Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2021 11:56 - ЗА НАШАТА ЖИЗНЕНОСТ - ИВАНКА КИРОВА
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2021 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                        ЗА НАШАТА ЖИЗНЕНОСТ

       Потопени във всемирния етер душите ни пулсира с туптящото сърце на Вселената. Михаил Кендеров Нашата жизненост, това е така нареченото жизнено /етерно/ тяло. То представлява невидим организъм, сили, енергии, които оживотворяват иначе безжизненото физическо тяло. Без етерно тяло, ние сме мъртви. Това става именно при смъртта – заедно с Духа и душата етерните, жизнени сили напускат физическото тяло и то остава мъртво, безжизнено. Жизненото тяло прониква всяка клетка в организма. То има същата форма като физическото тяло, но излиза извън него с два – три см, и е свръхсетивно, невидимо. Но ясновидецът вижда жизненото тяло като прекрасен светлинен организъм с човешка форма и цвят на цъфнала праскова – бледо-розово с леко виолетов оттенък. То е част от аурата на човека, която го обгръща като облак, заедно с астралното тяло /душата/ и Духът – също видими само от ясновидците.
         Жизненото тяло е свръхсетивен организъм, състоящ се от неспирно движещи се, пулсиращи потоци и движения и е в най-тясна връзка с физическото тяло. Тази жизненост конструира всички физически органи, затова се нарича още “тяло на строителните сили”. “Етерно” не е в смисъл на химическо вещество, нито във физически смисъл като носител на светлина.
         В духовната наука под “етерно” или “жизнено” тяло се разбира енергийното устройство, което дава живот и придава форма на минералните вещества във физическото тяло. Източната традиционна медицина /китайска, японска, индуска и др./ е основана на лечебното въздействие и хармонизирне преди всичко на жизненото тяло, носещо различни названия /”чи” – китайско, “ки” – японско и “прана” – индийско. В Китайската традиционна медицина потоците на жизнена енергия са наречени “меридиани”, а центровете на тези енергии, разположени върху меридианите – “акупунктурни точки” . Точно върху тях се извършват лечебните методи на акупунктура и акупресура /масаж върху точките/.
          Нашето етерно тяло е част от космическия етерен океан. Етерното тяло представлява жизнените потоци, които ритмично навлизат и излизат от човека от вечно пулсиращия безкраен етерен /жизнен/ свят, проникващ цялата Вселена. След като се “очовечат” в нашия организъм те се излъчват отново и се сливат с външната жизнена енергия.
          Движението на планетите предизвиква всички ритмични течения на етерното ни тяло. Пулсирането на нашата кръв, дихателните движения се предизвикват от планетарните движения. Това е неотменим космически закон.
        Етерно тяло имат всички живи организми на Земята – растения, животни, с които сме в една жизнена общност и зависимост.
                      Главна функция на жизненото тяло
        Основна функция на етерното тяло е да оживотворява, да раздвижва, да придава жизненост на иначе мъртвото, инертно минерално тяло. Смъртта всъщност представлява окончателно напускане, отделяне на етерното тяло от физическото. Още в същия момент физическото тяло започва да се разпада на минералните си съставки. Нашият физически организъм се държи в своята форма и съвкупност, в своята цялост от жизнените сили, от етерното тяло.
            Етерният организъм наречен също “тяло на строителните сили”, защото по неговите енергийни, силови линии се разполагат минералните частици на органите и системите на тялото, на всяка клетка, молекула и атом. Етерни органи Етерният организъм е сложна система от “етерни двойници” на всички органи и системи на тялото на човека. Ние имаме етерен мозък, етерно сърце, етерни бъбреци и пр. Но, основен орган, чрез който действа етерното тяло, като очовечава храните приети и преработени в организма е черният дроб.
