Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2015 12:27 - Държавната полиция, държавната прокуратура и държавният съд спретнаха доживотна присъда за Петко от Лясковец.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2015 15:02


Пак казвам, не вземам страна. Но всички знаете, че делото беше тайна в по-голямата си част и затова информацията е твърде оскъдна. 
  1. Кой всъщност е разпоредил тази операция и на какво основание?
  2. Кой е планирал операцията да се извърши с ясното съзнание, че Петко трябва да бъде изкаран оттам жив или мъртъв?
  3. Какво е направила дотогава полицията в Лясковец, за да изземе оръжие, за което е имало съмнение, че е незаконно притежавано?;
  4. Защо в пресата постоянно се даваха идеи, че Петко е луд? На луд човек дава ли се доживотна присъда? Защо никой не поиска сметка от медиите, които тиражираха такова твърдение? Ако е луд, мястото му е в лудницата, а не в затвора. След като съдът го осъди да лежи в затвора до живот, значи той не е луд. Тогава кой ще потърси отговорност на медиите, които го изкараха луд?
  5. Защо полицаите от специалния отряд са се правили на рамбовци и са отишли на акция така, както Рамбо филма от "Първа кръв"? Къде им са шлемовете, бронежилетките, защитните щитове? Кой ще отговори на този въпрос?
  6. Каква е причина за смъртта на Емил Шарков и каква е причината за раняването на другите командоси? Защо експертизата е засекретена?
  7. Някой от съдиите ще вземе ли под внимание обстоятелството, дали има употребена несъразмерна сила при тази акция? Защо не са извикали направо някой с противотанков юмрук и всичко щеше да свърши за секунди, както преди няколко години полицията използва такива методи срещу набеден престъпник и след това държавата ни беше осъдена да плаща обезщетения, присъдени от съда в Страсбург;
  8. Ако някой ти извика "Стой, полиция, предай се!", това достатъчно основание ли е човек да се предаде? Защото имаме много лош случай с бай Миле, който се подчини на такава заповед и затова беше убит. Бандитите бяха облекли полицейски униформи. То всъщност и бандити и полицаи май носят едни и същи униформи и след това искат да им се подчиняваме. Полицията иска подчинение, НО ПРЕДИ ТОВА НЕ Е НАПРАВИЛА ДА Й ВЯРВАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО. ЗНАЕМ, ЧЕ ТЯ ИЛИ НЕ СЕ НАМЕСВА ИЗОБЩО И ХОРА УМИРАТ ИЗНАСИЛЕНИ И ОГРАБЕНИ, ОСОБЕНО ПО СЕЛАТА, ИЛИ ДЕЙСТВА ПО ТАКЪВ БРУТАЛЕН НАЧИН, ИЗПОЛЗВАЙКИ НАИСТИНА НЕСЪРАЗМЕРНА СИЛА, ЗА ДА УБИЕ ЧОВЕК, КОЙТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ПРИЧИНИЛ ФИЗИЧЕСКА ЩЕТА НА НИКОГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
  9. Защо полицаите изпълняват заповедите на своите началници, колкото и тъпи да са те, вместо да изпълняват закона? Къде в закона е казано, че точно така се постъпва? Получава се затворен кръг - началниците на полицаите са тъпи, че са разпоредили такава акция, а полицаите са дваж по-тъпи, че дори и един въпрос не са задали, защо е всичко това? Просто са се направили на велики, че могат да си играят с човешкия живот, както намерят за добре. Мозък трябва да имат полицаите, а не толкова мускули. Дадоха ни как Шарков тренира, за да убива престъпниците. Не ни дадоха да разберем колко мозък има в главата си, за да се юрне да изпълнява тъпи заповеди. Не ни дадоха да разберем дали е прочел и дали може да прилага Закона за МВР, Законът за административните нарушения и наказания, НПК и т.н.;
  10. Ако присъдата е произнесена "в името на народа", защо съдът се разпореди, този народ да не получи достатъчно доказателства, от които да разбере кой всъщност е виновникът за това, което се случи в Лясковец? Защо повечето от заседанията на съда бяха закрити?
  11. Всъщност независим ли е съдът? Ако съдиите в Лясковец са назначени по предложение на шефа на съда в Търново, а той е назначен по предложение на някой член на ВСС, значи и всички са назначени от ВСС, който пък от своя страна са назначени или от политическите партии в парламента или от президента, който също е излъчен от политическа партия, за каква независимост тук става дума? Всъщност колко са независими видяхме от записите на телефонните разговори между премиера и софийският градски прокурор Кокинов, преди години, заради които Кокинов подаде оставка и разговорите между съдиите Ченалова и Янева и главният прокурор Цацаров, във връзка с нарушение на законите, допуснати от съдиите. Видяхме какво стана. Ченалова я "опраскаха" по нареждане на премиера, който както всички знаем "няма нищо, ама нищичко със съдебната власт", защото съдебната власт е много независима и много обективна.
