Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2016 22:15 - Големият проблем на Българи е в това, че комунистите не емигрират, а остават тук.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1254 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2016 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ей няма оттърване от тези хора. Стоят тук и държат властта като за последно.


На парламентарните избори през 2014г., комуно-социалистите получиха от чужбина 3536 гласа или по-малко от 3% от гласовете на българите с право на глас, гласували зад граница.


Ако такава конфигурация има и в България, те няма да влязат в парламента, което е логично, заради това, което са причинили на България през повече от сто годишната си история. То не е насилие, то не са атентати /най-големият в континентална Европа атентат е извършен в София - взривът на църквата Света София/, то не са кражби на мандри, то не са предателства и убийства, само и само безделниците да се докопат до властта. Накрая го правят с помощта на чужда армия. След това то не са конфискации на бизнес и имущество, то не е насилствено кооперираре, физическо премахване на десетки хиляди българи без съд и присъди, измислицата, наречена "Народен съд", сталинизацията на страната и след това живковизацията и като капак на всичко това - посткомунизация и социалистически глупости, които виждаме и до днес, заради заразата, която тази партия е пръснала в политическия и социален живот на България.


Тези дни си мислех, какъв е профилът на хората, които са избягали от България и продължават да го правят. - това не са онези социалисти, които търчат да си вземат безплатните билети за автобусите, осигурени да ги извозят на хладничко в топлия юлски ден, под връх Бузлуджа. Хубава безплатна разходка на планина в топлия юлски ден. Защо да не отидат, като е на аванта! Пък и ще срещнат и други идиоти като тях, за да си направят поредната интелектуално недостатъчна чикия. Да не говорим и за стимула, наречен безплатни кюфтета и няколко филии Ляп. А, има и от онези газираните напитки, пълни с подсладители и струващи 49 стотинки двата литра.

Онези, които бягат от страната за жалост не са онези, които чакат на държавата да им даде пенсия и да се грижи за тях. ТЕ БЯГАТ ОТ ДЪРЖАВАТА, БЯГАТ ИМЕННО ОТ НЕЙНИТЕ ГРИЖИ. ПАРАДОКС НАЛИ, ЕДНИТЕ ОСТАВАТ ТУК И ЕДВА ПРЕЖИВЯВАТ С ПОДАЯНИЯТА, ДАДЕНИ ИМ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА, А ДРУГИТЕ ЗАМИНАВАТ, ВЪПРЕКИ ТЕЗИ ПОДАЯНИЯ. РАЗЛИКАТА Е ТАМ, ЧЕ ОНЕЗИ, КОИТО ДНЕС СА СЕ СЪБРАЛИ БЕЗПЛАТНО НА БУЗЛУДЖА, ПОЛУЧАВАТ ПО 150-200 ЛЕВА ПЕНСИИ И ТЕХНИТЕ МЕЧТИ СА ДА ПОЛУЧАТ 10% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ, КАКТО ИМ ОБЕЩАВАТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПАРТИЯТА. ТОВА ИМ СТИГА. ДОТАМ ИМ СТИГА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ КРЪГОЗОР. ТЕ С НОСТАЛГИЯ СИ СПОМНЯТ ЗА ОПАШКИТЕ ЗА БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ ПРЕДИ КОЛЕДА ИЛИ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИШНОТО ЧАКАНЕ, ПРЕДИ ДА СИ КУПЯТ ЕДНА ТЪПА РУСКА КОЛА. ТЕ С НОСТАЛГИЯ СИ СПОМНЯТ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА ДО МОРЕТО И ПРЕКАРАНАТА ОТПУСКА В БУНГАЛОТО, БЛИЗКО ДО БРЕГА И ВТОРАТА ПОЧИВКА В БЕЗБРОЙНИТЕ МИЗЕРНИ ПОЧИВНИ СТАНЦИИ, ПРЪСНАТИ КЪДЕ ЛИ НЕ В СТРАНАТА. НЯКОИ ОТ ТЯХ СИ СПОМНЯТ С УМИЛЕНИЕ ЗА ЛЮБИМАТА МОСКВА, В КАЧЕСТВОТО СИ НА НЯКАКЪВ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЧИНОВНИК, НАУЧЕН РАБОТНИК ИЛИ ЧОВЕК НА ИЗКУСТВОТО. СПОМНЯТ СИ ЗА ЗЛАТНОТО ПРЪСТЕНЧЕ, КУПЕНО ОТТАМ ЗА ЖЕНАТА...ТЕ ЗА ТОВА ЖИВЕЯТ. ТЕЗИ БУДЬОНОВЦИ.

