Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2011 17:35 - Поредното българско изобретение - протест срещу цените на горивата. На кого накривихме шапката?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1314 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1. Първо, трябва да знаеш какво искаш. Приемаме, че искаме да се намали цената на горивата. Дотук добре;
2. Второ, трябва да знаеш от кого да поискаш. Можеш да искаш или от държавата или от монополиста - Лукойл.
3. Трето, защо тогава по дяволите протестиращите не блокират рафинерията и премиерската канцелария, а създават хаос в движението? Защо наказват себеподобните си - обикновените граждани, които също са потърпевши от високите цени?

Не мога да разбера. Толкова ли са глупави? Или може би не искат да постигнат успех. Хората, които са отговорни за високите цени не са по кръстовищата, още повече в почивните дни. Те са в Министерски съвет и в офисите на Лукоил, но в работни дни.




Гласувай:
3



1. kolevdobri - Протестите като всяко нещо, трябва да са умно направени. Иначе ще дадат "фира".
27.03.2011 18:07
Българите нямат нужда от протест изобщо. Никой няма сметка от това да се вдигне гюрултия. Имаме нужда да отправим посланието към точните хора - Премиерът и шефът на Лукоил. Нямаме работа по кръстовищата. Ние не сме футболни хулигани, целта на които е да си изхвърлят някъде безразборно излишната енергия. Простичко казано: Ако искаш нещо, кажи какво точно искаш и го поискай от точните хора и в точното време. Проучи къде работят и застани един работен ден под прозорците им. Ако утре те отидат спокойно на работа и си изкарат поредния безоблачен ден, значи цялата дандания днес е била едно глупаво мероприятие.
цитирай
2. kolevdobri - И още нещо за протестите срещу мобилните оператори
27.03.2011 18:10
Как да постигне успех протеста, след като си се събрал пред театъра Иван Вазов? Да не би шефовете на мобилните оператори да са били там на представление по същото време? Така няма да се получи.
Нямало разрешение за протест на друго място. Ами, ако властта иска да провали един протест, може да назначи той да се проведе на поляните на Ихтиман. Да не би французите през 1789г. да са се съобразявали с това, къде да им бъде протеста. Мразили са Бастилията и първо нея са нападнали. След това и двореца. Така стават работите. А ние блокираме кръстовищата. Та те са си блокирани и без протести. И то в почивен ден!
цитирай
3. kolevdobri - Протестът днес
27.03.2011 18:31
По нищо не се различавахме от футболните запалянковци.
От друга страна, разпространените листовки, на които е отпечатан произволен потребител, който сочи в главата си пистолет за зареждане на гориво, отчетливо показва грешния начин на мислене на организаторите на протеста. НАСОЧЕТЕ ТЕЗИ ПИСТОЛЕТИ КЪМ ГЛАВАТА НА ПРЕМИЕРА И МИНИСТРИТЕ ОТ КАБИНЕТА. Защо трябва да се самоубива самият потребител? Що за идиот е измислил тази снимка?
цитирай
4. kolevdobri - Всички имате право
28.03.2011 01:13
Вижте, няма правителство, което да е повторило мандата си през последните 20 години. Няма да го повтори и ББ. Защото не иска да прави реформи. И никой няма да му го прости. Няма абсолютно никаква промяна в рейтинга на България. Ние сме на 64 - то място по свобода на икономиката. Няма значение дали управлява Филип, Любен, Жан, Иван, Симеон, Сергей или Бойко. Ние все там си стоим. Така че, нека да не политизираме този блог. Никой от премиерите на България не се осмели да прави реформи. НИКОЙ. Няма да го направи и Бойко. И червени и сини и жълти и герберисти да ни управляват - ние сме след Македония по икономическа свобода, назад сме от Ботствана и Мавриций и можем да се сравняваме само с държави, разположени на юг от Сахара. Жалко. Така че, нека да не фаворизираме Бойко. Ако ни придвижи напред в класациите - да, ама ако си тъпчем на едно място, все едно е дали е той, комунистите, жълтите крадци или сините измекяри са на власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217487
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930