Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2011 20:31 - СОЦИАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ – ДЕСЕТ ГОДИНИ ПИЕНЕ БЕЗ МЯРКА И ЧЕТИРИ ГОДИНИ В ОТРЕЗВИТЕЛНОТО. СЕГА ГО ОЧАКВАТ ГОДИНИ НА МАХМУРЛУК. 5
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
1



И тези шамари нямаше да болят толкова много, ако не беше се намесила ДЪРЖАВАТА И НАИСТИНА СИ БЕШЕ СВЪРШИЛА РАБОТАТА, ЗА КОЯТО НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ.

Първо, тя не се намеси НАВРЕМЕ. Тя не се намеси, за да „охлади” този ентусиазъм на частните лица и фирми. И лошото е, че постъпваше като тях – обзета от алчност за повече и повече пари, тя започна да харчи като за световно, като постоянно даваше лош пример, както за количеството похарчени пари, така и за начинът на харчене. И когато всичко се срути, най-лесно беше политиците да обвинят банкерите за тяхната алчност. Такива като Блеър и Саркози могат да се нахвърлят върху банкерите, но когато става дума за наказания, всички обвинения към банкерите излязоха като съшити с бели конци. Банкерите нямаха нарушения, за които да влязат в затвора. Те просто ИГРАЕХА ПО ПРАВИЛАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ, ТОЕСТ СПАЗВАХА ЗАКОНИТЕ. Тогава политиците, гузни та гузни, решиха да оправят батака, който те самите бяха сътворили участвайки в „голямото харчене” и проспивайки важни икономически факти, които им поднасяше икономиката. Какво направиха те? Тъй като разполагат с парите на данъкоплатците, решиха да „стимулират” икономиката. Да „стимулират откриването на нови работни места”. Започнаха да се разпределят едни пари, които не бяха на политиците и затова бяха разпределени по най-лошия начин. Политиците си мислеха, че могат да планират икономическото развитие и харчеха парите на данъкоплатците за глупави проекти. Знаеха, че могат да разчитат на вътрешни и външни заеми, след като регулярните приходи не са достатъчни. В името на краткосрочното си политическо оцеляване направиха СЪЩИТЕ ГЛУПАВИ ГРЕШКИ, ПРАВЕНИ ЕДНА СЛЕД ДРУГА В ТЕЧЕНИЕ НА ГОДИНИ.

ЗАПАДЪТ Е БОЛЕН. БОЛЕН Е ОТ ЧУДНА СМЕСИЦА ОТ ОХОЛСТВО, ЗАГУБА НА ОРИЕНТАЦИЯ КОЕ КОЛКО СТРУВА, БОЛЕН Е ОТ ДЪРЖАВНА НАМЕСА, КОЯТО В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ ГРАНИЧИ НАПРАВО С ОТКРИТ КОМУНИЗЪМ. Западът се опита да игнорира културни и икономически различия в света и си мислеше, че може да управлява различните народи така, както им продава кола и чипс. Налагането на плановата икономика, в стил „ала Европа” или „Америка”, доведе до промяна на съзнанието на гражданите и до закърняване на предприемаческия дух.

Какво става в България? Няма как тази зараза да не се пренесе и тук в някаква степен. Само си помислете – сега бизнесът в България, като част от европейското семейство, си мисли как да УСВОЯВА СРЕДСТВА!!! Какво кощунство. Европейските бюрократи са ни измислили вече в какво да инвестираме – само трябва да си подадем документацията правилно и ще получим 50 % отстъпка. Също като на онези тъпи телевизионни реклами, с които измислените национални медии ни пълнят главите.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214816
Постинги: 6917
Коментари: 4319
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930