Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2015 15:55 - Така, както човекът е селектирал кучета, които за нищо не стават, освен за декорация, така и правителството селектира хора, които след това за нищо не стават.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.12.2015 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес един от моите служители разказа една кратка история за декоративно куче, което се плаши от сянката си, образно казано.

Толкова страхливо, че дори и да му вземеш храната от устата, то не реагира. Стряска се при най-малкият шум. 

Такива кучета не могат да бъдат селектирани от ПРИРОДАТА. Там всичко е ясно.

Такива кучета се селектират от хората. На някой не му харесват природните кучета и е селектирал "човешко" куче - страхливо като стопанина си, защото нормален човек не би гледал ненормално куче. А ненормално куче е онова куче, което не би оцеляло дълго сред природата. Като въпросния помияр, селектиран да се плаши и от сянката си. Толкова е добричко, че за нищо не става. Не котките ще го изядат. Такова куче ще бъде изядено от плъховете, което е жалко наистина.


Как процедира правителството? Ами по същия начин. Селектира народ, който да е послушен и страхлив. Защото така, както онова мъничко и мило на глед кученце няма нищо да ти направи, дори тогава, когато го използваш като футболна топка, така и селектирания народ няма нищо да ти направи, дори и да го използваш като футболна топка. На всяко едно правителство, целта на което е да управлява от свое име и за народна сметка, му е изгоден точно такъв народ. И след като му е изгоден такъв народ, правителството ще го "направи" този народ, с парите на същия този народ. Взема данъци и създава системи, в които просто "закача" всеки новопостъпил от самото му раждане. И така имаме необходимия резултат. Народ, загубил собственото си усещане за значимост, поддал се на дребните подаяния и на лъжливите обещания. Мълчи и търпи като някаква овца. Като работен добитък. Защото се залъгва, че храната, която му подхвърля правителството в яслата, е достатъчно за да се чувства недостатъчно нещастен, че да си сложи сам край на скапания живот. Както обаче сами се досещате, дори и това е следствие на страха. Страх от собствената си сянка. Като кученцето, което ви дадох за пример. Като нашата страхлива котка, която бяхаше от мишките така, както би трябвало мишките да бягат от нея. 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196537
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031