Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 00:09 - Нечестни икономически взаимоотношения и експлоатация може да има само при отсъствие на пазарна икономика.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
0



Много се говори за правата на човека.


Много се говори за постиженията на социалната държава.


Колкото повече се говори за правата на човека и за постиженията на социалната държава, разбираме, че нямаме тези права и че постиженията на социалната държава са една скрита форма на робство на човек, наложена му от тоталитарната държава. За жалост, това е истината. Ние живеем в една тоталитарна държава, която зависи от воляда на няколко души. "Напредъкът" в сравнение с една тоталитарна монархия, като руският царизъм например е, че вместо един цар има няколко. НО ВСЪЩНОСТ ОСНОВНАТА ВИЗИЯ Е ЕДНА - НАРОДЪТ НЯМА ВЛАСТ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛ. ДАЛИ ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ЕКСПЛОАТИРАН ОТ ЕДИН ЧОВЕК ИЛИ ОТ НЯКОЛКО, НА НЕГО МУ Е ВСЕ ТАЯ. ДОРИ, АКО ПРИВЕДА ПРИМЕРА ЗАТОВА КАК Е ПО-ДОБРЕ ДА ТЕ БИЯТ - ЕДИН ЧОВЕК ДА ТЕ НАЛАГА ИЛИ НЯКОЛКО ЧОВЕКА, УСТАНОВЯВА СЕ, ЧЕ КОГАТО ТЕ БИЯТ МНОГО ХОРА Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО, КОГАТО ТЕ БИЕ ЕДИН ЧОВЕК.


ЗНАЧИ ИМАМЕ НАПРЕДЪК. ПРЕДИ 100 ГОДИНИ НИ Е БИЕЛ ЕДИН ЧОВЕК, А СЕГА НИ БИЯТ НЯКОЛКО ДУШИ.


И ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ СЕ ГОВОРИ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. КОЙ КАКВИ ПРАВА ИМАЛ. И ТАКА И НЕ ГИ ВИДЯХ ТЕЗИ ПРАВА. ДО КОГОТО И ДА ДОСТИГНЕШ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ВИЖДАШ, ЧЕ ТИ СИ ЕДНА БУРМА, ЕДИН ДОНОР НА ДЪРЖАВАТА И НА НЕЯ ИЗОБЩО НЕ Й ПУКА ЗА ТЕБЕ. НО АКО ТЯ ТИ КАЖЕ ИСТИНАТА - НАПРИМЕР - ЕЙ СКАПАНЯК, ТИ НЯМАШ НИКАКВИ ПРАВА, А САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА МИ ПЪЛНИШ ТЪРБУХА", ТОВА МОЖЕ ДА НИ "ОБИДИ" И ДА РАЗВАЛИ РАБОТАТА НА МАНИПУЛАТОРИТЕ. ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НАРОДЪТ Е ОБИДЧИВ И ПРОСТ В СЪЩИЯ МОМЕНТ. ТЕ МУ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ С МАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ РОДА НА ТОВА, ЧЕ НАРОДЪТ ИМАЛ ПОСЛЕДНАТА ДУМА, ТОЙ ИЗБИРАЛ ДЕПУТАТИТЕ, ЧЕ ТЕ РАБОТЕЛИ В НЕГОВА ПОЛЗА И РЕД ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ. И УЖАС, ПОВЕЧЕТО ОТ ХОРАТА, ТЪЙ КАТО СА ПРОСТИ, СЕ ХВАЩАТ НА ТЕЗИ УЛОВКИ.


