Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 21:17 - САЙТЪТ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ – една възможност за постигането на перманентен референдум, при това безплатен.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 723 Коментари: 1 Гласове:
1



Бойко, давам ти идея: Накарай твоите програмисти да направят приложение към сайта на МС или да направят нов сайт, както ти е угодно, с единствената цел – получаване на МНЕНИЕ ОТ СУВЕРЕНА ПО РАЗЛИЧНИ ВАЖНИ ВЪПРОСИ ЗА ДЪРЖАВАТА.

Много важно нещо е да дадеш възможност хората сами да определят въпроси, по които да гласуват, както и да определят конкретните механизми за постигането на целите.

 

 

 

  1. Може да постигнем много в икономически и социален план, ако успеем да рационализираме системата и да я направим по-ефективна, освен ако не искаме напрежение, по подобие на това, възникнало в последните месеци в арабските страни. Какво ще постигнеш?
  2. Ще подобриш управлението на държавата в сега действащата политическа система и няма да ти се налага да правиш толкова сериозни реорганизации на Конституцията и на други закони, за да чуеш какво мислят хората по всеки един важен въпрос за държавата.
  3. Смятай, че милиони хора ще гласуват на този сайт. Виж какво стана с преброяването. Дали някой е очаквал такава инициатива на българите да се преброяват по електронен път? Въпреки всичко, НЕВЕРОЯТЕН НАРОД СМЕ.
  4. Няма да ти струва кой знае колко пари. Това е работа за един добър програмист, в най-лошият случай за двама.
  5. Ще накараш хората още повече да се заинтересуват от работата с компютър – сега милиони хора се оправдават че не работят на ПС, защото са стари или нямат пари за компютър. Като нямат пари, защо имат пари за телевизор – по-голямата част от българските пенсионери имат цветни телевизори, които са на цената на компютъра. Някои са даже и по-скъпи.
  6. АКО ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ РАЗВИТА СТРАНА И НАРОД, КОЙТО ГЛЕДА В БЪДЕЩЕТО, НЕКА ДА СЕ НАУЧИМ ДА РАБОТИМ НА КОМПЮТЪР. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПРОСТО НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ...
  7.  Софтуеристите знаят как да ограничат в голяма степен злоупотребите. Пък и моето предложение не претендира за абсолютна точност на преброяване на гласовете в този случай. Може разбира се да се сложат филтри, така, че гласуването да е свързано с изписване на мейл адреса. Следва обаче нещо още по-важно.
  8. Направи експериментално и втора секция за гласуване, веднага до първата. В тази секция ще дадеш възможност за гласуване само на тези, които притежават електронен сертификат. Такива са стотици хиляди хора в тази страна. Това са всички тези, които активно участват в процеса на икономиката и немалка част от тях са хора, които вземат и решенията за развитие на малки и големи фирми. Това е с малки изключения – елитът на българския бизнес. Вземи и тяхното мнение по всички важни въпроси.
  9.  Просто направи нещо, експериментирай и сондирай народното доверие или недоверие.
  10. Така ще си спестиш усилието да разсъждаваш дали агенциите за проучване на общественото мнение са под влияние на различни групировки или партии, а както и нещо много по-важно: ЩЕ ДАДЕШ ОЩЕ ЕДИН ШАНС, ПОСЛЕДЕН, НА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО ОТЧУЖДАВА УПРАВЛЕНИЕТО ОТ СУВЕРЕНА.
  11. За какво могат да гласуват хората? Ето няколко примера.
  12. За отделни личности, които да бъдат министри или заместници.
  13. За личности, които да оглавяват различните агенции.
  14.  За личности, които да оглавяват службите
  15. За това какви да са приоритетите на страната
  16.  За това, колко пари да даваме за сигурност и отбрана.
  17. За това, дали да допуснем частните училища, университети и болници да са равнопоставени на държавните.
  18. Нека суверенът да  има право да избира въпросите, по които да гласува.
  19. Така ще се намали много социалното напрежение.



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Какъв сайт, какви пет лева?
27.03.2011 18:20
Мечтая си и аз...
Повече от 75 % от държавните чиновници били против електронното правителство и постоянно поставяли условия за допълнително финансиране. С тази пасмина какво можеш да направиш, освен да създадеш нови проблеми за бизнеса и населението. Те са свикнали с кафенцето през работно време, с заплатицата си, с почивните си дни, с привилегиите си, с почерпките от наша страна, със спокойствието си дори и в условията на криза, с евтината храна от ведомствените ресторанти, с парите за дрехи, които осребряват всяка година в измислени магазини. Тези лесно няма да ги разкараме. Поне досега никой премиер не успя. Жалко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217477
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930