Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 02:57 - КАКВО ЗНАЧИ ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 2314 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 05.12.2010 03:04


1.     Сегашното правителство приема че думата „управление” е синоним на думата „строителство” и то за сметка на данъкоплатците. В идеята няма нищо лошо – също като в Швейцария. Там държавата е направила чудеса в инфаструктурното строителство.

2.     За целта ще има много парадност, ще има много показвания по телевизията, много ленти за прерязване – детски площадки, отсечки от регионални пътища, магистрали, та чак до частни строителни обекти.

3.     Жилищното строителство е в колапс, от нещо трябва да живеят строителните фирми. Или поне тези, които са обичани от властта. Щом частното финансиране секва, на помощ идва държавата с парите на данъкоплатците. Сега тя ще плаща.

4.     Поразмърда се магистралното строителство, приключи се една 2.5 километрова отсечка на околовръстното на София и се пораздвижиха турците на магистрала Люлин. И това е всичко, с което може да се запомни близо 18 месечното управление на правителството. А, да не забравя, строи се и зала в София, от която основна полза ще имат двама генерали от запаса. А и едно разумно решение, вместо да наливат пари в тази продънена фирма БДЖ, част от парите се пренасочват към метрото – поне да отидат за нещо по-стойностно.

5.     Нещо друго да се е променило? Нищо съществено. Защо не се е променило?

6.     Концепцията за модерното държавно управление изисква да се създадат ЗАКОНОДАТЕЛНИ СТИМУЛИ ЗА БИЗНЕСА, ДА ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ПОВЕЧЕ СТОКИ И УСЛУГИ. А ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ И НИКОГА НЕ СЕ Е ПРАВИЛО В ТАЗИ СТРАНА.

7.     Правителството в някаква степен е насочило своята активност само и единствено в инвестициите в инфраструктурата, като тотално е зарязало законодателството. В резултат, може и да построим магистрали, което е все пак някакво положително явление, пред нищото, но ще си останем на икономическото дъно на Европа, без законодателство, което да дава повече проявления на свободната воля на гражданите сами да градят съдбата си.

8.     Българският политик продължава да се държи като държавник, от който ВСИЧКО ЗАВИСИ и се взема много насериозно. Муха да пръдне, трябва да иска разрешение от премиера. Идеята за царя е дълбоко вкаменена в главата на българина. Той има нужда от нея, защото е страхлив и прост и не разчита на себе си. Разчита на добрия владетел, който да му сложи в ръцете крина с жито. Това народът разбира като добър водач – да дава пари, материални блага и подаръци.

9.     Народът ни не може да разбере, че най-важното нещо, което трябва да прави националния водач е да ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТИ И РАВЕН СТАРТ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В БИЗНЕС ПРОЦЕСА, ДА ПРЕМАХНЕ ПРИВИЛЕГИИТЕ, ДА СЕ ПРЕБОРИ С МОНОПОЛИТЕ, А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА БАЩИЦА И РАЗДАВАЧ НА ПОМОЩИ.

10.                        Така за правителството се оформят две направления за действия.

11.                        Едното е координираща и възлагаща, посредническа и финансираща роля по отношение на изграждането на инфраструктурни обекти в страната. В това направление трябва още много да се работи, имайки предвид липсата на достатъчна прозрачност при избора на изпълнители и измислените проекти с надписани разходи, на които сме свидетели през последните 20 години. Затова е необходимо наличието на контролен орган, независим от държавната власт, който да гарантира на обществото, че изграждането на инфраструктурата на страната ще бъде основано на честната игра от страна на правителството и фирмите.

12.                        Второто, по-важно нещо е, промяната на законодателството, което да гарантират повече икономическа и политическа свобода на гражданите и ограничаване до минимум на финансирането на заплати с пари от държавния бюджет. Държавата е най-лошият работодател в цялата история на България. Как пък нито едно правителство не разбра това? Разпродадоха на безценица държавната индустрия, но оставиха на спокойствие държавната бюрокрация. И така нито индустрията ни е индустрия, нито администрацията ни е администрация.

13.                        Животът ни продължава да представлява „куп хартия” с която търчим насам натам. За толкова години един регистър на длъжниците не направиха, пък камо ли и електронно правителство. А платихме 500 000 000 лева. Затова казвам, че държавата е лош стопанин. Защо оставихме държавата да взема решенията, вместо нас? Защо с мълчаливото си съгласие допринесохме за влошаване на икономическата ситуация?

14.                        Пак продължавам да твърдя, че всички правителства през последните 65 години имат вина за икономическата ситуация на България. Но най-голяма вина има правителството, което е на власт. То е на власт именно заради вината на предишните правителства. В противен случай нямаше да е на власт. В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА СЕ ОПРАВДАВА С МИНАЛИ ГРЕШКИ, СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОПУСНА /МИСЛЯ СИ, ЧЕ НАИСТИНА ВЕЧЕ ПРОПУСНА/, СВОЯ ШАНС ДА ИЗВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА РАЗРУХА.

