Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 10:26 - ПЛЕВНЕЛИЕВ В АМЕРИКА – ПОРЕДНАТА НЕПОТРЕБНА ЗА ВСИЧКИ НАС РАЗХОДКА НА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1666 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 15.05.2012 10:26


Ей така, да види Америка.

Щял да ходи в Сиатъл, да се види с Бил Гейтс. Може би заради сделката с българското правителство, което подготви десетки милиони за лицензни права. Може би Бил ще направи отстъпка. Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш. Пък и това ли е работата на президента, да оттъргува по-евтино лицензите за българското правителство? Няма ли си премиер за това? А може би ще говорят за финансиране на процеса на създаване на ваксини и тровенето на милиони деца в Африка, с което Бил много се гордее.

 

След това щял да ходи до Сан Франциско и Чикаго. Ще посети някакви църкви, но няма да посети нито джамия, нито синагога, нито будистки храм, което показва, че нашият президент е президент само на християните. Не се заяждам, само казвам какво просто нещо е програма за посещение на забележителности, изпълнявана от политик. Винаги си вътре, защото винаги се проявява избирателност. Ако си беше обикновент турист това няма да прави впечатление, но с такова посещение той представлява България.

 

Щял да се види и с Барак. Да си говорят за НАТО, Афганистан. Може би стотината милиона, които изстрадалия български данъкоплатец дава за това, нашите да стрелят по чукарите в Афганистан са малко и американците ще поискат нещо повече. Или ще поискат да им пазим гъза, докато се изтеглят като мокри мишки.

Продължаваме да избираме екскурзианти и естествено е екскурзиите на политиците ни да продължават. Вместо да си свършат работата у дома, те ходят и обикалят света като някакви фолк певици. Днес в дискотека в Мюнхен, утре в Чикаго.





Гласувай:
1



1. анонимен - Явно сте завършили "международни отношения",
15.05.2012 11:23
или произхождате от род с дълго политическо минало. Иначе не мога да си обясня дълбокомислените заключения относно посещението на Плевнелиев в САЩ. Но тъй като видимо притежавате познания по материята, интересно би било кои страни бихте препоръчали да посети Президента и с каква цел ? България има нужда от такива като Вас, не бъдете излишно скромен.
цитирай
2. kolevdobri - Ето...
15.05.2012 11:30
Ето накратко тезите, които изповядвам, във връзка с пътуването в чужбина:
1. Политиците трябва да стоят у дома и да изпълняват разпорежданията на суверена. Най-добър пример в това отношение е Швейцария. Същото население като нас, но с четири пъти и половина по-висок БВП на глава от населението, по данни, преизчислени на база покупателна сила на парите. Там политиците пътуват инцидентно в чужбина. Ако все пак трябва да отидат в чужбина, то нека да е във връзка с осъществяването у нас на някакъв проект. Нека да има някакъв смисъл. Пример - Московски може да отиде в Естония, да види с очите си как функционира там системата за електронно правителство и вместо да се напъваме толкова да преоткриваме топлата вода, да наеме същите тези разработчици и да ги докара в България. Сигурен съм, че за 50 000 000 долара ще направят за чудо и приказ електронно правителство. За такава екскурзия на министър бих платил с радост. ИМА ЯСНА ЦЕЛ, ИМА ИДЕЯ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ - ТОВА Е НЕЩОТО, КОЕТО БИХ ПОДКРЕПИЛ. А НЕ НЯКАКВО ШМАТКАНЕ НАСАМ НАТАМ. Какво направи Трайчо като посети Мексико и Америка - какво донесе оттам? Ето затова ви говоря...
цитирай
3. kolevdobri - С какво стана по-богата държавата ни от всички тези посещения в чужбина?
15.05.2012 11:40
То не беше Япония, Алжир, Катар, Мексико, САЩ - шматкане по цял свят. Кой какво донесе оттам питам аз? Вместо да оправят шибаната българска икономика, която е на 64 -то място в света по икономическа свобода, ние се опитваме с ПР кампании да привлечем инвестиции. Ето казвам ви го - ГОСПОДА И НУЛА ПРОЦЕНТА ДА СТАНЕ ДАНЪКЪТ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИРМИТЕ, ПАК НЯМА ДА ИМАТЕ НУЖНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. ИНВЕСТИТОРИТЕ ИСКАТ СИГУРНОСТ, КОЯТО ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОСИГУРИТЕ. ИСКАТ ДА НЕ БЪДАТ МАЛТРЕТИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ БЮРОКРАТИ И ИСКАТ ПРАВАТА ИМ ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ ОТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА. Преди време посетих хижа Пашалийца в Родопите. Попитах наемателя на обекта, защо краварникът му е на 30 метра от хижата, защото наоколо гъмжеше от мухи и какво всъщност иска да прави той - туризъм или да гледа крави. На едно място няма как да стане! Трябва да има разстояние, защото въпреки че обичаме животните, не искаме да спим в краварника. Та там и за без пари не бих нощувал. Това искам да кажа. Като няма условия и безплатно да е, не става. Единственото нещо, което може да предложи България на чужденците са евтините курви и менте алкохол за левче.
цитирай
4. zaw12929 - kolevdobri -
20.05.2012 11:52
Той не е на разходка, А НА СРЕЩАТА НА ВЪРХА НА НАТО
нека бъдем по отговорни в оценките си!
цитирай
5. анонимен - Към ZAV12929
21.05.2012 00:29
Зав, уважавам вашето мнение. Вие си мислите, че да се ходи на среща на върха на НАТО е достойно за един българин упражнение! Дупедавци сме ние и това е. Ако не се продаваме на руснаците, ще се продадем на американците. Затова казвам, че единственият народ в Европа, който заслужава моето уважение това е народът на Швейцария. На тези не им трябва ни НАТО ни Варшавски договор, ни Европейски съюз ни никакъв съюз, освен техния си конфедерален съюз. И така здраво си пазят държавата от столетия, че и Хитлер не е посмял да ги нападне. Това е за мен пример за уважение и следване. Нямаме си работа нито във Вашингтон, нито в Москва. Нашата работа е в София.
цитирай
6. kolevdobri - Сега пък ходил при папата!
24.05.2012 19:03
Това пък за какво е? Папата ще инвестира в България? Или нещо друго. Не разбирам за какво ти трябва да отидеш при папата? Да си говориш празни приказки, да си губиш напразно времето. Поне да получавахме нещо в замяна. Затова казвам, евала на швейцарците - поне получават заплати от папата. Имат някаква файда хората от това да се навъртат около Ватикана.
цитирай
7. kolevdobri - Не стига другото, ами и му подарил някакво голямо яйце, защото папата си нямал такова.
25.05.2012 10:58
Колко струва яйцето г-н Плевнелиев? Кой го плати? Кой плати вашата екскурзия и с какво България стана по-богата, от тази ваша разходка?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236562
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930