Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 12:52 - КАЛИН ГЕОРГИЕВ – изглежда ми пич. Въпросът е в това, дали разбира, че въпреки неговия професионализъм, системата не работи.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 957 Коментари: 3 Гласове:
1



 

Четох днес едно изявление на Главния секретар на МВР. Не мога да отрека, че казва неща, които трудно могат да бъдат оборени. Няма такива магистрални грабежи, каквито имаше преди години, отвличания също. Жертвите по пътя са на равнището на 1963г., при положение, че сега има многократно повече автомобили, макар, че може да се спори, дали и други фактори не са повлияли за тази положителна статистика, освен усилията на МВР.

Друго искам да кажа. Лично секретарят ми изглежда свестен човек. Има хубаво излъчване. Личи си, че е ченге и то от добрите. Самото му лице излъчва увереност и сила. Харесва ми. Дори знам, че и това негово изказване е направено по нареждане на ПР агентите на МВР, защото добрият полицай обикновено не знае много да говори, а обществото се нуждае да чуе МНОГО НЕЩА ОТ МВР, НО НЕ ОТ УСТАТА НА МИНИСТЪРА.

Приказката ми е за това, че даже и полицаи като Калин Георгиев, няма да могат да направят нещо много съществено, ако работят в тази разкапана система, която представлява МВР. Вярно, че личностният фактор е много силен, но по-силен е факторът УЧАСТИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ПРОЦЕСА НА ОПАЗВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ РЕД И СИГУРНОСТ.

Калин Георгиев може да бъде един чудесен ръководител на българското ФБР, докато всички други функции за охрана и опазване на обществения ред могат да се поемат от кварталната полиция, която се избира и назначава и освобождава с референдум от живущите в квартала по всяко време на годината, стига да има достатъчно желаещи за промяна. Тогава почти напълно ще изчезне битовата ни престъпност и улиците ни ще станат по-сигурни. Полицаите ще се страхуват ако не свършат работата си, защото гражданите ще гласуват против тях и те ще си загубят работата.

Какво си мислите, че се се случи, ако в 3 часа сутринта потропате на полицейска кола, в която спят и хъркат двама полицаи? Нищо няма да се случи, защото те не зависят от вашия глас и затова хъркат и спят. Те са назначени от някой началник, който е свършил услуга на свои близки и така всичко е навързано. Полицаите не треперят толкова за защита на общия интерес, а се интересуват от мнението на техните началници. Мнението им не се формира на база на обществения натиск. То се базира на натиска на някой друг началник, на който те трябва да се подмазват. И именно поради това, че въпреки Калин Георгиев, който е безспорен професионалист, българската полиция е слабо ефективна и доверието към нея е толкова слабо. И никакви ПР акции няма да повишат съществено доверието, докато не се промени самата система – изцяло и от дъно и докато Суверенът не започне да избира пряко местния шериф, както и да го сменя по всяко време, ако той не си върши работата.





Гласувай:
1



1. kolevdobri - А за разпространението на наркотиците
26.02.2012 12:55
Как е възможно обикновените хора да знаят кой разпространява наркотици /достатъчно е да се повъртите в някое заведение или да постоите около 7-мо училище в София/, а полицаите да не знаят? Нали, ако вие ги избирате тези полицаи, ще ги изгоните още при първия избор, защото не пазят достатъчно вас и децата ви.
цитирай
2. chavdar01 - АКО БЕШЕ ГОЛЯМ ПРОФЕСИОНАЛИСТ,
26.02.2012 13:02
ДОСЕГА ЩЕШЕ ДА ХВАНЕ ТРОЙНИЯТ УБИЕЦ И ВЗРИВАТЕЛ ОТ ЯБЛАНИЦА СЕДЕМДЕСЕТ И НЯКОЛКО ГОДИШЕН "БАЙ РАМБО"КОЙТО ВЕЧЕ ПОЛОВИН ГОДИНА Е НЕОТКРИВАЕМ И ЧАК ИНТЕРПОЛ ГО ИЗДИРВА!
ИНАЧЕ Е МАНЕКЕН,ТОВА-ДА.
НО МНОГО МУ Е "СЛАБА РАКИЯТА".
цитирай
3. kolevdobri - Може и да сте прав...
26.02.2012 13:19
Възможно е и да греша. Казвам, че ми изглежда професионалист. Такова ми е усещането. Понякога усещанията могат да са неточни. Моят опит показва, че в близо 85% от случаите познавам кой какъв е. Дано Калин е в тези 85%, което не изключва разбира се възможността да се окаже в останалите 15%. Благодаря за коректния коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219823
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930