Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 18:34 - Не се борете с ПОСЛЕДСТВИЯТА, преборете ПРИЧИНИТЕ.
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.12.2010 23:17


Господин Премиер, няма смисъл да се БОРИТЕ - срещу престъпността, срещу корупцията, срещу недъзите на обществото. Всичко тези неща са произведени от българските правителства досега. Това е техен завършен продукт. Характер не се променя. Няма как да храниш "лошия вълк в себе си" и да искаш да си добър.

  1. Правителството може да произведе ХОРА или МЕНТЕТА със своите актове. Зависи какво иска да направи и дали може да го направи.
  2. Сагата продължава вече толкова години и взе много да омръзва.
  3. Полиция, следствие, прокуратура и съд са много слабоефективни държавни институции.
  4. На обществото се насажда фикс идеята за постигане на справедливост, но като наказание, а не като превенция. И колкото повече се говори, толкова по-безсилна е властта да раздава справедливост. Простичко казано, раздаването на справедливост взема формата на разправа с неудобни или бивши партньори.
  5. Средствата за масова информация бълват всеки ден информация за арестувани хора, за различни акции на органите на реда, за водените дела срещу тях. Милиони часове обществен ресурс отиват на вятъра. В крайна сметка – нищо.
  6. Така е, като се бориш с последствията – има една приказка, че като се счупи стомната, няма смисъл да наказваш детето. Вече работата е станала. Правителството и органите на реда се опитват точно това да правят. Стомната е счупена, сега ние ще впрегнем цялата сила на държавата и закона, за да накажем хората, които са счупили стомната. Явно министрите не са чели приказката „След дъжд – качулка”.
  7. Колкото и да се напъваме, миналото не можем да върнем назад. Само ще изхабим своята енергия и енергията на обществото. Ще захраним публиката с много очаквания, които след време ще се превърнат в огромно разочарование. И това е така, защото силата на махалото, което ще създадем има опасност да повлече и нас самите – хората, които искат да се раздаде справедливост за счупената стомна.
  8. През това време, порочната система, която съществува вече толкова години, ще СЪЗДАДЕ НОВА ПОРЦИЯ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ И ТО НАЙ-ВЕЧЕ ТАКИВА, ОБЛЕЧЕНИ С ДЪРЖАВНА ВЛАСТ И ПРАВА. Те ще продължават да крадат и се облагодетелстват, използвайки силата на ЗАКОНА, или дупките в същия този закон. В същото време, ние ще бъдем забаламосвани, че някой ще раздаде справедливост на тези, които яко са крали от държавата в миналото.
  9. Колкото и да ни се иска никой няма да осъди тези лица, които нарушаваха ембаргото срещу Сърбия преди 15 години, тези лица, които формираха приятелския кръг на социалистическия премиер Виденов, „дясното” правителство на Костов /то е толкова дясно, колкото аз съм швед от Малмьо/, крадците около царя или „помпите” от тройната коалиция, която засмукваха всичко що се движи и мърда за себе си.
  10.  Десетки милиарди  съсипани, за да се откраднат десетки милиони. На това му се вика, да спечелиш от продажбата на нов мерцедес за старо желязо.
  11. Всички тези престъпления станаха възможни поради ПРЕКОМЕРНИТЕ ПРАВА, КОИТО ИМА ДЪРЖАВАТА И ЛИЦАТА, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТАЗИ ДЪРЖАВА, ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ВЛАСТ, ИМУЩЕСТВА И ПАРИ. ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА КОРУПЦИЯТА, МАФИЯТА И ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ. НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, КОЙ Е УПРАВЛЯВАЛ ДЪРЖАВАТА. ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ, КОГА ПО-МАЛКО, КОГА ПОВЕЧЕ, СЕ Е ИЗВЪРШВАЛА МНОГО ЯКА КРАЖБА НА ВСИЧКО, КОЕТО Е МОГЛО ДА СЕ ОТКРАДНЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ СИЛАТА НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ.
  12. КОРУПЦИЯТА И ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СА СТРАШНИ, КОГАТО СЕ ПРАВЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА, ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ ИЛИ ЧИНОВНИЦИТЕ. ЗАЩОТО КРАДАТ ОТ НАШИТЕ СРЕДСТВА – ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
  13. Така че, да говорим за корупция в рамките на сега съществуващата система и все едно да коментираме откъде изгрява слънцето и да изразяване несъгласието си с този природен закон. Явно е, че не можем нищо да променим, защо коментираме тогава? Същото е и с държавата. Ако искаме на няма корупция в такива размери, то трябва да сменим СИСТЕМАТА НА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. БЕЗ ДА НАПРАВИМ ТОВА, САМО ПЛЯМПАМЕ НАПРАЗНО И ГУБИМ СОБСТВЕНОТО СИ И НА АУДИТОРИЯТА, ВРЕМЕ.
  14. КОЕТО ОЗНАЧАВА ДА ОГРАНИЧИМ ДО МИНИМУМ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ, КОИТО ДЪРЖАВАТА ИЗВЪРШВА – ДА ДОПУСНЕМ МИНИМАЛНО СРЕДСТВА, КОИТО ЧИНОВНИЦИТЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ. ДЪРЖАВАТА НЯМА МЯСТО В ИКОНОМИКАТА. ТЯ ТРЯБВА ДА ПИШЕ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА И ДА СЪБЛЮДАВА ТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ. НО ПРАВИЛА, ОСНОВАНИ НА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, А НЕ НА СУБЕКТИВНИТЕ ПРЕДСТАВИ НА ОТДЕЛНИ ЛИЧНОСТИ, БЕЗ ОДОБРЕНИЕ ОТ СУВЕРЕНА.
  15. Вместо сегашните 35-40 % от БВП на страната, държавата трябва да има на разположение за своето функциониране не повече от 10-15%. Тогава икономиката ще върви, корупцията ще е на ниско ниво, а престъпността ще бъде по-лесно контролирана и предотвратявана. Частните лица ще имат достатъчно възможности сами да се погрижат за образованието си, здравеопазването си и социалното си обезпечение. Основен критерий за успех ще бъде положеното качество и количество на усилието на всеки един от нас и ще има повече състезателно начало в живота ни. Няма да зависим от волята на чиновника и няма да има нужда да търсим пътища към неговото сърце, вместо да си гледаме работата.
  16. При такива условия ние по-възрастните ще изискваме от децата си повече отговорност в учебния процес, защото пряко ще плащаме тяхното обучение. Ще се грижим повече за здравето си, защото от това пряко ще зависят доходите ни и живота ни като цяло, ще бъдем заинтересовани за внасяме повече пари по личните си сметки за осигуряване на старините си. Тогава просто ще има за какво да живеем. А тарикатите, които живеят на гърба на обществото и сега са станали толкова много, ще стават все по-малко и по-малко. Те ще трябва да преоткрият своите възможности, ако искат да получат добро образование, здравеопазване и социално обезпечаване.
  17. Тогава обществото ще произвежда ХОРА, а не МЕНТЕТА, както прави сега.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195113
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031