Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2012 02:21 - ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ НА СРЕЩАТА В КЕМП ДЕЙВИД СА ЗАТЪНАЛИ ДО ГУША В ДЪЛГОВЕ, ДЕМЕК В ЛАЙНА.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 2 Гласове:
1



 

И всичко около тях мирише на дългове и лайна. Всеки дава ъкъл на другия, без да е оправил собствената си страна. Страните представлявани в Кемп Дейвид се различаваха по това, че едната миришеше повече от другата. Какво друго да каже човек, освен, че това е срещата на новия Коминтерн – комунистически измекяри – като се започне от американския президент и се стигне до онзи смешник от Франция – Оланд.

И като тотални комунисти, на тях им остава единствения ход в момента, ход, който приляга само на комунисти – да пуснат печатницата за пари, за да изчистят дълговете на стотици милиони хора по света, които си помислиха, че могат да консумират като средна класа, без да са средна класа, тези, които си  помислиха, че могат да консумират сега, а да плащат утре. В момента Зюганов в Русия се чуди какво да предприеме. Та то Обама е по-голям комунист от него. Така се е размила политиката. Какво примерно отличава политиката на Туркменистан и тази в Америка и Англия и Гърция. Не много. Държавата е всичко в тези страни – тя е майка и тя е мащеха. Тя дава и тя взема. Погрижила се е да има покрив и храна. Гласуването е също така формално – стадото отива да гласува на всеки 4 години. Защо западните „демокрации” губят позиции? Защото свободата там се разбира като свобода да плямпаш, а не свобода да работиш. Защото няма такава свобода, като икономическа свобода в истинския смисъл на думата. Дори и в добрата стара Англия, която е класирана на трето място в Европа по икономическа свобода, дори и там комунизмът е пропил общественото мнение до мозъка на костите и е деградирал обществения живот дотам, че очакванията за помощи са по-големи от очакванията за работа.

 

Ходът с инфлацията много приляга на комунистите, тъй като инфлация винаги се появява там и в тези държави, които манипулират икономиката с политически средства. Така преди малко повече от 30 години, заплатите неусетно станаха от 60-70 лева на 150-200 лева, но покупателната им способност в същото време намаля. Спомням си как през 1979г., в цялата страна, управлявана тогава от комунистите на Живков, плъзнаха емисари, които посещаваха фабрики и кооперативи, училища и болници и пропагандираха и обясняваха, защо се налага цените да поскъпнат. Тогава обвиняваха международния империализъм, сега пак ще обвинят алчните банкери, които са заблудили обикновените хорица, като са ги набълбукали с кредити, като игнорират факта, че тези обикновени хорица са зрели хора, навършили 18 години и следователно би трябвало да имат разсъдък в главата си, а не да мислят с някоя друга глава на тялото си, когато са вземали кредити.

 

И така уважаеми – ГОТВЕТЕ СЕ ЗА СВЕТОВНА ИНФЛАЦИЯ, КОЯТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИ ДЪЛГОВЕТЕ И ВСИЧКО ДА ЗАПОЧНЕ ОТНАЧАЛО. ОТНОВО КЛИЕНТИТЕ НА БАНКИТЕ В ПАСИВА ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ПО-ПРОСТИ ОТ ТЕЗИ В АКТИВА, ПОДКРЕПЯНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА В РАЗВИТИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ. ОТНОВО ДЛЪЖНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПООЩРЕНИ, А КРЕДИТОРИТЕ ОЩЕТЕНИ. И СЛЕД ТОВА ИСКАЙ ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ, ИКОНОМИЧЕСКА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, ИСКАЙ ДА СЕ ПРИЛАГА ПРАВИЛОТО – ПИТО – ПЛАТЕНО. Всичко това се обезмисля, щом управляват комунистите. Жалко, че умря символът на капитализма – Америка. Загина заради патерналистическото политическо мислене на двете големи политически партии, които превърнаха населението на тази велика страна в затлъстяло и неинициативно чудовище, което иска да погълне света, а в същото време, правителството се мъчи да му го осигури на тепсия. Жалко, защото и демократи и републиканци трупаха дългове като за световно, само и само да си осигурят позиции във властта, също като политическите партии в Гърция.

 

Светът тотално се обърка. Комунистически Китай върви с темпове от по 7 процента на година нарастване на БВП. Комунистическа Америка загива. Комунистическа Европа е затънала в дългове и засега единствено индустриалната промишленост на северните народи спасяват донякъде положението.

Няма я вече онази пътеводна светлина, към която угнетените народи от собствените си правителства да се надяват, че може да ги огрее някога. Навсякъде ДЪЛГОВЕ и ПОЛИТИЗИРАНА ИКОНОМИКА, КОЯТО СЕ ТРЕСЕ ОТ ПЕРМАНЕНТНА ДЪРЖАВНА НАМЕСА.

