Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 07:21 - Проблемите със зависимостите на човека могат да бъдат решавата предимно с икономически средства.02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2014 07:24




НЕКА ТАКА ДА ГО КАЖА - МНОГО ОТ ЗАВИСИМИТЕ ОТ НЕЩО ХОРА СА ПРОСТО ЗАВИСИМИ, ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ СВОЯТА "ЗАВИСИМОСТ" ЛЕСНО, ДОСТЪПНО И ЕВТИНО. АКО ТЕЗИ ЗАВИСИМОСТИ СЕ УДОВЛЕТВОРЯВАТ СКЪПО И ТРУДНО, ТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ НАМАЛЕЯТ.




Не е все едно, дали някой ще ти продава цигари под път и над път, например прословутата ЛАФКА, дали цигарите ще се виждат и ще съблазняват както навсякъде в нашите магазини, цигарите на на касите на най-видното място и дали в същото време цигарите ще струват 5 лева или 5 паунда. Колкото е по-евтино, достъпно и лесно за намиране, толкова при равни други условия консумацията ще бъде по-голяма.


Представете си, че ние трябва да удовлетворяваме потребностите си от дрога. Ще трябва да си насадим канабис или други растения, да ги отглеждаме и от тях да произвеждаме дрога.

Представете си, че сме зависими от пиенето на бира, например. Трябва да си осигурим такава инсталация, да я захранваме и да удовлетворяваме потребностите си.

Представете си, че сме самисими от цигарите. Ще трябва да си отглеждаме тютюн, да го сушим и обработваме и да си свиваме цигарите.

Представете си, че сме зависими от безалкохолните напитки. Ще трябва да си купим машинка за газиране, да си правим сами бъркоча, да го газираме и захаросаме и тогава да го пием. Ще ни излезе дял и половина, след като едно патронче за газ е 1 лев. Трябва да направим логистика и да губим време.

Представете си, че сме зависими от захарните произведения. Знаете, че най-големият дял от тях е комбинацията между тесто и захар. Това са над 90% от захарните изделия. Другите 10 % са шоколадови изделия или такива със сметана.
Дали ако се наложи да си правите всички тези неща в къщи, дали ще консумирате толкова много захарни изделия? Не разбира се. Никой няма да бъде толкова работлив и отдаден, че всеки ден да си прави захарни изделия. Ще хапне нещо набързо и няма да се занимава с производствена дейност. Така консумацията ще намалее.

Представете си, колко хора от нас ще продължават да ядат месо, ако съществува условието, че ако искаш да ядеш месо, трябва да убиеш животното, да го разфасоваш, да го съхраняваш и след това да го приготвиш. Аз съм първият, който ще се откаже. Но сега консумирам, защото лесно го получавам и не си давам много зор. Във всеки магазин мога да си го купя.









АЛКОХОЛ - вчера научих една статистика за руснаците. Почти 500 000 души умират в Русия преждевременно, следствие на употреба или по-скоро злоупотреба с алкохол. Постепенното вдигане на цените на алкохола за сметка на акцизите ще откаже много хора от вредния навик. Други пък ще бъдат принудени да намалят консумацията.


Следваща статия.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220595
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930