Българската Кока Кола. Поредното доказателство, че всичко тук е абсолютно менте.
От много време се наблюдавам, когато пия продуктите на Кока Кола къмпани. Ям шоколад и не ми влияе толкова „надебеляващо”, колкото ми влияе колата. След публикациите в пресата, че колата за България се прави с изоглюкоза, извлечена от генномодифицирана царевица, всичко ми стана ясно.
И сега отправям послание към собствениците и ръководителите на Кока Кола и на производителите на безалкохолни напитки изобщо:
Да ви го начукам на всички вас!
Дайте първо на децата си всички тези „безвредни” оцветители, консерванти, подсладители и други подобни боклуци и после ги продавайте на всички нас.
Сега отправям послание и към държавните органи, които трябва да се грижат за безопасността на храните:
Да ви го начукам и на вас!
Сега отправям послание към потребителите:
Ако не можете да се научите да пиете вода /жалкото е, че и това се случва с много хора/, пийте бира - там няма нито изоглюкоза, нито аспартам или фелаланин. Поне засега.
Новината за увеличението, което влиза в сила на 31 юли е първото, за което съобщава изданието на индустрията Beverage Digest, обяснявайки решението с по-високи от очакваните производствени цени.
Подобно на много компании за производство на храни и напитки, Coca-Cola е изправена пред по-високи цени на продукти като царевица, нефт и опаковки.
ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЦАРЕВИЦАТА Е ЦЕНООБРАЗУВАЩ ФАКТОР ЗА КОКА КОЛА? Оттам извличат този изоглюконат, от който ставаме все по-дебели. Евтин заместител на захарта.