Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 16:08 - Ако толкова ви е страх от електронното гласуване, експериментирайте първо с него в някоя скапана българска община.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 500 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.09.2015 16:09


 "Скапана", означава "изостанала".

Много приказки се изприказваха срещу електронното гласуване. Днес в "Труд" имаше една обширна статия на Валери Запрянов, срещу този вид гласуване. То не бяха приказки за "хакване", то не бяха приказки за купен вот, все едно, че сега вотън изобщо не е купен!!!


Някакви учени от мичиганския институт, направили проучване на сигурността на системата за гласуване в Естония и излезли със становище, че тя била опасна и можела да се пробие. Можело да се направи така, че примерно, Джон да гласува, а гласът да се отнесе към Гари и т.н. и т.н.

Само си мисля, как аджеба банките имат компютърни системи, които имат милиони клиенти и как успяват да въртят милиарди долари всеки ден обороти, без съществени затруднения или хакерски атаки.


Нека да се разберем - непробиваеми системи няма. Но ако толкова много се страхуваме от електрониката, от компютрите, сървърите или облачните технологии, например, ами да ги забраним и да възстановим производството на валцувана стомана в Кремиковци. Някои хора не искат и не могат да разберат, че светът върви напред, въпреки тяхното желание той да си остане в 20-ти век или още по-добре, в 19-ти век, когато се гласуваше с хартиени бюлетини и то при положение, че чакаш цели 4 години, някой да се досети да ти иска мнението или по-скоро гласа, та да управляват безнаказано още 4 години.


Нека да гласуваме за електронното гласуване и първи да го приложим като масова форма на гласуване. Да гласуваме за всичко  - за министри, премиер, президент, ръководители на агенции, прокурори, съдиии полицаи. Нека да гласуваме всеки ден. Нека тези, на които даваме гласа си да усещат нашият натиск върху тях. Нека да имаме възможност да ги сваляме от власт тогава, когато преценим, че не ни вършат работа. Когато гласуваме всяка седмица, мафията няма да успява винаги да се организира и да купува вота. Няма как да има такава организация, която да контролира всеки един вот, ако през годината се гласува 50 или 60 пъти за национални въпроси и още толкова за местни въпроси. Просто няма как да стане. НО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО МНОГО ВАЖНО - НЯМА ДА ГЛАСУВАТ И ЩЕ ИЗГУБЯТ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА ДА ГЛАСУВАТ ОНЕЗИ МАСИ НЕПРОСВЕТНО НАСЕЛЕНИЕ, КОИТО ВКЛЮЧВА ЦИГАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, ДРУГИ ЕТНОСИ И РЕТАРДИРАНИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО СЕГА СА ОСНОВНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ НИТО ИДЕЯ НАКЪДЕ ТРЯБВА ДА ВЪРВИ ДЪРЖАВАТА, НИТО ВИЗИЯ, НИТО НИЩО. ТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ ТЪПИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, ЧАСТ ОТ КОИТО СИ ПРОДАВАТ ГЛАСА, А ДРУГА ЧАСТ, ТАКИВА, КОИТО ЖИВЕЯТ В ДЕТСКИТЕ И МЛАДЕЖКИТЕ СИ ПРЕДСТАВИ ЗА РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, КОЙТО НИ ДОКАРА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.


Затова нека гласуваме за електронния вот. Така ще гласуваме против тъпаците, които сега определят посоката за развитие на страната ни. Ако милеем за бъдещето на децата си, ТРЯБВА ДА ОТНЕМЕМ ТАЗИ ВЛАСТ ОТ РЪЦЕТЕ НА ХОРА, КОИТО НЯМАТ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ СИ ЗАЩОТО СА ИЛИ НЕГРАМОТНИ ИЛИ СА НА ТАКАВА ВЪЗРАСТ И ЗАРАДИ НЕЖЕЛАНИЕ ЗА УЧЕНЕ, ЧЕ МОЗЪЦИТЕ ИМ СА СТАНАЛИ БЕТЕР ОТ ТЕЗИ НА МАЛКИТЕ ДЕЦА.

НЕКА ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ ЗАВИСИМ ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ТЕЗИ, ЗА КОИТО ТАКА ИЛИ НЕ МОГАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ И ТРЯБВА НИЕ ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ.



Гласувай:
1



1. 1997 - Е, аз гласувах
30.09.2015 17:19
в блог. бг. Казвам го по повод "Ако толкова ви е страх от електронното гласуване, експериментирайте първо с него в някоя скапана българска община."
angpiskova веднага ме преброи, че гласувам против. А пък в някои теми все се възмущават против "помпадурите", т.е. тези, чийто рейтинг е изкуствено напомпан.

Та заради това, че не искам някой администратор, вкл. извън границата да направи вота такъв, какъвто му е изгодно, а angpiskova да ме сочи с пръст, ЩЕ ГЛАСУВАМ С НЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216286
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930