Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 14:28 - Простичко обяснение затова що е то КОМУНИСТ.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2013 14:37


Без да навлизаме в теоретични постулати и да цитираме хиляди автори.
  1. Основна характеристика на комуниста е да ПОЛУЧАВА повече, отколкото ДАВА. Самият факт, че държавата няма информация за това кой колко пари й е дал под различна форма е показателен за това, че се неглижира едно от най-важните неща за функционирането на демократичната държава - как се формира нейната издръжка. Със сигурност процесът е несправедлив - от една страна държавата ти извива ръцете и ти взема толкова, колкото тя сметне за добре, а от друга никой не те пита за това, къде ще се харчат парите ти. Типично комунистическо разбиране на управлението. Уж всичко се прави в интерес на масите, но в крайна сметка се прави в интерес на ръководителя на партията, която е на власт; При комунизма /това важи и за нашата действителност/ никой не може да ти направи баланс за отделната личност, където да е видно кой колко дава за обществото и колко получава. Именно тази мъгла дава основание да се развращава народа и той да очаква повече от държавата, отколкото дава. Типичен пример са злоупотребите с инвалидните пенсии, където стотици хиляди тарикати комунисти получават обезщетения за инвалидност, без да имат основание, стотиците хиляди чиновници, които получават заплати, за да работят срещу обществото в крайна сметка, стотиците хиляди полицаи, военни, охранители, тайни служби и какви ли още не, които не заслужават парите, които им даваме, защото освен несигурност друго не създават и много други подобни примери. Милиарди пари взети насила от нас и дадени на чиновници и политици. Е на това му викам комунизъм. Бачкаш и не знаеш за какво бачкаш.
  2. Има и комунисти, които ДАВАТ, но не дават собствени пари и имущество, а ОБЩЕСТВЕНИ ТАКИВА;
  3. Има и такива, които са ПОЛУЧАТЕЛИ по НЕВОЛЯ. Такива са пенсионерите. На тях комунистическата държава е откраднала спестяванията и пенсионните фондове и те са оставени на грижата на следващите поколения. Те са комунисти по неволя. Основен електорат на партията на комунистите. Това е политическата интрига за формиране на електорат. Колкото по-зависими правиш хората, толкова повече ще гласуват за теб.
  4. С типично комунистически нагласи са и циганите - основната маса от тях не работят. Това са около 80% от тях. Останалите работят основно в сметосъбирането. Та как преживяват тези хора? Простичко казано - крадат. От тях са пропищели градове и села и колкото повече се задълбочава кризата, толкова по-многобройни стават, напук на твърденията, че кризата намалява раждаемостта. Те също са обект на комунистическите партии за гласове. Съществуват и благодарение на СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ помощи, които комунистическата държава им дава, след като открадне тези пари от нас, работещите. Та в случая процесът на комунизация и процесът на циганизация се припокрива на 100%.
  5. Друга характеристика на комунистите е, че искат ролята на държавата в икономиката да е голяма. Ако е възможно всичко да е държавно - още по-добре. Те са си затворили ушите, когато някой им казва, че държавното размива формата на собственост и от държавното най-много се краде. Приватизацията, направена от комунистите и техните тайни служби допълнително нагнети обществената нагласа против собствеността като цяло, защото процесът беше напълно дискредитиран. Собственици станаха близки до комунистите фирми и институции, а за справедливост на процеса изобщо няма да говоря. Сега комунистите искат да изкарат този процес по разграбване на собствеността, че е станал без тяхното съгласие, но всички знаем, че различните правителства крадяха от държавата и бяха подкрепяни или директно от комунистически партии или от техни производни. Няма политическа власт след 1989г., която да не е производна на комунистическата власт на Живков и сие. Независимо от това, е политиците ни се представляват от различни форми. И СДС и НДСВ и ГЕРБ са производни на комунистически структури с комунистическа номенклатура. Партийните секретари, комсомолските секретари и тайните служби от времето на Живков са в основата на всяка една власт за последните 23 години;
  6. Колкото повече комунисти произвежда една комунистическа държава, толкова по-послушно население произвежда. Население, което прави това, което кажат лидерите му. Но внимавайте за опастността. Когато броят на комунистите стане повече от тези, които работят и произвеждат материалните блага, толкова повече държавата запада, защото няма кой да изхранва все по-нарастващото комунистическо население. Нали споменахме, че настройката на комунистите е е да ПОЛУЧАВАТ, а не да ДАВАТ?;
  7. Та затова идеята за социализма все още е жива, защото самите комунисти компрометираха идеята за частната собственост и идеята за съществуването на средния и крупен капитал. Капиталът отпреди стотици години се е формирал на база на насилие и измама. Какво очакваме ние? Този капитал да се формира на база на обществения интерес и на основата на личните качества на всеки един от нас? Ние ще бъдем пълни идиоти, ако си мислим, че това е възможно. В същото време този капитал се формира благодарение на политическата класа, независимо от формалното й определение.
  8. Сега европейските чиновници и българските им братя комунизират населението с осъществяването на различни видове програми - като се започне от програми за смяна на докрама и грантове за покупка на машини или изграждане на хотели и се стигне до директни субсидии за земеделско производство. По типично комунистически принцип те нарушават основни закони на икономиката, като създават неравнопоставеност между субектите, като в същото време за пред хората излизат с теорията, че стимулират икономиката. Вземат едни пари насила от данъкоплатците и ги разпределят по собствено усмотрение. Идеята за европейското съжителство е дълбоко компрометирана. Няма нищо лошо в идеята за свободното движение на капитаели, стока и работна сила. Няма нищо лошо европейските данъкоплатци да финансират проекти, свързани с изграждането на инфраструктура, която да улесни връзките в Общността. Но каква икономическа сила има, ако един стопански субект получи пари по някаква програма, финансирана от данъкоплатците за покупка на някаква машина например и тези пари ще бъдат невъзстановими за бюджета? Не се ли създава неравнопоставеност между стопанските субекти, че един ще получи бадева пари от бюджета, а друг няма да получи. Да не говори за злоупотребите, за това че общността трябва да задели значителен ресурс за създаване на органи по контрол и различни комисии, които да контролират "правилното" изразходване на средствата. Най-опасни са комунистите в администрацията, защото сама по себе си администрацията е с най-силно изразени комунистически разбирания. Администрацията иска да краде колкото си може повече пари от данъкоплатците и да раздава част от тези пари на "слабите". Но нека да видим цифрите. Администрацията на България харчи за себе си 6 милиарда лева годишно, но раздава на "слабите" - около 700 милиона. Нали разбирате за какво ви говоря? За да стигнат всичките тези 700 милиона до социално слабите е необходимо да дадем 6 милиарда издръжка на администрацията. Вярно е, че в тези пари се включват и разходите по сигурността - вътрешна и външна, разходите за съдебната система и услугите, които ни предлага държавата, но всички вие знаете какво е качеството на продукта, който ни дават бюрократите. Ако качеството беше голяма, нямаше да сме на улицата.
  9. Комунизмът залага на общественото начало, но в края на краищата Станишев решава всичко в държавата. Преди него Бойко решаваше всичко, а преди него Царят или Костов. Все тая. Важното е, че обществено начало няма и всички знаем, че зависим от властта на един човек. Това е истинския комунизъм. Свеждането на демократичните норми до това, че в крайна сметка решенията в държавата се вземат от един човек.
  10.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214976
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930