Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 10:49 - РЕФОРМИ, ГОСПОДА!!! СТИГА СЕ НИ МОТАЛИ. ПРАВЕТЕ РЕФОРМИ!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2011 12:15


ЖИВОТЪТ МИ МИНА В ЕДНА ДЪРЖАВА С НЕДОБРЕ РАБОТЕЩА, АЛЧНА, КОРУМПИРАНА И НЕЕФЕКТИВНА БЮРОКРАЦИЯ. Държава, в която обективните природни икономически закони са интерпретират в полза на политици и чиновници. Държава, в която богатството е свързано с властта. Държава, в която духовността се разпада. Държава, която в мирно време губи повече хора, отколкото по време на война.

 

Най-после направете нещо по въпроса.

 

ПРАВЕТЕ РЕФОРМИ!!!

2.       Социално дело – ЧИСТ КОМУНИЗЪМ. Куче влачи, диря няма. Кой плаща, колко плаща, колко получава – системата е едно към гьотьоре. Някои я наричат – СИСТЕМА ЗА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ. Аз и викам СИСТЕМА ЗА СОЦИАЛНА НЕСИГУРНОСТ.  Чиста форма на грабеж на тези които бачкат, от чиновниците и от тези, които не работят.

3.      
Здравеопазване – единствено забележимата част от реформата е немалкото доктори, които започнаха да вземат шестцифрена годишна сума като възнаграждение. Всичко друго е същият познат ни от миналото бъркоч.

4.  
Прекалена намеса на държавата в икономиката, комбинирано с неефективна система за контрол в секторите, където има лицензионни режими. Държавна и общинска администрация – все по-голяма и все по-неефективна и пречеща на бизнеса. И всичките тези служители са дошли на работа  с благородното намерение да се „грижат” за нас. Все едно някой е поискал от тях такова нещо.

5.     
Следствие на това, централизацията на държавата е твърде голяма и задушаваща – и финансова и административна. От друга страна, почти половината от общините налагат незаконни данъци и такси на гражданите, без да има последствие за тях.

6. 
Липсва съществена, ефективна и добре работеща система за защита от административен произвол.  

7.  
Системата за вътрешна сигурност и правосъдие. Е това няма защо да го коментираме. Влезте във всеки сайт за оценка на качеството на системите за сигурност в БГ и ще разберете за какво става дума. Стотици хиляди хора, ангажирани да ни осигурят сигурност – държавни служители, полицаи, военни, всякакви служби и цели частни армии и в резултат – много ниско ниво на сигурност. Тя горката не може да озапти комшията, който прави парти в малките часове на денонощите в жилищен блок,  да не говорим за нещо по-съществено.  България е заприличала на държавата на пазвантите, мутатните, стажантите и развейпантите.

8.      
Монополите – няма ефективна защита от тях.

 

НЕОБХОДИМО Е ДА ИМА ЯСНОТА ЗА ОБЩЕСТВОТО КАКВИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ, ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ЦЕЛИ И  ТЕКУЩИТЕ ЗАДАЧИ НА ДЪРЖАВАТА. ПРИ ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИ ПРИОРИТЕТИ, ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ, НЯМА ПОСТОЯННО ДА СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСА ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ХАРЧИ ПАРИ ЗА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ПРОЕКТ. ЩЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ИМА ПРАВО ДА ХАРЧИ И ЗА КАКВО НЯМА ПРАВО ДА ХАРЧИ ПАРИ. ДРУГОТО СЪЩЕСТВЕНО НЕЩО Е КОСВЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДА СЕ СМЕНИ С ПРЯКА. ЗА БОГА БЮРОКРАТИ, ВЕЧЕ ИМА ИНТЕРНЕТ!!! ПОНЕ НЯМА ТЕХНИЧЕСКИ ИЛИ ФИНАНСОВИ ПРЕЧКИ ДА УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА СИ.




ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ, НЕ СА НЕОБХОДИМИ ДОПЪЛНИТЕЛНО СРЕДСТВА.


Нужна е смелост и решителност, познания и убеденост, че трябва да се реформират всички сектори, където държавата изсипва пари.

 

Така че, много работа има, а не виждам как може да се свърши тя в системата на косвената демокрация. Само се сменят едни играчи с други и това е.  

 



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Коментари господа, коментари....
22.01.2012 22:30
Бих се радвал, ако това безразличие остане в миналото...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3224593
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930