15.                        ЕНЕРГИЯ ХВЪРЛЕНА В ГРЕШНА ПОСОКА. ЕНЕРГИЯ, ХВЪРЛЕНА ДА СЕ ТЪРСИ ОТМЪЩЕНИЕ И ИЗМИСЛЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТЪРСИМ НАКАЗАНИЯ ЗА КРАЖБИТЕ В МИНАЛОТО, А НЕ ВИЖДАМЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ НА ЕДРО И В НАСТОЯЩЕТО И ПРОПИЛЯВА БЪДЕЩЕТО НА ПОКОЛЕНИЯТА НИ.

16.                        МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ СЕГАШНИЯ БЮДЖЕТ СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ЗАПЛАТИ НА НИЩО НЕПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ, АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, СЛУЖБИ И ОХРАНИТЕЛИ, АГЕНЦИИ, ВЕДОМСТВА, МИНИСТЕРСТВА, ПАРЛАМЕНТ, КОРУМПИРАНИ УНИВЕРСИТЕТИ, ЛОШО РАБОТЕЩИ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИЩА, НЕДОВОЛНИ ЛЕКАРИ И ТРАНСПОРТНИ РАБОТНИЦИ. СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТИВАТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ВИСОКАТА РАЖДАЕМОСТ НА МАЛЦИНСТВАТА, ОТ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМЕМ И ЛЕВ ДАНЪЦИ, СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТИВАТ ЗА РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ НА ХОРА С ИЗМИСЛЕНИ ЗДРАВНИ ПРОБЛЕМИ И „ПРЕТРЕПАЛИ” СЕ ОТ РАБОТА ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВСЕ ПО-ТРУДНО И ПО-ТРУДНО Е ДА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС В ТАЗИ ДЪРЖАВА. ДОКАЗАХА ГО И ЧУЖДЕНЦИТЕ. ИНВЕСТИРАХА САМО В БАНКИТЕ И МОЛОВЕТЕ. В НИЩО ДРУГО. ЗАЩОТО ДРУГО НА ПРАКТИКА НЯМА. ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ДОБРИ И СПРАВЕДЛИВИ ЗАКОНИ. НЕКА ПОВЕЧЕ НИКОЙ ДА НЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СМЕ ИМАЛИ ДОБРИ ЗАКОНИ, АМА НИКОЙ НЕ ГИ СПАЗВАЛ. АКО ИМАХМЕ ДОБРИ ЗАКОНИ, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА 40-ТО МЯСТО ПО ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, А ЕСТОНИЯ ДА Е НА 12-ТО. КОЙ КАКВИ ЗАКОНИ ИМА СЕ ДОКАЗВА ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ КЛАСАЦИИ, А НЕ ОТ ПЛЯМПАЛАТА, ЧИЯТО ОСНОВНА ЗАДАЧА Е ДА ПРИСПЯТ В НАС ГРАЖДАНСКОТО ЧУВСТВО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ЛЪЖЕ И МАМИ.

17.                        Е, КАК ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА В ТОЗИ СЛУЧАЙ, КАТО ПИЯВИЦИТЕ ПОКРИВАТ ЦЯЛОТО ТЯЛО? ТО РЕКА ОТ КРЪВ ДА ТЕЧЕ, ЩЕ Я ИЗСМУЧАТ И ПАК НЯМА ДА ИМ СТИГНЕ!



