Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2011 13:51 - Най-големите грешки на всички български правителства 3
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 561 Коментари: 1 Гласове:
1



МОНОПОЛИТЕ. Кой не е чувал за тях?

 В България те винаги са съществували и винаги са източвали националното богатство. Нелоялност и подкрепа от държавата – това е характерната черта на българския монополизъм.

Монополи в енергетиката, монополи в банковата сфера, монополи в транспорта, монополи в предлагането на най-важните и съществени услуги на гражданите – здравеопазване, образование, социално обезпечаване, административен монопол по отношение формирането на цените на услугите за административно обслужване от държавни и общински институции, формиране на непазарни цени чрез законодателни мерки от държавата, в ущърб на потребителите.

Това не е свободна икономика. Това е монополна икономика, създадена и подкрепяна от нашата държава. Такава икономика не може да просперира. Е, крета някак си, ама това е друга тема.

 

И най-отвратителното е, че откакто се помня, всичко това се прави „В името на социалната справедливост” и всички присъди се произнасят „В името на народа”.

 

И нито веднъж този народ не си е задал въпроса: Аджеба, след като десетилетия наред всичко се правеше в името на социалната справедливост, защо няма такава и след като всичко се отсъждаше в името на народа, защо няма справедливост?

Това са великите манипулатори на последните десетилетия – да забогатееш от богат народ си е чиста проба закономерност – работа и усърдие. Да забогатееш на гърба на беден народ си е чиста проба „ноу хау”. Още повече, че нашите излязоха по-големи комбинатори от такива като Садам, Кадафи или Жан Клод... По-хитри излязоха пичовете. Признавам им го. Излязоха сухи от водата. Крадяха по-хитро, под носа на Европа или направо в Европа. Пред очите ни. Десетилетия наред. Това е то ПОЛИТИЧЕСКА МОНОПОЛИЯ.

РЕШЕНИЕТО: Е, вие го знаете. Засега минаваме с това да мразим държавата си и да я лъжем, така както тя мрази и лъже нас. Но това рано или късно трябва да спре. Вместо да блокираме улиците на градовете с протести /вече и това можем/, трябва да блокираме работата на правителството, защото това което върши то, не е работата, за която ние сме го избрали. Ние правим абсурдни неща – блокираме самите себе си, а не правителството. Наказваме себе си, а не правителството. Но има време да се поправим...





Гласувай:
1



1. kolevdobri - Конституцията е само едно добро пожелание...
27.03.2011 16:54
Чл. 19.
(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195690
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031