Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 19:38 - ОБАМА, пардон, ОСАМА.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1381 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2011 23:33


Единият беше богат и имаше четири жени. Другият – сравнително беден с една жена. Единият не пиеше Кока кола, не караше американски джип и нямаше ипотекирани имоти. Спорно е дали изобщо е имал кредитна карта. Не ползваше и М 16, нямаше медицинска осигуровка и сметка в социалните служби. И в това беше проблемът. Не правеше обороти за икономиката на САЩ и затова американците го мразеха. Не стига другото, ами реши и да поизтрепе малко американци. И тук малко прекали.

 

И заваляха едни послания от министри и президенти. Това бил един „светъл” ден за човечеството, народите ще си „отдъхнат” от този терорист, имало „справедливост”. Чудя се, как с лека ръка президенти и премиери се радват на това, че някой някого е претрепал. Ей, голям кеф е това, тюлените да пуснат един куршум в главата на Осама. Такава радост предизвиква това сред елита по света. Защото посмя да им разтури рахата.

 

Четох много от коментарите по форумите. Нямаше един, който да се кефеше от това, че са пречукали Осама като куче. Много от тях признаваха, че Осама прекали. Вярно е, че американците са дебели, дрогирани са от фармацевтичните компании, задръстени са от производителите на изкуствени храни, уплашени са от различните служби и при всички случаи, десетилетия са източвани най-безсрамно от военния комплекс.

Но това не значи, че трябва да им взривяваш небостъргачите. Не беше особено честно да търсиш справедливост, като наказваш обикновени хора. Да кажем, че е доста тъпо.

От друга страна, с какво сме по-различни от терористите. Кой закон, в коя цивилизована страна позволява да се даде такава заповед – „Да се намери и да се убие.”  И то в чужда страна. Поне да бяха се извинили, че са нарушили въздушното пространство.

Ако такъв закон съществуваше, защо не пречукаха Милошевич още в Белград, ами си играха на съд, та по едно време им омръзна, та го отровиха в Хага. Защо не пречукаха и Караджич, още като го хванаха? Ами Анте Готовина – същата работа. Защо за едни има Гуантанамо, а за други да няма? Америка все още е най-великата сила. Но ако иска уважението на света, трябва да уважава и тя от своя страна. Все пак ние пием Кока кола и купуваме американски стоки. В един момент може да ни хрумне и друго нещо.

Можеше ли Осама да ни каже нещо? От което да се поучим. Вероятно да. Толкова ли е страшен той за Америка? Преди две хилядолетия великата Римска империя е скалъпила все пак някакъв процес срещу Христос, поне от кумова срама. Или може би Америка се бои точно от това. Не знам.

За какво толкова богат човек, ще постави на карта живота си и този на семействата си и близките си, за да воюва в една обречена кауза срещу Америка? Нормално ли е да си милионер и да не си гледаш кефа на някой остров, а плебеите да ти носят сока с лимонче. Вместо това си се препасал с Калашников и демонстрираш готовност да умреш за някаква кауза. Ако комунистите са го правили заради простотия и беднотия, при Осама поне беднотията липсваше. Шантава работа. Логично е бедните да мразят богатите, но защо богатият да мрази богатите?

На тези въпроси ми се искаше да отговори Обама, пардон, Осама, преди да му „светят” маслото. Сега не остава нищо друго, освен да отговори Обама. Поне е жив и може да говори.





Гласувай:
1



1. kolevdobri - Сега Америка можела да унищожи Ал Каида!
03.05.2011 19:51
Това пишат вестниците днес. Нека така да разсъждаваме. Каква е скритата истина? За какво се вдига тази патаклама? Разбира се за бюджета на данъкоплатците. Като има страхове, ще има много пари за разпределяне. Иначе какво ще правят всички тези хрантути с пищови? Та те не могат друго да правят, освен да ни плашат, да вземат от нас пари и да ни утешават, че се грижат за нашата безопасност. Като го няма Осама, няма страшно, ще измислим друг СТРАХ, заради който ще ви поискаме и ще ви вземем парите. Не се притеснявайте, бюджетът за нас няма да намалее, точно обратното - ще ни платите още и още повече пари. Ако трябва на мястото на Осамата, ще измислим още десетки като него, за да ви е..м мамата.
цитирай
2. kolevdobri - "Иззели му компютрите"
03.05.2011 19:59
Дали са написали "Приемно-предавателен протокол". Вторият въпрос ми е, американски компютри ли е ползвал и Бил Гейтс дали му е продал лиценз за софтуера или е ползвал свободен код?
цитирай
3. kolevdobri - Преизбират Обама, заради Осама.
03.05.2011 20:01
Брей, лесна работа - трепеш един човек и повторно те избират за президент на най-силната страна в света. Нека все пак да видим дали това е достатъчно. Може да се наложи да пречука още някой, за да го преизберат. Имаш ли "тюлени" на разположение, няма страшно - президенството не ти мърда.
цитирай
4. kolevdobri - Ал Каида взивява автомивка във Варна!
03.05.2011 20:08
Ето, започна се! Няма да ни се размине. Мисля, че трябва да преразгледат бюджета на МВР. От 1 000 000 000 лева да стане поне 2 000 000 000 лева. Бюджетът на службите от 200 000 000 лева да стане поне 400 000 000 лева. Бюджетът на съдебната власт да стане от 500 000 000 на 1 000 000 000 лева. Бюджетът на армията да стане от 1 000 000 000 на 3 000 000 000 лева. На църквата трябва да се дадат поне 100 000 000 лева и на мюсюлманските братя - също толкова, да няма препирни. Университетите трябва да получат двоен бюджет, за да могат да обучат студентите, как да се предпазват от терористи. На пенсионерите - нищо, те така и така ще умрат скоро. И да не забравим. Тол системата по магистралите трябва да се усъвършенства така, че да се спира на всеки 10 километра пробег. На бариерите да се накичат камери, та да се гледа кой откъде и за къде пътува. Така по-лесно ще хванем терористите.
цитирай
5. kolevdobri - Ей, хора, кога ще разберете, че тероризмът спи във всеки един от нас...
03.05.2011 20:13
Има ли по-големи терористи от всичките тези милиони българи, които гласуват за едни и същи тъпанари през последните 20 години? Гласуват за неуки професори, хора без един ден трудов стаж, хора без опит, гласуват за тъпи идеи, не търсят отговорност от тези, които са избрали. Има ли по-големи терористи от всички нас? Осама тероризираше "другите". Ние българите тероризираме "себе си". Нито от себе си изискваме, нито от другите. Само очакваме. Живеем още с приказките от детството си. То какво да са ни научили нашите родители. Глупавите приказки за принца и принцесата, за добрия ловец и лошия вълк. Да бяха ни научили да си защитаваме правата и да изискваме както от себе си, така и от управляващите.
цитирай
6. kolevdobri - Пакистан осъди лекар, помогнал на САЩ да заловят Осама.
25.05.2012 12:17
Пакистански лекар бе осъден от съд в Пешавар на 33 години затвор по обвинение, че е помогнал на ЦРУ да установи местонахождението на Осама бин Ладен, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на правителствени източници и медии в Пакистан. Цитат от Дир.бг, 25.05.2012г.
Иди, че го разбери този свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195430
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031