Тагове:   Какво,


Гласувай:
2



1. анонимен - niko
05.12.2010 07:32
Абсолютно прав !!!! Това е защото още царува комунизма. Ако някой си мисли че в тези изминали 65 години е имало нещо друго се лъже. Всички изминали правителства независимо как се наричаха си бяха милиционеро-социалистически рожби и мимикрии на Д.С. и БСП (БКП). Още след "преврата" и махането на Т.Живков от власт ,др.А.Луканов и & компания ,се заеха с образуването на мутрите и групировките за да владеят вече в друга форма парите и капиталите на държавата. Групировките съсредоточиха в ръцете си дейноста на икономиката и капиталите. Задушиха създаването на средната класа у нас. Затова в момента вече сме бяла бананова република. С вроденото и придобито овчедушие на нашия народ -така ще съществуваме. Само една революция може да обърне нещата в полза на народа . Но това няма как да стане.
цитирай
2. fuks - 65 год. стигат
05.12.2010 10:16
Достатъчно дълго търпяхме комунистическите експерименти. За да се сложи край, всички продажници, предатели и бандити трябва да се изкарат на стадионите и да се ликвидират, като например в Китай. Въпреки, че е вече късно, това е единствения начин да се спаси България и да стане нормална държава.
цитирай
3. анонимен - ГОСПОДИНЕ,
05.12.2010 19:30
РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПО-МАЛКО ДЪРЖАВА ОТТУК НАТАТЪК БИ ОЗНАЧАВАЛО УТВЪРЖДАВАНЕ НА СТАТУКВОТО.ЗА ДРУГОТО,ОЗНАЧАВА ВРЪЩАНЕ НА 1989Г И
ЗАПОЧВАНЕ ОТНАЧАЛО.САМО ТОГАВА МОЖЕ ДА ИМА "РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ".
цитирай
4. kolevdobri - Към "анонимен"
12.12.2010 22:48
Ако вие знаете как да раздадем справедливост за извършените простотии, измами, кражби и открити законни разпродажби на имущество на подпазарни цени, моля кажете как да стане! Само трябва да знаете, че разграбването на България продължава и сега, чрез системата за бюджетиране, която си е чисто комунистически тип система. За времето в което ще се раздава справедливост за миналото, сегашната система ще продължава да създава възможности за преливане на милиарди от парите на данъкоплатците в джобовете на администрацията и политиците. Така приказката за наказанието никога няма да свърши. Пък и нали знаете, че големите кражби са напълно законно реализирани сделки. Какво ще направите, ще осъдите някой за продажбата на външния ни дълг, за продажбата на БТК, на Булбанк или на БГА Балкан? Това е само излишен потенциал. Нищо не можем да направим и няма да върнем миналото. Плюс това ние като народ търпяхме всичко това и не направихме кой знае колко, за да ограничим този крадлив процес. Нека да се съсредоточим в настоящето и бъдещето, защото всеки ден по приблизителни разчети България губи десетки милиони левове от финансиране на излишна бюрокрация и неработещи структури. ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ВСЕКИ ДЕН! Това трябва да спрем, а не да се ровим в приватизационните сделки, защото ще изгубим много време и енергия на много структури, а резултатът още от сега ще ви кажа - няма да си струва усилията. Пък и ще дадем лош сигнал на бъдещите инвеститори. Никой не обича диктатурата, пък даже и да е скрита под формата за раздаване на справедливост.
Решенията са прости: Ограничаване на разходите на държавата, преди всичко административните разходи и след това и капиталовите, минимизиране на държавния апарат и репресивния апарат, минимизиране на ограниченията за бизнеса, реформиране на образованието, здравеопазването и социалното обезпечаване, премахване на чисто бизнес активностите на държавата и общините. Правителството и местните власти ще имат достатъчно работа през следващите 20 години...
цитирай
5. kolevdobri - И още нещо...
12.12.2010 23:04
Не е лошо ние като народ да се борим и за правото си да сменяме народни пратеници и правителство и преди да изтече мандата. Защо да чакаме 4 години? Защо да нямаме право да ги изхвърлим от канцелариите им след 6 месеца или година? Каква демокрация е това, ако бламирането на правителството ще зависи от един парламент, който има 20 % обществено доверие и подкрепа? Каква демокрация е това, ако хората, от които зависи раздаването на справедливост се избират на квотен, партиен или на незнам си на какъв принцип? Защо жителите на един град да не могат да изберат шефа на полицията или главния прокурор на града или съдията? Толкова ли е прост народът ни, че е оставил най-важната работа да се върши от корумпирани чиновници, а той само седи отстрани и мрънка и като дойдат поредните фалшиви и измислени и манипулирани избори, тича да гласува като невменяем, подлъган от партийни манипулатори и активисти? СИСТЕМАТА, В КОЯТО НИ КАРАТ ДА ЖИВЕЕМ Е СКАПАНА ОТКЪДЕТО И ДА Я ПОГЛЕДНЕШ. САМО НЕ ЗНАМ ЗАЩО НИЕ НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ ОТИВАМЕ И Я ПОДКРЕПЯМЕ ЧРЕЗ ГЛАСА СИ И ПОСЛЕ МРЪНКАМЕ И НЕДОВОЛСТВАМЕ. ГЛАСУВАМЕ ЗА СИСТЕМА, КОЯТО ВЪЗПРОИЗВЕЖДА МИЗЕРИЯ, КОРУПЦИЯ И НЕРАЗВИТОСТ НА ОБЩЕСТВОТО И ПОСЛЕ ИСКАМЕ ОТ ОТДЕЛНИ ЛИЧНОСТИ ДА "НИ ОПРАВЯТ". Е, ТЕ НАИСТИНА НИ "ОПРАВЯТ". Ама отзад и то без да си плащат за доставеното си удоволствие и за причиненото НИ унижение! Това е унизителното и не разбирам как този народ не го вижда и не осъзнава какво правят с него. Превърнали са го в жалък спомен от минало величие. Мързелив, мрънкащ, тарикатски настроен, дребнав, злобен и завистлив. Твърде много негативни качества натрупа народа ни, заради антиприродните правила, които комунистите наложиха на България преди 65 години и които в някаква степен продължават да съществуват и сега. Но най-лошото на това управление е, че УСПЯ ДА ПРОМИЕ МОЗЪЦИТЕ НИ, ЧЕ ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ, ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ТРЯБВА ДА РАЗЧИТАМЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ВСИЧКО. ТАКА ТОТАЛНО СЕ ПРЕКАРАХМЕ КАТО ХОРА И ЗАПРИЛИЧАХМЕ НА ПЛУЖЕЦИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217757
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930