Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2016 09:48 - Комунистите да спрат да си правят упражнение на тема данъчно законодателство.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Че като ги гледам, за нищо не стават.


Преди 8 години те самите приеха плоския данък върху доходите на физическите лица в размер на 10%. Това беше най-умното нещо, което трябваше десницата да приеме, но в тази страна не се знае кой е ляв и кой е десен, толкова е объркано. Сега искат да дадат на задна скорост, защото "той си бил изпълнил мисията".

Интересно е, комунистите откъде са направили този извод. Да дадат някакви анализи. Какво означава "изпълнил мисията си". Нима има намаление на приходите от този данък или какво? Точно обратното. Приходите от него растат. Но не, КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА СЕ СЛОЖАТ НА БЕДНИТЕ, ЧЕ ТЕ СА МНОГО, ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ. Това е висшата форма на патернализма, такава, каквато е била в тяхната идеология, за да се случи датата 9-ти септември 1944г. Когато на лумпени им казваш, че може и без да работят, че може и без да спестяват, че може да станат нещо използвайки насилие, все ще се намерят гамени, които да убиват /такива като Главинчев и Газдов/, нямащи нищо общо с чистите идеали на социалистите утописти, само и само за да получат власт и пари. Убивали са с наслада и по много. Така комунистическата шайка получава предимство пред онези, които са искали чрез демократически методи да се управлява тази държава. 

Сега е същото - главното ядро на комунистите са онези заблудени пенсионерски общности на село, в главите на които не са останали здрави мозъчни клетки. Познавам много такива хора. Знаете ли като се съберем на маса какво говорят? За това, как преди 30 или 40 години животът как бил хубав, как са ходели на лагери по планините и морето, как са яли безплатна манджа от ученическия стол и как не са им трябвали лекаства. И когато им кажеш, че тогава са били младежи, за какви лекарства говорят, пак не могат да вдянат със старите си кратуни, че тъгуват не по социализма, а по младостта им, която е съвпаднала със социализма. Тъгуват за онова време, в което не трябваше много да мислиш, просто да си изкюташ времето на работното място някак си и след това да седнеш на масата със салатката и ракийката. Това са хора, които не са се вълнували толкова, дали границите ни са оградени с телени огради и се стреля по всеки, който иска да излезе от страната. Това са хора роби, идеалната маша в ръцете на комунистическите идиоти, които са си правили каквото си поискат, подкрепяни явно или косвено от тази немалка част от народа, лапнал по тяхната пропаганда.

Сега говорят за пропорционален данък, че само тол бил справедлив. 

КАКВО РАЗБИРАТ КОМУНИСТИТЕ ОТ СПРАВЕДЛИВОСТ? ТЯХНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ Я ЗНАЕМ. АРЕСТ, КОНФИСКАЦИЯ И СЛЕД ТОВА В БЕЛЕНЕ. ОТТАМ АКО ИЗЛЕЗЕШ НЯКОГА, ТЕСЛАТА И В КАНАВКАТА. ТОВА Е ТО, КОМУНИСТИЧЕСКА СПРАВЕДЛИВОСТ. НАСИЛИЕ, НАСИЛИЕ, НАСИЛИЕ. ТОВА Е КОМУНИЗМА В НЕГОВАТА ПРАКТИЧЕСКА РЕАЛИЗАЦИЯ. НИЩО ДОБРОВОЛНО НЯМА. ВСИЧКО Е С НАСИЛИЕ. 


Има три политики на облагане на населението и всяка една политическа паритя трябва да избере едната от тях, за да се види кой за какво се бори.


Прогресивно облагане            Пропорционално облагане              Еднакъв данък за всеки



Комунистите са за прогресивно облагане, за да не може някой да забогатее случайно без тяхно позволение.