  12. Сега какво стана - дадоха му "до живот", без право на отмяна. Все едно гледам процес от времето на Живков, само дето няма смъртно наказание. Стана така, че върховната инстанция може да се смили и да върне делото обратно, за да му лепнат по-малка присъда, като някакъв вид компромис, независимо от това дали е доказана вината или не.
  13. Ако съдът има 8 % доверие в обществото, как тогава си позволява наглостта, да отсъжда "в името на народа"? В името на кой народ отсъжда? Явно българският народ отдавна е снел доверието си от съдебната система. Защо простичко не кажат, че отсъждането е в името на властта, партийните интереси, личните пристрастия на съдиите в Лясковец или Търново, защото ха не са спазили партийната повеля, ха са ги разкарали от работа, намирайки някакво основание. А такова винаги може да се намери. Нали все още социализмът не си е отишъл.
  14. В България работите не вървят на добре. Съдът или ще пусне някой с 10 присъди, който след това ще извърши убийство или направо ще тикне до живот някой, който може и да няма никаква вина в случая. Просто може човекът да е попаднал на грешното място и в грешното време и да опере пешкира.
  15. Малко статистика - България е на 126-то място по усещане на хората за справедливост. В изследването са участвали 144 държави.
  16. Посланието на съда към обществото е - ХОРА, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ НА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО САМО ТЯ ИМА ПРАВО ДА УБИВА, БЕЗ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ. ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ. НЕ И ОТ ВЛАСТТА.
  17. Наистина толкова тъпо обяснение ни дадоха - Петко си стои у дома, а ченгетата са дошли от 230 километра от София. Петко е нападателят и виновният, а ченгетата са се защитавали и са потърпевши. Все едно не те са пътували до Лясковец, а Петко е отишъл в София, че да ги убива.
  18. Ето най-важното определение на прокурора по делото: "Стореното от Петко е дръзка и безпредедентна съпротива срещу волята на държавата да приложи закона"
  19. Забелязахте ли от какво е притеснен прокурорът? Че някой си е позволил ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА!!! Държавата от това се страхува - някой да не се противопоставя на нейната воля дръзко и безпрецедентно.
  20. ТУК НЕ СТАВА ДУМА НЯКОЙ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ ДРЪЗКО И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО НА ВОЛЯТА НА НАРОДА, А НА ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА. НАЛИ РАЗБИРАТЕ РАЗЛИКАТА
  21. А относно закона - никой обикновен човек и хабер си няма представа от държавните закони. Нито ги е чел, нито пък се интересува от тях. Нито е гласувал за тях, нито е гласувал против тях. Никой за нищо не го е питал и няма скоро да го пита. Законите се правят от властта и защитават интересите на властта. Властта познава законите, за да може да владее обществото.
  22. И СЕГА ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: КОГАТО ПРЕДИ СЕДМИЦА ПОЛИЦАИТЕ БЛОКИРАХА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВАТА, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ И ПО ЦАР БОРИС ІІІ В СОФИЯ, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" И НА ДРУГИ МЕСТА, ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ "ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ДА ОПАЗИ ЗАКОНА"? И КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЕЗИ ПОЛИЦАИ, КОИТО НАРУШАВАХА ЗАКОНА? НИЩО И НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО СА ПОЛИЦАИ. ТОВА НЕ СА ОБИКНОВЕНИ ХОРА КАТО ПЕТКО, С КОГОТО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СЕ БЪЗИКА КАКТО И КОГАТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. НАЛИ СЕГА РАЗБРАХТЕ?
  23. ЖАЛКО, НО ИЗГЛЕЖДА ПАК СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ЩЕ ТРЯБВА ДА НИ КАЗВА, КОЛКО МНОГО СА НАСРАНИ ГАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА ПРИСЪДА. САМО ЧЕ КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ ЖИВОТЪТ НА УБИТИЯ ПОЛИЦАЙ, НА РАНЕНИТЕ МУ ДРУГАРИ И НА СТРАДАНИЯТА, НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕН ПЕТКО И МАЙКА МУ. ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ПОСТРАДАЛИ, НО НИКОЙ ОТ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ НЕ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3229825
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930