НАИСТИНА Е ЖАЛКО, КАК ТЕЗИ ХОРА С ПОСИВЕЛИ И ПОБЕЛЕЛИ КОСИ, ПРАВЯТ АСОЦИАЦИЯ МЕЖДУ ТЯХНАТА МЛАДОСТ И СОЦИАЛИЗМА. ТОЛКОВА ИМ Е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗГРАНИЧАТ ТЕЗИ ДВЕ ПОНЯТИЯ. ДА, МОЯТА МЛАДОСТ СЪЩО МИНА ОСНОВНО ВЪВ ВРЕМЕТО, НАРЕЧЕНО СОЦИАЛИЗЪМ. НЯМАХ ПРОБЛЕМИ С ПАРИТЕ, ЗАЩОТО И ТОГАВА, ЗА РАЗЛИКА ОТ КОМУНИСТИТЕ, РАБОТЕХ ЗДРАВО И НЕ РАЗЧИТАХ НА МИЗЕРНАТА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА НО МРАЗЕХ ТОЗИ СТРОЙ, КАКТО И В НЯКАКВА СТЕПЕН И ОНОВА, В КОЕТО ЖИВЕЕМ И СЕГА, КАТО МАРГИНАЛИЗИРАН ВАРИАНТ НА НАСЛЕДСТВО ОТ КОМУНИЗМА. ЛОГИЧНО Е ЕДИН ОБИКНОВЕН РАБОТНИК ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА, КЪДЕ БИ ПОСТИГНАЛ ПО-ГОЛЕМИ УСПЕХИ В ЖИВОТА - КАТО РАБОТНИК НА ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА МОСКВИЧИ В ЛОВЕЧ ИЛИ НА ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА МЕРЦЕДЕНИ В ЩУТГАРТ. ЗАЩОТО ЛОВЕЧКИЯ РАБОТНИК ВЗЕМАШЕ ПО 2 МАРКИ НА ЧАС, А ТОЗИ В ЩУТГАРТ - 8 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ИДЕОЛОГИЯТА НА СОЦИАЛИЗМА Е ДА НАКАРАШ ТОЗИ, КОЙТО ВЗЕМА 2 МАРКИ НА ЧАС ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ТОЗИ, КОЙТО ВЗЕМА 8 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. В ТОВА ОТНОШЕНИЕ КОМУНИСТИТЕ БЯХА ЦАРЕ И ЗАТОВА ОЩЕ ТЕГЛИМ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТЯХНОТО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ.




ТА ТЕЗИ ХОРА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СТОЯТ ТУК В БЪЛГАРИЯ И ЗАЕДНО СЪС СВОИТЕ ДЕЦА, ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ТРОВЯТ ЖИВОТА И ДА НИ НАТЯКВАТ СВОИТЕ ПРОВАЛИЛИ СЕ ЗАРАЗНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕИ. И ЗА ЖАЛОСТ, УСПЕШНО, ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ СОЦИАЛИСТИ, ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В СОЦИАЛ-КАПИТАЛИСТИ, УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА НИ. АКО НЕ БЕШЕ ТАКА, БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА. БЯГАТ ОНЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. НЕ БЯГАТ КОМУНИСТИТЕ. ЗАЩО ДА БЯГАТ, КАТО ОТТАТЪК ЩЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ - ЕФЕКТИВНО И УСПЕШНО. А ТЕ НЕ СА СВИКНАЛИ ДА РАБОТЯТ. АКО РАБОТЕХА КАКТО ТРЯБВАШЕ, НЯМАШЕ ДА СЕ СРИНЕ СОЦИАЛИЗМА.



Гласувай:
2



1. 1997 - Нещата са обърнати
01.08.2016 00:22
Няма комунистическа партия във властта.
Има лица, които са били в БКП, но са се отрекли. Такива има и в АБВ, и в ГЕРБ, и в СДС/ДСБ/РБ, че и Соросоиди. Членуването им в БКП не ги прави комунисти.
"Комунист" се използва безогледно към всеки, който не ти харесва. Ватман, магазинер или сервитьор, полицай или журналист, политик или съсед, автоматично стават комунисти, ако не ти (не лично, отнася се за всички) харесват. Комунист вече не е човек, имащ комунистически идеи за света, водещ се във възгледите си за политиката от "Комунистическия манифест", а морално обобщение на всичко, което не харесваш.
Е, това вече е тъпо.
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря за коментара! Ето едно допълнение...
01.08.2016 09:26
1997 написа:
Няма комунистическа партия във властта.
Има лица, които са били в БКП, но са се отрекли. Такива има и в АБВ, и в ГЕРБ, и в СДС/ДСБ/РБ, че и Соросоиди. Членуването им в БКП не ги прави комунисти.
"Комунист" се използва безогледно към всеки, който не ти харесва. Ватман, магазинер или сервитьор, полицай или журналист, политик или съсед, автоматично стават комунисти, ако не ти (не лично, отнася се за всички) харесват. Комунист вече не е човек, имащ комунистически идеи за света, водещ се във възгледите си за политиката от "Комунистическия манифест", а морално обобщение на всичко, което не харесваш.
Е, това вече е тъпо.



Комунист=крадец, оторизиран с власт или със силата на оръжието. Съгласен съм, че има преиграване с понятието, заради натрупани отрицателни емоции през последното столетие. Комунистът е този, който иска да вземе властта на всяка цена, използвайки насилие и лъжи. Ако не може да приложи този план, той гледа да забаламоса тези, които са бедни, като им обещава пари. Той не смята за необходимо да обяснява точно откъде ще ги вземе тези пари. Просто обещава и толкова. Никой не е съден заради неизпълнени обещания. И тъй като самият комунист няма пари, той взема с насилие пари от тези, които имат и подхранва с тези пари аутсайдерите на обществото, като не забравя да задели поне половината и повечето за себе си. Така на практика, повечето, да не кажа всички партии са комунизирани в някаква степен. "Атака" дори обещава национализация, което още повече я лансира в сектора на комунистите. Колкото повече насочваш политическата енергия, обещавайки на бедните блага, без да искаш нищо в замяна, толкова повече комунизираш мисленето на обществото и убиваш стремежа към развитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197216
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031