Пропорционалното облагане се прилага сега в България, Македония, Естония, Русия и други страни. В тези страни, данъкът се определя с равен процент към доходите. Тези, които получават 2000 лева заплата, плащат 200 лева данък, простичко казано, а тези, които получават 500 лева заплата, плащат 50 лева данък. въпреки, че по-заможният плаща 4 пъти повече данък от по-малко заможния, на господата комунисти това не е достатъчно и твърдят, че данъкът е несправедлив. Аз също твърдя, че този данък е несправедлив. Защо един данъкоплатец трябва да плати 200 лева данък, а друг трябва да плати 50 лева данък? Защо единият да е длъжен на другия, още повече, че няма да получи повече права от държавата затова. Но на комунистите това не е достатъчно. Те всъщност не знаят къде е границата и всичко се върти около това, което Ленин е споменал за съотношение в доходите 1:3, нещо, което сифилистикът е видял в Швейцария, когато става дума за пенсионното осигуряване. Там в Швейцария, в това отношение е най-големият комунизъм, какъвто може някъде да има и разпределението на пенсиите е 1:2, независимо кой колко е внасял в обществените фондове. Дори и в Лениновата Русия, Ленин и Сталин не са посмели да направят това, което са направили швейцарците. Но когато става дума за заплати, швейцарците са върли противници на комунистическото разпределение, защото знаят, че това рефлектира върху крайния продук, а оттам и на благоденствието на нацията. Затова швейцарската икономика е най-конкурентната икономика на света.

Та да се върнем на нашия пример. Комунистите искат този, който плаща 200 лева данък да плаща повече. Колко повече? Колкото се може повече. А ако взема 5000 лева заплата и плаща сега 500 лева данък, да плаща още повече от този който взема 2000 лева заплата. Колко да плаща? Колкото може повече. Ненаситна комунистическа ламя. Не стига, че практиката изцяло отхвърли комунистическата икономика като неефективно, независимо от това, че Съветският съюз и всичките му сателити се провалиха с гръм и трясък в съревнованието с капитализма, атаките срещу капитализма не спират. Стигна се дори и до социализацията на Америка и Западна Европа и за да се спаси този свят, трябва да дойдат такива политици като Рейгън и Тръмп. Иначе комунистическата зараза ще убие всичко ефективно на тази земя и пок ще ни накарат да караме москвичи и уазки.


Моето предложение е всеки един данъкоплатец да плаща единен данък за издръжка на държавата. Сега от подоходния данък се получават малко по-малко от 3 милиарда лева. Ако приемем, че данъкоплатците са около 3 милиона души / толкова работят официално/, това означава, че за една година, всеки трябва да даде на държавата по 1000 лева данък. Това е справедливо. Няма значение кой колко доходи има, всеки поравно трябва да се погрижи за държавата си.. Защо един трябва да се грижи повече за нея, като й плаща повече пари, а друг да се грижи по-малко, като плаща по-малко. А, бил беден! Че кой му е виновен, че е беден? Ами да работи повече и по-качествено и да изкарва пари, вместо да мрънка и да се прави на социално слаб. Ако не е сакат или луд, няма основание да кръшка от това свое задължение. Всички получаваме еднакви услуги от държавата и трябва да плащаме еднакъв данък, за да се издържа тя. Това е справедливо. Иначе на основата на каква справедливост един ще плаща 2000 лева на държавата за година, а друг ще плаща 500 лева, а трети няма да плаща нито един лев и тримата ще имат еднакви права, съгласно законите. За какви еднакви права говорим тук, след като имаме различни задължения?

Ето това другарки и другари комунисти е справедливо. Като отидете в магазина, хлябът не е с различна цена за този, който взема 1000 лева заплата и този, който взема 500 лева заплата. Същото е и с останалите цени. Само в главите на такива комунисти като президента на Венецуела може да има различни цени за различните слоеве от населението и затова там няма дори и тоалетна хартия, при положение, че става дума за държавата с доказани най-много петролни залежи в цялото Западно полукълбо. Това е комунизмът - вода гази, жаден ходи. 



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Пак си се изсрал в моя блог.
24.11.2016 11:35
Тъпо комунистическо копеле.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217761
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930