Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 10:27 - Пътните нарушения са дребнотемие, което може да бъде решено лесно и бързо.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.04.2015 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди няколко дни, турски студент с Порше Кайен блъсна човек на околовръстното на София. Онзи сега бере душа в болницата.

Турчинът твърди, че е карал в границите на позволеното - 80км. час. Студентът и един негов приятел се навъртали около колата си, защото нещо не била в ред и били спрели на локалното.

Какво виждат очите ми? Кайенът е със строшена предница, като предно дясно колело е изляло отделено от конструкцията на колата.

ВЪПРОСЪТ МИ Е, ДА СТЕ ВИДЯЛИ НЯКОЙ С ПОРШЕ КАЙЕН ДА КАРА С 80 КМ/ЧАС?

Предположението, колкото да изглежда правдоподобно, не е никакво доказателство в съда. Това е все едно, предположението на прокурора, който в обвинителния акт срещу братя Галеви беше написал, че единият от тях "гледа страшно".

Но как да се установи сега вина в случая? Лесно, лесно та лесно. Необходимо е само да има законодателни промени. Ако колите се екипират с GPS системи за наблюдения или с такива регистратори като в Русия, няма да има никакво съмнение затова кой е виновен и кой не. Но най-важното - тези системи ще ни накарат да бъдем по-внимателни на пътя, защото нека да си го признаем, всеки малко или много нарушава ЗДП и ППЗДП. Няма абсолютно изрядни шофьори. Въпросът е да не се стига до крайности и да не се правят глупости. Ако имаше в поршето такава система, тя вероятно щеше да установи много по-висока скорост от определената. Още повече, че скоростта в локалното не е 80км/час. Ако турчинът знаеше, че ако направи такова нещо ще лежи в български затвор 15 години без право на обжалване, едва ли щеше да бъде толкова безразсъден. И нека да не прехвърляме във всеки от тези случаи вината върху съда. Съдът си има своите проблеми, но нека да му дадем точно информационно доказателство, за да може да отсъди, без да има съмнение, че присъдата ще бъде несправедлива.


Много пъти съм казвал, че и икономическите изгоди на страната ни ще се измерват с милиарди левове всяка година. Няма да има нужда от ГО на колите в такива размери. Няма да има нужда от това хиляди хора да остават сакати за цял живот, следствие на ПТП. Няма да загиват напълно излишно стотици други. Това са почернени животи, които можем да спасим и разходи, които можем да икономисаме, без да инвестираме нито една стотинка за тази система. Достатъчно е да задължим всички собственици на коли да имат такава система в колите си, а парите ще дойдат за сметка на годишните разходи на ГО на всяка кола. Нали се разбрахме - ако има такава кола, няма да има нужда от толкова големи застрахователни вноски по ГО, просто защото катастрофите ще са изключения, както и пострадалите от тях.


Няма да има откраднати и ненамерени коли. Бизнесът на крадците ще пострада. Както и бизнесът на други дегенерати.


Недостатъците ли? Е, ще има някакво ограничаване на правото на всички нас да вършим глупости на пътя, но ще го преживеем някак си. Аз имам такива системи за наблюдение на моите коли и виждам, че плюсовете са повече от минусите.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195353
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031