Толкова е объркано наистина. Разбираемо е Обама и Оланд да са комунисти – единият е пишман демократ, а другият пишман социалист. И двамата се подмазват на избирателите с общи логунги за социална справедливост и обещават това, което НИКОГА не може да стане – държавата да поощри растежа. Да, наистина държавата има лостовете за поощри растежа, особено ако НЕ СЕ БЪРКА В ИКОНОМИКАТА. АМА ТОВА КОМУНИСТИТЕ ОБАМА И ОЛАНД НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЗАРАДИ ЧИСТО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИ ВЪЗГЛЕДИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ОТ ЕДНИ, КОИТО РАБОТЯТ И ДА ДАДАТ НА ДРУГИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ. И НА ТОВА МУ ВИКАТ СПРАВЕДЛИВОСТ. С ТЪПИТЕ СИ КРАТУНИ ОБАЧЕ НЕ ВИЖДАТ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НА ПОМОЩИ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, А ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО И ПО-МАЛКО. И СЕ ПОЛУЧАВА ОНОВА, ЗА КОЕТО ГОВОРЯ ОТ ГОДИНИ – ДАДЕШ ЛИ НА ЕДНА КОТКА ХРАНА, ЗАКУПЕНА ОТ МАГАЗИНА, НЕ ОЧАКВАЙ ПОВЕЧЕ ОТ НЕЯ ДА ХВАЩА МИШКИ. ТЯ ПРОСТО ЗАКЪРНЯВА КАТО ЖИВОТНО И СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЛУЖЕК. В СЪЩИТЕ ПЛУЖЕЦИ ПРЕВЪРНАХА СВОИТЕ НАРОДИ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ТАКИВА СТРАНИ КАТО ГЪРЦИЯ, ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, САЩ, ЧЕ ДОРИ И ВЕЛИКАТА БРИТАНИЯ, КОЯТО АКО СИ ОТИДАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ, ЩЕ ПОТЪНЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ЛАЙНА, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМА ДА ГИ ПОЧИСТИ. ТА СЪЩАТА ТАЗИ БРИТАНИЯ ЗАПОЧНА ДА СТРОИ КЪЩИ ЗА БЕДНИТЕ ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ДА ИМ ДАВА ПО 450 ПАУНДА ПОМОЩ. И ПОСЛЕ ОЧАКВАЙ НЯКОЙ ДА ТИ РАБОТИ! ДА НЕ Е ЛУД!





Гласувай:
1



1. ok3223 - Наистина нещо
23.05.2012 12:59
не си в час...
Видяла жабоко, че подковават коньо и он дигнал крак.
Значи
Комунистическа Америка и
Комунистическа Европа са потънали
в дългове и лайна, защото държавата била
се месела в икономиката(не е ли обратното бе), Глупчо.
Та тамо царува СВОБОДНО пазаро, конкуренцията, пазарната икономика.
И той, пазаро, чрез пазарлък на конкурентна основа определя
тотално цените на стоките от ВСЯКАКЪВ вид и род. Единствено и само свободния пазар.ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ НАМЕСВА и е извън играта.
Затова тези страни са потънали в дългове и както казваш били лаиняни страни.
ДОКАТО В КИТАЙ
ДЪРЖАВАТА РЕГУЛИРА ПАЗАРА, контролира икономиката и се намесва, когато прецени че се налага.
Пазарната икономика съществува в рамките на ограниченията, наложени и от китайската държава.
В КИТАЙ Е НА ВЛАСТ ККП, КОМУНИСИТИЧЕСКО ПРАВИТИЛСТВО, КОЕТО РЪКОВОДИ ИКОНОМИКАТА ТАКА, ЧЕ В КИТАЙ
КРИЗА НЯМА,
ИКОНОМИКАТА НАРАСТВА СЪС 7%.
има валутен резерв от 3 трилиона долари,
и е най-бързо и успешно развиваща се икономика в света днес.
И ВСИЧКО ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ
УМНАТА И НАВРЕМЕННА НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА В ИКОНОМИКАТА.
когато прецени, че се налага.
Та Китай е социалистическа държава и властва ККП.
Какъв комунизъм в сънуваш в ЕС и САЩ...
Там властва и вилнее ЛИБЕРТАРИАНСКИ КАПИТАЛИЗМ, и всичко се
диктува от невидимата ръка на СВОБОДНИЯ ПАЗАР.
Поопресни знанията, човече...
Не бъди невежа.
цитирай
2. kolevdobri - Не е ли по-добре да се занимаваш с изкуство и да не се бъркаш в неща, които не разбираш.
24.05.2012 19:00
Има три начина да опознаеш една страна. Първият е като четеш много за нея, вторият е като я посетиш като турист, а третият - като поживееш няколко години в нея. Понякога тези три неща са в комплект и знанието е по-пълно. Животът обаче е твърде кратък и по този начин не можем да опознаем твърде много държави. Затова има книги, история и т.н. Знанието е комплексно нещо и започва от фундамент, наречен философия, медицина, психология, физика, математика и много други неща. Знанието за обществото се гради върху познанието от миналото. Всяко общество има свои специфики в развитието си. Комунизмът в Америка е различен от този в Китай. Комунистите в Америка получават по 500 долара социална помощ без да работят, а комунистите в Китай работят за 150 долара. След като държавата е решила кой какво да работи и кой колко да получава, това е КОМУНИЗЪМ. Разликата е в това, че различните държави са в различна степен комунизирани. Колкото повече хора зависят от държавната намеса, толкова повече е комунизирана една страна. Някъде - примерно в северната част на Европа, психологическото състояние на тези нации допускат развитието на тези идеи, да вървят заедно с пазара. На друго място, това е поставено на съвсем различна основа. Навсякъде има специфики. Важното е да не си заравяш главата в пясъка и да приемеш истината, че капиталистическите държави в голяма степен са комунизирани от политиците, че пазарът е толкова манипулиран, че не е вече пазар - а политически пазар, че голяма част от населението очаква помощи от държавата и не иска да работи. Просто защото психологически хората се променят, следствие на политическа обработка. На тях им обещават пари, без да се трудят. Така всичко се обърква и политиката става определяща, а не пазара. Когато политиката става определяща - простичко казвам, че комунистите управляват страната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195618
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031