Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 10:53 - КОЯ ВСЪЩНОСТ Е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА?
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 848 Коментари: 2 Гласове:
2



1.     Учудвам се на майсторлъка на политиците и чиновниците да прехвърлят отговорностите на другите, а да задържат правата за себе си.

2.     На нас ни казват: „Банкерите бяха много алчни, продадоха много кредити, отделно с това тези кредити се продаваха и предпродаваха многократно, нещо като продажбата на деривати – нито ги има нито ще ги има. Търгуваш само тренда. И оттук – ето ти проблем. Алчността на банкерите ни докара дотук.

3.     На пръв поглед тази приказка има голяма доза истина, ама дали е основната причина за кризата?

4.     Ще има ли развитие, ако я няма алчността? Няма разбира се. Ние трябва да сме радостни, че нашите банкери са алчни, а не развейпрахове. НИЕ СМЕ ПОВЕРИЛИ ПАРИТЕ СИ НА ТЯХ ИМЕННО, ЗАЩОТО СА АЛЧНИ.

5.     Сега ми отговорете на въпроса – дали банкерите са направили нещо нередно? Нещо незаконно? Не разбира се. Защо тогава ги обвиняват световните лидери и чиновниците?

6.     Ето това е въпросът на който трябва да си отговорите сами. Нали знаете, че най-изкусните лъжци на земята са ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ. СЪЩИТЕ, КОИТО ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ.

7.     И сега на въпроса, защо след като банкерите не са направили нищо нередно и са спазвали регулациите на централните банки нещата се объркаха?

8.     Както е известно, не всеки може да си направи банка. Навсякъде по света този пазар е свръхрегулиран и управляван от държавата.

9.     КАК СТАНА ТАКА, ЧЕ БАНКИТЕ СПАЗВАХА РЕГУЛАЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЕ ПОЯВИ ПРОБЛЕМ? ПРОСТИЧКО КАЗАНО, АКО БАНКИТЕ СПАЗВАХА УМНИ РЕГУЛАЦИИ, НАВРЕМЕ СПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ, НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДОТАМ.

10.                       Да сте чули някой банкер да е подсъдим, защото не е спазил закона? Няма такова нещо, защото никой не е погазвал закона.

11.                       И сега заключението – НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО СЪЩЕСТВУВА РЕГУЛИРАН ОТ ДЪРЖАВАТА ПАЗАР – БАНКОВО И ФИНАНСОВО ДЕЛО, ЕНЕРГЕТИКА И Т.Н. СЕ ПОЛУЧАВАТ РАНО ИЛИ КЪСНО КРИЗИ, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА И ДА КООРДИНИРАТ ОБЩАТА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА ХАБЕР ПОНЯТИЯ СИ НЯМАТ НИТО ОТ БАНКОВО ДЕЛО НИТО ОТ ЕНЕРГЕТИКА. Те обаче имат огромното предимство на властта и това, че са изкусни лъжци. Умеят да прехвърлят собствената си отговорност върху другите. Жалкото е, че заради чиновническата некадърност, ние данъкоплатците по света трябва да плащаме за техните грешки.




Тагове:   криза,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - браво))))
08.08.2010 11:32
ама отвори малко учебници по икономика, че... излагаш се, меко казано)))
трябва регулация, в банковия сектор най-много. не, че при политици и чиновници няма проблеми, но без регулация ще е страшно)))
цитирай
2. анонимен - Явно не си ме разбрал правилно.
09.08.2010 01:13
Прочети още един път внимателно текста. Не съм отричал регулациите на банковия сектор. Само казвам, че кризата се разрази въпреки регулациите. Банкерите просто казано си спазваха регулациите на централните банки, такива каквито са.
За учебниците - можеш и да си го спестиш. Доста години съм "дъвкал" този материал на студентите по финанси и банково дело, работил съм едно десетилетие в изработването и прилагането на банковите регулативи и съм ръководил банкова институция. Това, което съм видял в практиката - не го пише в учебниците. Те са само за обща култура и не се пишат от действащи банкери. Затова са малко скучни и сухи. Учебниците описват само миналите събития. На нас ни е необходимо нещо друго.
Засега централните банки не знаят как да изчислят формулата на успеха за здрава банкова система. Може би защото трудно може да се изрази с цифри полезната ефективност от алчността, като двигател на икономиката. Това е положението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217831
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930