Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2016 14:37 - За липсата на адекватно правосъдие - практически примери.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.04.2016 14:49


 На всеки ни е ясно, че в България няма справедливо правосъдие. ТО ПЪРВО ПРАВОСЪДИЕТО Е КРИВОСЪДИЕ И АКО ГО ИМА ИЗОБЩО, ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО МИ ИДВА НА УМА Е, НЕГОВАТА "ЗАКЪСНЯЛОСТ". ЧЕСТО ТОВА КРИВОСЪДИЕ ИДВА ТОГАВА, КОГАТО ТЪРСЕЩИЯТ ПРАВОСЪДИЕ Е УМРЯЛ И МУ Е ВСЕ ТАЯ, КАКВО СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ СЪДЪТ.



Първото нещо, което ми идва на ума е случаят с онзи циганин, който 9 пъти бил осъждан за какво ли не, включително и за посегателство срещу личността, докато най-накрая наистина отнел живота на човек. Кой в този случай ще потърси вина на съда, който 9 пъти го е осъждал и не е намерил за основание, да го изолира от обществото?



Тези дни четох да един случай, в който са дали 4 години затвор на друг циганин, който откраднал 20 лева. Да ме извиняват съдиите, ама нека да ми обяснят, защо един за откраднати 20 лева сме го издържали в зандана цели 4 години, а друг не е вкаран там заради 9 предишни присъди?


Всяка седмица се получава информация за това, как някои се спасяват от затвор, при положение, че са потрошили някой човек или направо са му отнели живота, включително и на пешеходна пътека. Ако за убийство наказанието е по-малко от наказанието, отсъдено за откраднати 20 лева, това какво означава, че за убийство дават по-малко наказание, отколкото за 20 лева кражба!!! На база на какви критерии съществуват такова малоумие и липса на каквато и да е логика в българската кривораздавателна система?!!!



И другото - как е възможно, прокуратурата да се договаря с извършител на някакво деяние, от което са пострадали трети лица, БЕЗ НИКОЙ ДА ИСКА МНЕНИЕТО НА ТЕЗИ ТРЕТИ ЛИЦА, ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ С ТЕЗИ УГОВОРКИ?


За да се избегнат всички тези простотии е необходимо да се направи таблица, в която да влязат параметрите на различните наказания, ЗА ДА НЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СЪДЕБЕН ПРОИЗВОЛ ПО РАЗЛИЧНИТЕ СЪДИЛИЩА.


Например да се каже, ако ЗА 20 ОТКРАДНАТИ ЛЕВА СЕ ДАВАТ 4 ГОДИНИ, КОЛКО ГОДИНИ СЕ ДАВАТ ЗА ОТКРАДНАТИ 100 ЛЕВА? БИ ТРЯБВАЛО ПО ЛОГИКА ДА СЕ ДАВАТ 20 ГОДИНИ ЗАТВОР, ЗАЩОТО СУМАТА НА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ Е 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА. А АКО СЕ ОТКРАДНАТ 200 ЛЕВА, ЗАТВОРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ 40 ГОДИНИ. ТОВА Е ТЪПАТА ЛОГИКА, КОЯТО ПРОИЗТИЧА ОТ НЯКОИ ПРИСЪДИ. НЕ Е ЛИ ПО-ЛОГИЧНО, ЗА ОТКРАДНАТИ 20 ЛЕВА, НАКАЗАНИЕТО ДА Е ТРУДОВА ПОВИННОСТ, В РАЗМЕР НА 3 ПЪТИ ОТКРАДНАТОТО. СЪОТВЕТНИЯТ ОБВИНЯЕМ ДА ОТРАБОТИ 60 ЛЕВА ЗА ОБЩЕСТВОТО И ДА ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ ПО ДЕЛОТО. ТОВА Е ЛОГИЧНО, А НЕ ДА КИСНЕ В ЗАНДАНА ЗА ОТКРАДНАТИ 20 ЛЕВА, А УБИЙЦИ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ.


НИЕ НЯМАМЕ ПРЕЦЕДЕНТНО ПРАВО КАТО АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ. Ако там някой получи една присъда за откраднати 20 долара, то останалите съдилища преповтарят като папагали тази присъда и си спестяват неудобствата да измислят нови параметри и системата работи. Достатъчно е само да се познава практиката в тази област.


При нас тази система не съществува и в някаква степен това прави правните актове ПРОТИВОРЕЧИВИ И СЪЗДАВАТ НАПРЕЖЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО. ДОНЯКЪДЕ И ЗАРАДИ ТОВА ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ В ПРАВОСЪДИЕТО Е МНОГО ПОД 10 %.


Ако за данъчна измама в размер на 2000 лева дават до 6 години затвор, колко затвор трябва да дадат за данъчна измама от 200 хиляди лева? по силата на логиката, трябва да дадат 600 години затвор. Нали разбирате моите притеснения.


Един мой приятел от съседна държава ми обясни, какво означава данъчен рекет, правен от тяхната държава. Намират несъответствие в записаната касова книга в размер на някаква ситна сума - примерно 40 стотинки неравнение. Заради това неравнение са му написали акт от 10 000 лева и са му затворили обекта за 15 дни. Ха кажете ми тук каква справедливост има? В същото това време правителството харчи шестцифрена сума, за да купи кола на премиера и харчи милиарди, за да плати разходи, които народът не е одобрил. Кажете ми в тези случаи, какво ще бъде усещането на обикновение човек, по отношение на властта? Да, той ще мрази властта и ще се опитва да я прецака, защото тя му е чужда.


НАИСТИНА Е ТЪПО - ЕДИН ДАНЪКОПЛАТЕЦ МОЖЕ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН И ДА МУ БЪДЕ РАЗСИПАН БИЗНЕСА ЗА НЯКАКВИ ЖАЛКИ СТОТИНКИ РАЗМИНАВАНЕ В ОТЧЕТИТЕ, А В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ ВЛАСТТА ХАРЧИ БЕЗ ДА НИ ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ, МИЛИАРДИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО НАСИЛА НИ ВЗЕМА. И НА ТОВА НЯКОИ ГЛУПАЦИ МУ ВИКАТ ДЕМОКРАЦИЯ. НЕ ВИЖДАМ НИЩО ДЕМОКРАТИЧНО В ТАЗИ СИСТЕМА И Е ВРЕМЕ ДА СИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ ЖИВЕЕМ В БЮРОКРАТИЧНА ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ДИКТАТУРА, В КОЯТО НАШАТА РОЛЯ Е ПРИНИЗЕНА ДО ТОВА ДА СМЕ ДОНОРИ НА ОРГАНИ ЗА ВЛАСТТА. 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197260
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031