Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2011 23:11 - "Във всяко училище - задължителен брой ромчета"
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2011 01:20


Колкото повече години прехвърлям "през рамото си", толкова повече се убеждавам, че тези, които ни управляват си нямат и хабер понятие от управление.

Бях в Холандия преди 20-тина години. Още тогава имаха няколко нива в един и същи клас. Например - А, Б, В и Г. В първото ниво се събираха най-напредналите, във второто - по-малко напредналите и т.н. В последното ниво събираха тези, които имаха по-малко способности. Идеята е последните да не пречат на развитието на първите.

Служителите на министерството за образование толкова ли не можаха да проумеят, че НАСИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА. Ако сложат циганчета във всеки клас, какво мислите, че ще се случи? Класът ще си подобри успеха като цяло или ще се случи точно обратното? Отгатнете от един път.
Аз примерно не искам детето ми да стои на един чин с циганче и то не заради другото, ами заради това, че нищо свястно няма да научи от него, освен как се задига портфейл от джоба на пътник в градския транспорт. Няма какво да премълчаваме фактите и да се крием зад лъжливата представа за "равния шанс". Циганските деца не учат и стават бащи и майки още преди да са станали мъже и жени. Докога държавата ще толерира това поведение? Хиляди цигани живеят с непълнолетни деца от женски пол, които им раждат деца, преди да са навършили 16 години, а някои нямат и 14 години. И държавата нищо не прави по този въпрос, въпреки, че това е наказуемо от закона.
Вчера един циганин от с. Баня, Разложко, ме попита дали има работа в София, защото нямал работа. Отговорих му честно - работа има, колкото си искаш, ама не за копачи, дюлгери, шофьори, чистачи, пазачи и други неквалифицирани работници. Има работа за софтуерни инженери, програмисти, системни интегратори, специалисти по ремонт на компютри и електронни компоненти.
Човекът ме гледаше с опулени очи.

ГОСПОДА ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ. Не правите нищо съществено за да вкарате поне малко в "релсите" малцинствата и заради вашето бездействие и заради изсипването на пари, ей така, за бог да прости към ромските общности се стига дотам, че те да продължават да живеят в първобитния строй, продължават да бъдат неквалифицирани и да се размножават като хлебарки, в желанието си да се доберат до някакво финансиране от държавата, тоест от вас. Играта на добрия и лошия политик, като използвате ромската общност за трупане на политически дивиденти и гласове води дотам, че ромите продължават да стават все повече и повече и да искат все повече и повече и да дават все по-малко и по-малко, ако изобщо нещо дават. От този омагьосан кръг, в който ни вкарахте, можете да излезете само с решителни действия, а не с такива глупави предложения, да направите пропорционален прием на цигани в училищата. Какво ще стане с критериите, според които приемате учениците в английските гимназии или в училището за таланти в Горна Баня? И там ли ще важат същите принципи за пропорционален прием? Затова ви моля да престанете с глупостите си и да направите нещо полезно за страната си.



Най-добре е циганите да си направят сами училища в гетата. Държавата да им отпусне строителни материали, а те да си ги построят сами - така и така работа нямат. Нека да докажат, че могат да бъдат достойни граждани на тази държава, а не редовни получатели на помощи.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196197
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031