Вижте колко разкапана е държавата ни и цялото ни устройство. Вижте как се "произвеждат" хората в България. Ето ви през какви етапи минава нашият живот:
  1. Раждаш се и още от деня на раждането, започват да те химизират както само държавата знае. Ако се опиташ да се противопоставиш, свършен си;
  2. После ти определят дати за преглед, на които задължително те химизират с разни ваксини и други отрови, предписват ти неестествени храни и ти започваш да боледуваш още от малък. Това запушен нос, възпалено гърло, бронхит или не дай си боже пневмония, разни кожни заболявания и проблеми с обмяната на веществата - колкото си искаш;
  3. След това попадаш в лапите на образователната система - години наред ти промиват мозъща и нито веднъж не ти споменават нищо за здравето, за правата ти, за общуването с другите, за необходимостта да познаваш работата на институциите и това, че всеки един от нас има право да осъществява контрол върху работата на тези, които получават пари от данъкоплатците;
  4. След това, ако си слушкал и си зубрил както трябва, те приемат в някое по-висше заведение, където благодарение на държавната издръжка и липсата на каквито и да е критерии за ефективност на обучението излизаш оттам демотивиран, с недостатъчно практически знания и с непоклатимото убеждение, че дипломата е важна чисто формално, а връзките са това, което би ти отворило пътя към успешната кариера;
  5. След това или попадаш в многохилядната армия от държавни и общински службогонци и се превръщаш в поредния цирей както за икономиката, така и за държавата изобщо или стават наемен работник във фирмата на някой наследник на социалистически водач от недалечното минало и наистина разбираш, че връзките и политическата отдаденост са най-важното нещо в живота, защото виждаш със собствените си очи, как държавни и частни монополи задушават икономиката и изстискват от хората онова, което е останало около тях - пари, имоти, души и каквото друго се досетите.

Е как да има напредък това общество, след като критерият не е производителния и ефективен труд, а връзките с политиците и държавните чиновници, политическата определеност, готовността да преразпределяш обществен ресурс с нечестни схеми и в крайна сметка, узаконяване на модел на мафиотизиран обществен строй, където симбиозата политици - бюрократи и мафия е нарицателна и повсеместна.


Ако дества пазарът, всичко е ясно - произвеждате една стока и излизате на пазара. Срещу вас стои купувачът. Никой не бива да пречи на евентуалната сделка - нито държавните чиновници, нито политиците, нито мафията, нито ченгетата, нито чуждите шпиони и представители на великите сили, нито който и да е. ДАЛИ ИМА ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГАРИЯ? ЗА КАКВО ИЗОБЩО СТАВА ДУМА, ОСВЕН ЗА ЗАМАЗВАНЕ С ДУМИ НА ЕДНО ЯВНО ВИДИМО ОТ ВСИЧКИ НИ СЪСТОЯНИЕ НА ВМЕШАТЕЛСТВО В ПАЗАРА ИЛИ ПО-ТОЧНО КАЗАНО, В ИМИТАЦИЯТА НА ПАЗАР, КОЯТО ИМАМЕ. ТО НЕ СТИГА, ЧЕ Е ИМИТАЦИЯ НА ПАЗАРА, НО И В ТАЗИ ИМИТАЦИЯ ИМА ВМЕШАТЕЛСТВО.



НЕЧЕСТНОТО ОБЩЕСТВО СЪЗДАВА НЕЧЕСТНА ИКОНОМИКА. НЕЧЕСТНАТА ИКОНОМИКА Е АНТИПАЗАРНА ИКОНОМИКА. ТЯ Е ТОТАЛИТАРНА ИЛИ ДЪРЖАВНО ОБУСЛОВЕНА, ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРЦЕЛИРАНА ИЛИ БЮРОКРАТИЧЕСКИ ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА ИКОНОМИКА. ИКОНОМИКА НА АНТИПАЗАРА. ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО СЕ ПРАВИ ОТ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ В ТАЗИ СТРАНА Е УСИЛИЯ ЗА КОНТРОЛИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАЛКОТО НЕЩО, КОЕТО Е ПОДОБИЕ НА ПАЗАР. ВСЕКИ ОТ ТЯХ ИСКА ДА КОНТРОЛИРА ПРОИЗВОДСТВОТО, РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО И ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО, ТЪРГОВИЯТА, УСЛУГИТЕ. ВСЕКИ ИСКА ДА ПОЛУЧИ ПРЕДИМСТВА И ГИ ПОЛУЧАВА ДАЛИ ПО ЗАКОНЕН ИЛИ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН - ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПОЛУЧАВА ПРЕДИМСТВО. СДЕЛКИ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ СА В ОСНОВАТА СИ НЕЧЕСТНИ, ЗАЩОТО НЕ СА СВОБОДНИ. А ТАМ, КЪДЕТО НЯМА СВОБОДА ИМА ЕКСПЛОАТАЦИЯ, ЗАЩОТО МНОЗИНСТВОТО, СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРОДАДЕ СВОБОДНО РАБОТНАТА СИ СИЛА Е ПРИНУДЕНО ДА Я ПОДАРЯВА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ПРИ НАС.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235310
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930