Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 18:50 - НАЙ-ВАЖНИЯТ ДЪЛГОСРОЧЕН ПРИОРИТЕТ НА ОБЩЕСТВОТО - ОБРАЗОВАНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 930 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 17.12.2011 23:12


Кои са институциите, от които зависи процеса, подредени по степен на значимост и важност:
1. Държавните институции като цяло и най-вече, Министерството за образование;
2. Общините;
3. Други, в това число и семейството;
4. "Улицата".

Колкото повече образованието зависи от по-ниските нива на тази подредба, толкова образованието е по-калпаво.


Защо слагам семейството на предпоследно място? Защото семейството не може да възпитава добре. Та то самото семейство като институция в БГ има нужда от образование и възпитание, та камо ли да очакваме да възпитава поколения деца!


Какво включва образованието?
1. Обществени отношения - човек - човек и човек - общество;
2. Общи познания - за функционирането на човешкото тяло, за природните закони, за оцеляването в природата и обществото като цяло;
3. Духовен процес;
4. Физически процес;
5. Научни познания.


Сега къде сме? Никъде. Две години се борих с управата на една детска градина, защото не ми даваха да внасям за детето си пълнозърнест хляб за обяд. Запичаше се от белия хляб и това е и постоянно имаше проблеми. То какви ли не доводи ми изтъкваха - такава била програмата им, не можело да се променя менюто на децата и т.н. Дори и аргументите ми, че децата през зимата масово се разболяват, а лекарите, които са написали тази програма са умрели преди да навършат 60 години не успяваха да "светнат" в главите на персонала на тази детска градина малко повече разум. Значи какъв е извода? РАБОТЯТ ПО ГРЕШНА ПРОГРАМА, СПУСНАТА ИМ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО С ОДОБРЕНИЕТО НА МИНИСТЕРСТОВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. ПРОСТО ПРОМЕНЕТЕ ПРОГРАМАТА И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!

Като погледнете децата си и жал да ви стане. Кихат, кашлят, налитат на кока кола и чипсове, не спортуват редовно, нямат си и понятия какво се очаква от тях в живота, духовни ощетени и необучени, да не говорим за това, че и физически не стоят добре.
ТОВА Е ПРОДУКТА НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА. ЕДИН ИЛИ ДВА ПЪТИ ФИЗИЧЕСКО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА. НИКАКВО ДУХОВНО ОБУЧЕНИЕ, КОЕТО ДА НАКАРА ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ДА ОБИЧАТ СТРАНАТА И НАРОДА СИ И ДА ИМ ВДЪХНЕ КУРАЖА, ЧЕ ОТ ТЯХ СЕ ОЧАКВА ДА НАПРАВЯТ ПО-ДОБРА СРЕДА ЗА ЖИВЕЕНЕ, ОТКОЛКОТО СА НАПРАВИЛИ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ.

ТЕ ЗАВАЙЛИИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ПАДНАТ НА ПЛОЧКИТЕ, БЕЗ ДА СЕ НАРАНЯТ, НЕ ЗНАЯТ ДА ПЛУВАТ, НО СЪС СИГУРНОСТ СА ОПИТВАЛИ "КОШЧЕ", А АЛКОХОЛЪТ И ЦИГАРИТЕ СА ТЕХНИ СПЪТНИЦИ ОТ ПРЕДИ ДА СА СТАНАЛИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ.



РЕШЕНИЕТО Е: НИКАКВА ВАКАНЦИЯ. ТВЪРДЕ СА МЛАДИ ЗА ДА СИ "ПОЧИВАТ". ЮРКАНЕ МУ Е МАЙКАТА. ПО 8 ИЛИ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН, 365 ДНИ В ГОДИНАТА. ДА РАБОТЯТ И ДА ПОМАГАТ, ДА СЕ УЧАТ И ВЪЗПИТАВАТ - В ДЕТСКАТА ГРАДИНА, В УЧИЛИЩЕТО, В УНИВЕРСИТЕТА, В СЕМЕЙНИЯ БИЗНЕС. БЕЗ ПОЧИВКА. ДА ХОДЯТ ДА СПОРТУВАТ. ДА ГИ НАУЧАТ ДА СЕ УВАЖАВАТ ЕДИН ДРУГ. ДА РАБОТЯТ В ЕКИП. ДА ИМАТ СТРЕМЕЖИ И ДА ГИ ПОСТИГАТ С ТРУД И УСИЛИЯ. ТОВА Е ПРОГРАМАТА, ОТ КОЯТО ИМАТ НУЖДА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩАТА И УНИВЕРСИТЕТИТЕ.
СЛЕД КАТО ДЕЦАТА НИ СЛЕДВАТ ТАЗИ ПРОГРАМА, ТЕ САМИТЕ ЩЕ ПРЕВЪЗПИТАТ НАС ВЪЗРАСТНИТЕ, ТЪЙ КАТО И НИЕ САМИТЕ ИМАМЕ МНОГО ДА УЧИМ. ПРОЦЕСЪТ Е ВЗАИМЕН.



Гласувай:
1



1. анонимен - Не се надявайте на образованието, защото чрез него е дошло и идва всепроникващото зло!
17.12.2011 20:38
Т.н. "задължително, светско образование" е основният разсадник на злото, което се олицетворява и осъществява от едно "богоизбрано", "гениално племе".
Следващият по-важност "продавач" и разпространител на злото са т.н. - медии. А третото е донякъде "науката" и особено - "културата", чиято единствена цел е да затрие традиционната народна култура, и да насажда атеизъм, безнравственост, лъжи, измами и всяка упадъчна пошлост.
Всичко това е така, защото задължителното светско образование, както и средствата за "информация", "културата", бакните и правителствата (а и почти всичко друго в света) - напълно се контролират и дирижират от "световното" еврейство , чиято единствена - вечна цел е завладяване на целия свят и поробване на всички народи.
Това го пише, до голяма степен и в еврейската Тора (Стария Завет), но напълно недвусмислена представа за същината на юдейската вяра, дава главната религиозна юдейска книга - Талмудът. Затова еврейските религиозни книги никъде не се продават или предлагат, а се преподават само в еврейските училища и синагогите.
И затова, който не е чел заповедите от Талмуда, нека не взема отношение по тези най-важни и, нараво - съдбовни въпроси! А в Талмуда, в безброй цитати пише, че евреите винаги трябва да се стремят да лъжат, мамят, ограбват избиват и поробват неевреите (гоите - животни), докато не се възцари техният "месия" - антихрист, и не зароби за евреите целия свят.
Потърсете в интернет: "Цитати от Талмуда".
цитирай
2. kolevdobri - Интересно...
17.12.2011 23:10
Какво общо има теорията за конспирацията на евреите с нашето образование. Ние трябва да променим методите си на образование, независимо от това дали има Талмуд, Малмут или Калмут. Това нас изобщо не бива да ни интересува. Ако искате, нека и българите да си имат свой Талмуд, но много по-благороден от еврейския. Какво лошо има, да искаш българите да станат по-организирани, по-здрави физически, духовно по-пречистени и обичащи родината си?
цитирай
3. kolevdobri - http://www.youtube.com/watch?v=xK8inPfHg_0&feature=related
18.12.2011 09:08
Ето и това е една прекрасна форма за обучение на подрастващите. Само какви познания демонстрират за Бирма /Мианмар/! И колко интерактивно е тяхното обучение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196817
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031