Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 19:41 - Според Конституцията, чл.6, ал.2, "Всички граждани са равни пред закона". Да, ама не.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2015 15:27


Извадка от Конституцията на РБ

Чл. 6.

(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.



Прави ли ви впечатление какъв йезуитски текст?


Да виждате да се казва, че не се допускат никакви органичения на правата, когато става дума за разлика разлика във възрастта?

Не, нали?

Сега разбирате ли, защо от Бърза помощ питат на колко години е човекът, който се нуждае от спешна помощ? Да не сте се излъгали да кажете, че е на 80 години, че може и да не дойдат. Защото ако не дойдат, те няма да нарушават Конституцията.


По същата локига можете да кажете в качеството си на работодател, че търсите "млади и образовани" хора, а не дъртокуфилници на 60 и повече години. И никой няма да ви потърси отговорност, защото вие не нарушавате конституцията.


Нека сега да спомена нещо и за РАВНИТЕ ПРАВА.

Преди 2 дни човек се спомина на 50 метра от входа на Пирогов. Прилошало му и паднал на спирката. Някой от чакащите изтичал до Пирогов и потърсил помощ за пострадалия. Нали е на 50 метра от входа. Да, ама не. Първо имало хора с "престилки", които пушели отвън и като разбрали за какво става дума, се скрили вътре в сградата. След това на рецепцията казали на въпросния гражданин, че те осъществявали дейност на територията на сградата и не напускали Пирогов на никакво основание. Трябвало да се обадят на Бърза помощ. Но разбрали след малко в каква нелепа ситуация са и най-накрая двама от по-малко дебелокожите доктори все пак се дотътрили до спирката. Там ги посрещнали с приказката: МАЛКО ВИ БИЯТ, с която напълно съм съгласен.


Както и да е, човекът предал богу дух. Демек умрял.


Нека сега да поговорим за правата. Дали ако Премиерът, жив и здрав да ни е, получи припадък на 50 метра от Пирогов, ще го оставят да умре там като куче, както са оставили да умре въпросния господин?


И после ми говорете за равни права. Нали си спомняте за случаят с шефа на българските артисти, Христо Мутафчиев, жив и здрав да е и той, който преди 2 години за малко да умря човекът, покосен от инсулт. За него Бойко изпрати лично правителствения самолет, та да го докарат в София, за да го лекуват. В същото време, хора умират на 50 метра от вратата на Пирогов и то с ясното съзнание на лекарски екипи там, че човекът може да умре, докато те се формализират, че тяхното работно место било в сградата. Е, благодарение на това, че докторите не са напуснали работните си места, човекът е издъхнал, без да е имал шанс да получи навременно помощ.


Как така гражданите имат равни права?

Как така са равни през закона. Да, ама закона казва, че ЕДИН ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГ.

СЪЩО ТАКА ЗАКОНЪТ КАЗВА, ЧЕ ЕДИН ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГ ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ. ЗАКОНЪТ НЕ КАЗВА, ЧЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСТАВЕН ДА УМРЕ КАТО КУЧЕ НА 50 МЕТРА ОТ ПИРОГОВ, А ЗА ДРУГ ДЪРЖАВАТА ДА ПОХАРЧИ 40 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА САМОЛЕТ, КОЙТО ДА ГО ДОКАРА В СОФИЯ НА ЛЕЧЕНИЕ.

Някой от форумите беше казал: Да влязат в Пирогов, да арестуват първите 10 с престилки, които им попаднат пред очите, да ги изкарат отвън и да ги разстрелят. Това заслужават. Аз няма да коментирам, защото не обичам насилието. Не искам нито докторите да имат кожи като на носорози, нито да бъдат разстрелвани до стената. Случката с арменския парламент го знаете нали? Няколко въоръжени мъже преди години влязоха в парламента и изпозастреляха сума ти депутати, без да се интересуват от коя партия са. Но работата в Армения въпреки това не върви. Значи това не е решението.


СЕГА НЯМА И СКОРО НЯМА ДА ИМА РАВНИ ПРАВА, НЕЗАВИСИМО КАКВО КАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА. ТЯ Е ПОРЕДНИЯТ ЗАКОН, МАКАР И ОСНОВЕН, КОЙТО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ Е ВРАТА В ПОЛЕТО.




Решението всички го знаем - трябва да лишим ВЛАСТТА ОТ ВЛАСТТА, КОЯТО ТЕ СА СИ ПРИСВОИЛИ БЕЗ НАШЕТО РАЗРЕШЕНИЕ. ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО И МОЖЕ НАИСТИНА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ИМАМЕ РАВНИ ПРАВА. ИНАЧЕ ПРИКАЗКАТА НА ОРУЕЛ, ЧЕ НЯКОИ ЩЕ СА "ПО-РАВНИ" ОТ ДРУГИТЕ, ЩЕ СИ БЪДЕ АКТУАЛНА И В БЪДЕЩЕ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217590
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930