Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 19:54 - ДАНС
Автор: kolevdobri Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
1



Да, за кой ли път държавните институции доказаха, че работят ЗА СЕБЕ СИ или за СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. Ето някои въпроси:

  1. Всъщност защо са ни тези служби?
  2. Какво имаме ние българите да пазим? Информация за това, колко дупки имаме по пътищата или за това, с колко са обезлюдени българските села, за това, че образованието ни е в колапс, че здравеопазването хич го няма, че държавата ни е разграден двор, заради корумпирани чиновници? „Страшно полезна” е тази информация за чуждите разузнавания. Всички тези информации ги има под една или друга форма на сайта американското разузнаване, на сайта на ООН, на сайта на Европейската комисия и на сайта на нашето Министерство на финансите и на много други места. Всъщност ние пазим не СЪЩЕСТВЕНИТЕ НЕЩА, а ПОДРОБНОСТИТЕ.
  3. С какво всъщност се занимават службите? С интригантство. Какви са критериите за добра свършена работа? Куп написани съчинения срещу трети лица, които застрашавали държавата. Всички ние знаем, че държавата е най-застрашена от тези, които имат власт.
  4. Толкова ли е страшен този Гамизов, че да застрашава властта? Приказки на търкалета, за да си оправдаят заплатите и разходите на службите. Целият доклад ми прилича на едновремешните дописки - този щял да прави паралелни структури, онзи щял да направи не знам си какви структури. То по същата логика всеки в тази държава трябва да бъде заподозрян. Единствено печеливши от цялата афера са МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ. То не са разговори, то не е чудо. Дали пък тези интриги не ги създават именно мобилните оператори, за да могат държавните мъже и жени да плямпат безгранично по телефоните си, пак за наша сметка? /Толкова глупости четох. Нека и аз да напиша някаква глупост/

 

При цялата тази икономическа криза, която преживява светът, ние продължаваме да се занимаваме с простотии, губим си времето, вместо да вършим нещо полезно и плащаме 130 000 000 лева от джоба си за такива „доклади” ! Ега ти и службите имаме! Толкова много часове медийно време, толкова много излишен потенциал се натрупа в обществото? Отвличанията станаха едва ли не ежедневие, а ние трябва да слушаме кой какви структури искал да прави в държавата! И вместо институциите да се борят с криминалната престъпност, ще трябва сега да проверяват кой бил изнесъл шибаният доклад от МС, от който единственото нещо, което се разбира е това, че ДАНС не работи за обществото или ако работи, не работи качествено!  Даже и да го е изнесъл някой, та той господа за нищо не става! Сега разбирам и прокурорите, донякъде. С този буламач от предположения, лични пристрастия, обвинения и откровени измислици, какво искаме от тях да направят? Ха поставете се на мястото на един прокурор с този документ в ръце. Никак не им завиждам. И това ми било секретен документ. И секретността ни за нищо не става.

 

Бих казал, че ДАНС постъпва тука като силиконова красавица, която трябва да получи внимание, независимо по какъв начин. Ако трябва ще се изчука на публично място, само и само да получи внимание. Поне да бяха разкрили някакъв чужд агент, който иска да се „докопа” до нашите „много важни”  държавни „тайни”. Пълна имитация на полезност. Единствената държавна тайна е тази, кои хора или групи ще бъдат следващите, които ще забогатеят от връзките си с държавата и кои ще обеднеят, заради това, че властта се е сменила. Така е, когато бизнесът зависи предимно от политиците. За съжаление и капиталисти не можем да формираме като хората.  Та това е основната битка в държавата, другото е „Мижи, да те лажем”.

 

Сега си мисля, че целият този текст трябва да го сложа в кавички. Много „сериозно” са се взели на сериозно. Мисля, че властта е в ръцете на Дянков. Все още бюджетът на службите не е гласуван. Нека да го намали наполовина, щом вършат такива глупости. Че защо не и повече? Дали тайните служби крепят държавата ни? Ще се разпадне ли тя, ако ги няма? Повече от това – едва ли.

 

Имаме нужда от хора които произвеждат и продават материални блага и услуги и подобряват живота на обществото като цяло, а не от тайни агенти, основната задача на които е да гледат кой какво прави, с надеждата да припечелят от наблюдението си.  

 

Търговци на страх...и на информация...





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195211
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031