Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2015 09:47 - Проф. Васил Проданов и неговите комуно-капиталистически лъжи, публикувани във в-к "Труд" на 23.12.2015г. 2
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.12.2015 10:00


 Професорът казва, че за четвърт век преход и еврочленство, България се срина от 27-мо на 59-то място в света по инвекс на човешкото развитие.


БРАВО НА ПРОФЕСОРА. ПОЗНА. УЛУЧИ ТОЧНО. ВЯРНО Е. ТАКА Е. ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА.


Обаче още след първото изречение, написано от професора, всичко стана мазало: " При неолибералния капитализъм всичко е за продан. Дали чрез "всичко за продан" обаче се постига "по-голяма грижа за човека".

С тези две изречения професор Проданов удря в земята Марк, Енгелс, Ленин, Сталин и Петър Емил Митев даже. Къде го чукат, къде се пука, както се казва. Нека да позная - професорът е макркист, ленинец и е член на БКП. Как такива ги пускат изобщо да тровят обществения ефир.



Вместо да обясни на читателите, какво разбира под "неолиберален капитализъм", та да разберем какво включва това понятие, професорът веднага го дамгосва, като философски заключава ни в клин ни в ръкав, че "всичко е за продан". В главата ви вече е пълен хаос. Какво за бога е за продан? Слънцето за продан ли е? Здравето на всеки един от нас за продан ли е? Децата ни за продан ли са? Чувствата за продан ли са? Кое всъщност "всичко" е за продан, за да не продължавам да импровизирам?


Има и друго обяснение - при социализма не беше ли всичко за продан? Жилище трудно се купуваше - веднъж за цял живот, ако компартията разреши. Но не го даваха безплатно. Значи е било за продан, а не за подарък.

Кола трудно се купуваше. Чакал съм 12 години за кола. Но не ми я дадоха безплатно, въпреки чакането. Значи е била за продан. Трудно се стигаше до нея, но беше за продан.

Образованието за продан ли беше? За продан разбира се. Имаше списъци, кой може и кой не може да стане висшист. Но като бръкнеш надълбоко, всичко се уреждаше. 
За какво безплатно образование говори професорът? Кога и къде е имало безплатно образование, с изключение в мозъците на такива комунистически професорски кратуни? 


За какво безплатно здравеопазване говори професорът? Заради това "безплатно" образование, останах без зъби, че трябаше да дам куп пари, за да лекувам последиците на "безплатното" образование при социализма. За професора може и да е било безплатно, но за мен не е било.


За каква грижа за човешкия фактор говори професорът? Грижата за човешкия фактор се изразяваше с това, че границите бяха опасани с бодлива мрежа и ограда, на която й викахме кльон, а войничетата, които пазеха тази свещенна ограда получаваха отпуск за всеки убит немец, който се опитваше да намери път от Източна Германия към Федерална Германия, пресичайки половин Европа. Концлагерът "България" ли е апотеоз на "грижата" за човека? А Българинът така и не се опитваше да пресече масово тази ограда, заблуден от комунистическата пропаганда и достатъчно подплатен с познатия ни политически конформизъм и открит мързел, насаден от същата тази комунистическа пропаганда. При социализма работеха само онези балами жени - многомашинничките. Всички други се скатаваха и яко крадяха от държавните заводи всичко, което им е нужно и всичко, което им е ненужно - важното беше да се отмъкне нещо.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214990
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930