Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2014 10:54 - Проблемът не е нито в Костов, нито в царя, нито в Станишев, Доган, Бойко или Орешарски.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1209 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2014 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проблемът е в системата, която кара тези хора да проявяват лошите си и крадливите си черти. Проблемът е в безнаказаността и липсата на демокрация, която кара тези хора да правят каквото си поискат с ясното съзнание, че никой няма да им потърси сметка за делата, защото българската политика е като гумата на движещ се автомобил - веднъж си долу, след това горе, след това долу и т.н., докато гумата се изтърка и трябва да се сменя. И всичко започва отначало. Гумите в българската политика обикновено се изтъркват на всеки четири години.

Всичко се корени в разбирането, че ако няма партия /тоест мафия, защото всяка партия работи и съществува на принципите на съществуването на мафията или на организираната престъпна група/ няма да има представителна демокрация.

Политиците изтъкват като основна причина за съществуването на партията, необходимостта за посредничество между избирателите и управлението като цяло. Но по тази логика и социализмът е демокрация!!!

Истинската демокрация има само тогава, когато властта се упражнява пряко от избирателите. Но тъй като това трудно, да не кажа невъзможно да се осъществи, защото оперативността на управлението изисква множество решения всеки ден, тогава решението би следвало да бъде идеята, според която гласоподавателите да могат оперативно да определят кой да управлява страната. Тогава се решават два много важни въпроса, от гледна точка на реализацията на принципите на демокрацията:
  1. Няма да са необходими никакви организационни механизми като партии, граждански сдружения, организации и т.н., за да се кандидатира някой за изборна длъжност. Всички кандидати, тези на партиите и на сдруженията и тези, които са се самопредложили за изборни длъжности се подреждат по азбучен ред. Ще бъде забранена всякаква реклама от типа на: Гласувайте за кандидат №3 или партията подкрепя кандидат №4. Така ще се намали възможността за промиване на мозъците на избирателите от партийните централи и ще даде повече възможности на независимите кандидати;
  2. И второ, веднъж избрани, съответните личности ще могат да бъдат сменяни единствено чрез народен вот. Така избраният няма да се отчита на партийните централи, разбирай на мафията, а ще внимава какво прави, защото ще е в пряка зависимост от избирателите. Няма да има сложни изборни системи, каквито има сега. Когато положителните гласове за дадена изборна длъжност и личност станат по-малки от отрицателните, изчаква се един месец време и след това се гласува отново за същата личност или за друга, избрана от избирателите от предварително обнародвания електронен регистър на избирателите.
Просто, ясно, евтино, логично, ефективно.

Тогава Станишев може да бъде твърде различен като действие и поведение, спрямо сегашното си АЗ. Същото се отнася и за другите политици, защото ще бъдат в конкурентна борба с хиляди други кандидати за тези длъжности и трява да взимават какво говорят и какво вършат, защото няма ДА МОГАТ ДА СЕ СКРИЯТ ЗАД УДОБНИЯ ПАРАВАН НА ПАРТИЙНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ.



Гласувай:
1



1. stuber - Що тка
27.02.2014 11:53
Та питам: "Що така бе Добри?" защо не са виновни, като те и подобните им създадоха и поддържат тази система. не виждаш ли невероятната енергия, с която се опитват да затапят и най-малкия пробив в удобният за тях ред. ти сам отчиташ, че са се самозабравили в своята недосегаемост, ама пак не били виновни. по-добре не разводнявай народния гняв, а помогни да се канализира и да им потърси сметка. ето това е нужно в този момент!
цитирай
2. kolevdobri - Добра забележка...
27.02.2014 12:23
stuber написа:
Та питам: "Що така бе Добри?" защо не са виновни, като те и подобните им създадоха и поддържат тази система. не виждаш ли невероятната енергия, с която се опитват да затапят и най-малкия пробив в удобният за тях ред. ти сам отчиташ, че са се самозабравили в своята недосегаемост, ама пак не били виновни. по-добре не разводнявай народния гняв, а помогни да се канализира и да им потърси сметка. ето това е нужно в този момент!


Започвам да си мисля, че е невъзможно " да се канализира народния гняв". Само си помислете. Ние не можем едно събрание на кооперацията да направим и да решим дребни житейски проблеми, а надали да "канализираме" народния гняв и да потърсим сметка на политиците си. Има две решения - ударен протест срещу властта, така че истински да се уплашат и да ни дадат радикални решения и да ни позволят да участваме пряко в управлението на страната, чрез системата за перманентен електронен вот за всички важни управленски длъжности в държавата - за назначаване и уволняване по всяко едно време и другият път е, в рамките на тази система да отидем и да връчим недействителна бюлетина. Но като знам, че милиони плазмодии ще гласуват за сегашните политици, нещо не ми се вярва да стане. А иначе забележката ви е правилна. Нещо съм се отпуснал напоследък.
цитирай
3. dimat - Аз съм от малкото на брой,
02.03.2014 12:38
..които също считат,че посочените изроди не са ни виновни.ЦЯЛАТА ВИНА,ЗА СЪСТОЯНИЕТО В ДЪРЖАВАТА Е ЕДИНСТВЕНО В "НАРОДА".
Никой друг не ни е виновен.Време е да спрем с този манталитет,за вината у другите.Даже,не би трябвало,да се казва "вина" ,а "причина"...т.е,сами си причиняваме това,което не желаем.Не можем да искаме от политиците да бъдат други,след като сме ги оставили свободно да си разиграват коня,както си искат,съвсем безнаказано.ДОКАТО НЕ ОСЪЗНАЕМ ТОВА И НЕ СЕ ЗАЕМЕМ НИЕ ДА СЪЗДАВАМЕ ПРАВИЛАТА,ПО КОИТО ТЕ ДА РАБОТЯТ,ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАПРАЗНО.
Да осъзнаем,че народът ги назначава на работа,която,ако не бъде свършена,както трябва,наетият се уволнява,а при установено престъпление,отива на съд.

Колевдобри,до подобно на твоето виждане за установяване на безпартийна система,за управление на общините и страната,чрез мажоритарен избор на кандидати,при пряк контрол бях стигнал и аз.Това свое виждане,се постарах да изложа в няколко свои поста.Уж бяха "посетени",възможно прочетени(но несигурно) от повече от 3 000 души.Призивът ми беше ,да се постатаем да помислим в тази посока ,за ад изкристализира едно общо виждане ,за безпартийно управление на страната ни,но...всичко удари на камък.НЯМАШЕ НИТО ЕДИН ОПИТ ОТ НИТО ЕДИН "ЧИТАТЕЛ".Това обстоятелство ме наведе на извода,че ЦЕЛОКУПНИЯТ НИ НАРОДЕЦ Е УПОЕН ОТ ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА И ВСИЧКИ ТЕЗИ ВОПЛИ СРЕЩУ ТАЗИ,ИЛИ,ОНАЗИ ПАРТИЯ СА ИЗРАЗ ПРОСТО НА ЕДНО ЛИЦЕМЕРИЕ,ТОЧНО В УНИСОН,С ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ.

СЛЕД КАТО СТИГНАХ ДО ТОЗИ ИЗВОД,АЗ ПРОСТО ДЕАКТИВИРАХ ПОСТОВЕТЕ .

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196475
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031