          Това е най-жизненият орган в човешкото тяло. Етерното тяло оживотворява веществата, прави ги човешки, за да могат да се вградят в живата клетка. Също така етерният организъм движи всички течности в тялото – пулсациите на кръвообращението, придвижване на лимфата, на черепно-мозъчната течност, отделянето на сокове, секрети и екскрети и пр. Всички ритмични процеси до трептенето на молекулите се дължат на етерното тяло
                   . За оздравителните процеси
            Етерното тяло извършва всички самооздравителни процеси в организма. Зарастване на рани, подмяна на остарели клетки, разнасяне на оттоци и наслоения, растежни процеси се извършват от жизненото тяло. Това става главно през нощта, когато етерното тяло е най-деятелно, тъй като не е заето със съзнанието, с мисленето. Етернато тяло владее оздравителни процеси като: алкална реакция, асимилацията при обмяната на веществата, разтваряне на веществата.Всички функции в размножителните процеси се дължат на него.
                    За времевите функции на етерното тяло
              Етерното тяло създава чувството за време. То отразява движението на планетите в ритмите на нашето тяло, като свързва с тях космическия живот и енергии с човешките. Движението на кръвта, ритмичните пулсации на кръвта не се получават от сърцето, а обратно – етерните пулсации на кръвта задвижват сърцето. По същия начин можем да кажем, че потокът движи воденичното колело, а не воденичното колело движи потока. Ритъмът на дишането в постоянно съотношение с пулсовата честота /на четири пулсации – едно дишане/ също зависи от етерното тяло и чрез него от движенията на планетите. Ритъмът на денонощния цикъл /будност – сън/ са във връзка с етерното тяло. Нашето изживяване на сезонните и годишни ритми също става посредством етерното ни тяло.
                   За психическите функции на жизненото тяло
             Етерното тяло има много важни духовни и душевни функции. Много важно е да се знае, че мисленето се извършва в етерният мозък. Той прониква изцяло физическия мозък, който служи като основа, един вид огледало, в което се отразяват мислите от етерния мозък. В главата етерните потоци имат “свободен етерен живот”. Тези етерни пулсации се проявяват като мисловна дейност. Поради подвижността на етерните потоци мислите могат бързо да се асоциират, навързват се във верига, подвижни са, израстват от една мисъл в няколко други и пр. Паметта, спомените се съхраняват в етерното тяло.То е нашият “сейф”, паметова кутия, в която се запазва всичко преживяно. Самият процес на запаметяване на мисли, представи, изживявания можем да сравним като отпечатък върху восък, което се извършва в етерното тяло. Това е изключително важна функция на етерния ни организъм – нашата памет. Без нея човек би загубил своята личност, своята индивидуалност.
             От етерното тяло зависят постоянните черти на нашия характер: темперамент, дълготрайни навици, привички, стереотипи и пр.
                            Общо етерно тяло за един народ
             Общото етерно тяло е това, което ни обединява като народ, с всичките ни характерни особености. Народностният характер на обичаи, традиции, нрави, темперамент зависи от общото му етерно тяло. Този общ етерен организъм определя характерните особености на личността, за да я характеризираме например като българин, италианец, французин и пр.
                                Откъде приемаме етерни сили?
           Етерното ни тяло е сътворено в духовния свят като част от духовния зародиш още преди той да се въплъти в оплодената яйцеклетка /при зачатието/. Но през целия ембрионален период и живот на Земята, ние непрекъснато приемаме, очовечаваме и излъчваме етерни енергии. Човекът приема жизнена енергия от: Слънцето, въздуха, Земята, всички планети и неподвижни звезди, от живата и “нежива” Природа – от цялата Вселена. Етерните енергии се втичат в нас от Космоса предимно през деня, и особено сутрин, а вечер и нощем нашите очовечени етерни енергии се излъчват навън и се разпръсват в космическия жизнен океан. От първия дъх на новороденото дете до последното издихание, през целия ни живот на Земята се извършва този енергиен кръговрат.
           “Етерното ни тяло – това е нашата вибрираща жизненост в резонанс с Всемира” казва поетът Михаил Кенедеров.   
                                          Доц.д-р Иванка Кирова, к.м.н.
         



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 905287
Постинги: 852
Коментари: 120
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930