Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 01:04 - Не допускайте до управлението хора, които не са доказали, че могат честно да печелят пари и то много над средното.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 786 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 29.04.2014 01:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако аз трябва да остава фирмата си на някой от моите служители да я управлява, докато аз отсъствам поради някакви обстоятелства, в чии ръце бих я оставил?  В ръцете на хигиенистката, която взема 500 лева заплата или в ръцете на този служител, който взема 1 500 лева заплата? Кой от тези две личности има по-голям шанс да управлява фирмата без мен?

Ако това е хигиенистката, защо тогава да плащам 1 500 лева заплата? С радост бих спестил тези 1 000 лева месечно, ако можех. Да, ама не мога. И затова плащам на някой три пъти повече пари, защото този, който взема 500 лева заплата в продължение на почти целият си съзнателен живот, може да прави чудеса с ръцете си, но никога няма да достигне дотам, че да му възложа управлението на фирмата по време на мое отсъствие.

Нека сега да се върнем в нашата политикономическа действителност.

Всички, с изключение на кохортата юпита, които ни управляваха по времето на Симеон, бяха хора със сравнително ниски заплати и доходи - бяха обикновени служители или научни работници от софийски университети, които видяха огромните възможности хем и да получат по-големи заплати като управници, хем и да се облажат от правата, които им даваше властта.
Юпитата пък доказаха, че можеха да "паднат" в доходите си десетки или стотици пъти, само формално, като получат властта. И след това с няколко хода стигаха до резултат, който никога нямаше да достигнат, ако продължаваха да са дори и високоплатени юпита.


Тогава каква стана тя? От една страна, да не допускаме хора с ниски доходи във властта, а в същото време не прокопсахме и като допуснахме и хора с високи доходи в същата тази власт. Симеон за беден ли го имаме? Да, той стана много по-богат, след като стана премиер, но в никакъв случай не беше беден и от самото начало.

Значи другият призив, ако мога така да се изразя е: Допускайте до властта само заможни хора, които по безспорен начин са направили успешен бизнес и този безспорен начин е признат от голяма част от избирателите. Нали разбирате, че ако човек е направил пари с игра в казиното няма как да попадне в добрия списък. Ако си финансов спекулант - също. Ако като мнозина от българските олигарси получаването на бизнесмощ се е осъществило заради връзките с българските политици и за сметка на данъкоплатците, също няма как да стане. Ако не можеш да докажеш милионите си, в това число и първият, също нямаш шанс да управляваш тази страна. Оттук разбирате ли колко са стесни кръгът на потенциалните кандидати за властта. Ние всеки път трябва да си задаваме този въпрос, когато избираме. Искаме ли да ни управлява беден човек или искаме ли да ни управлява богат човек, в който имаме съмнение, че е направил богатството си на наш гръб, като е присвоил бюджетни пари чрез държавни поръчки или по друг неприемлив начин.

Ако един човек е направил пари като е бил пазвантин на някой мафиот, защо нямаме достатъчно воля и решително да го изхвърлим от нашия списък? Ами обикновено хората казват, че като няма друг и "наш Пеньо ке люби хубава Рада". Така я караме вече няколко десетилетия. Е, работили ефективно този наш избор? Всички виждаме, че не работи. Наситихме се на приказливци, на университетски преподаватели, на адвокати, на хора, които не са работили и един ден през живота си и не са допринесли с нищо за това общество.


ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕМ ДА КУПУВАМЕ СТОКА С ИЗМИНАЛ СРОК И С НЕДОКАЗАНО КАЧЕСТВО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ СУПЕРМАРКЕТ. ВРЕМЕ Е ДА СИ ПРИГОТВИМ САМИ ХРАНАТА И ДА НЕ РАЗЧИТАМЕ НА ВСИЧКИ ИЗМАМНИЦИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ОТ НАС, КАТО РАЗЧИТАТ НА НАШИЯ МЪРЗЕЛ ДА СИ ПРИГОТВИМ САМИ ХРАНАТА, ТАКА, КАКТО РАЗЧИТАМЕ НА ДРУГ ДА ВЗЕМА ПОЛИТИЧЕСКОТО РЕШЕНИЕ ВМЕСТО НАС. ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ САМИ ДА СИ ПРИГОТВЯМЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ХРАНА И ДА ОСТАВИМ БОКЛУЦИТЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАГАЗИНИТ И ДА СИ ГИ ЯДАТ САМИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЗИ МАГАЗИНИ. ЗА ТЕЗИ БОКЛУЦИ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ДАВАМЕ ПАРИ И ВЛАСТ.



Гласувай:
4



1. minevv - хмм
29.04.2014 09:08
малко пресилено,, но вярно
Моя критерии би бил умността и начетеността и чистото минало..+ общи виждания/или пшоне да мож еда ги защити/ ;-))
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря. Нека да изложа някои аргументи.
29.04.2014 14:22
minevv написа:
малко пресилено,, но вярно
Моя критерии би бил умността и начетеността и чистото минало..+ общи виждания/или пшоне да мож еда ги защити/ ;-))

Нека се върнем назад в миналото.
1. Нима Жельо Желев не беше начетен и миналото му не беше чисто?;
2. Филип Димитров е човекът, който буквално "осра" синята идея с глупавото решение за денационализацията на земята в първоначални граници, вместо да се запазят крупните стопанства, но при това собствениците на земя да имат контрол върху управлението им, като получат акции, вместо земи. Фил беше адвокат, умен човек, с чисто минало, но си беше педераст с чисто минало;
3. Любен Беров беше един от най-начетените и умни хора в държавата. Следствие на което същата тази държава служеше на мутрите от Мулти и други подобни формирования;
4. Жан Виденов - този човек знае няколко езика, в това число английски и арабски. В резултат - четвърта или не знам си коя национална катастрофа;
5. Иван Костов - преподавател в учебно заведение. Да продадеш Булбанк за 330 милона долара си е престъпление. Да не говорим и за десетките други далавери;
6. Царят и юпитата, след него Станишев, Доган и пак царят. Крадене та крадене. И никой от тях не е работил нищо преди това - нито царят нито Станишев. Но са умни и знаят езици. След тях Бойко. След всички грешки, които направи народът ни в условията на прехода, избра пазвантин да го управлява. Просто нямам думи. След него отново си избра едновременно същият този пазвантин и същият този Станишев, при когото краденето от страна на политиците беше национален спорт.. Какво друго да кажа за начетеността и чистото минало?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194850
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031