Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 17:25 - Тръмп има всички шансове да направи Америка по-велика, отколкото беше при Рейгън.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 23.12.2016 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Америка винаги има нужда от някой като Рузвелт, Рейгън и дано се сбъднат положителните очаквания и Тръмп, за да поправи злото, направено от социалистите.


Америка отдавна не е онова, което беше. Твърде много социализъм имаше при Барак Обама и твърде много бедни. Защо така става - след като социалистите вземат властта, веднага започват да се грижат за бедните и те стават все повече и повече. Америка никога не е имало толкова бедни хора /над 50 милиона/, колкото имаше при мандатите на Обама. В противовес на това, свръхбогатите стават също все повече и повече, но средната класа оредява. Преди време бях изненадан, като разбрах, че на всеки процентът на богатите демократи е по-голям от процента на богатите републиканци. Какво се случва за бога в света - демократите стават по-богати от републиканците, така както социалистите в България стават по-богати от центристи и десните, доколкото изобщо тук има десни.

С какви хора общуваше Обама - с всички, само не и с тези, които правят пари - с богатите и успелите. То не бяха измислени артисти, гейове и педераси, музиканти и каква ли още не сбирщина, която не произвежда доход, а разчита на парите на тези, които ги искарват, разчита на вторично разпределение.

Много важно, че Селин Дион отказала да пее на деня на всъпването на Тръмп за президент. Много важно, че Робърт де Ниро го нарекъл откачалка. Много важно, че някои искали да емигрират от Америка, защото Тръмп спечелил изборите. Моля ви се, елате тук в България, тук избрахме шофьор на самолет за президент и собственик на охранителна фирма за премиер.

В заключение за Обама - носителят на наградата на Нобер за мир, изпращаше дронове по цял свят да убива противниците си, а дори и когато имаше възможност да залови някои от тяхи да ги съди американски съд, просто нареждаше физическото им премахване, като Бин Ладен. Дотолкова с демокрацията. Съдебната разправа в този случай беше по старото еврейско правило "Око за две, зъб за чене".
Какви са финансовите параметри на управлението на Обама - за да осъществи социалистическият си идеал, Обама заложи на печатането на пари. Дългат на Америка стана 20 000 000 000 000 долара. Преброихте ли колко са нулите?

Какво прави Тръмп? Вярно, че приказва малко повече отколкото трябваше по време на кампанията. Направи и необмислени изказвания. Но вижте неговите листи за управляващи и съветници. То не са генерали, то не са милиардери, много по-богати от него, доскорошни негови политически противници от републиканската партия и от бизнеса. Илон Мъск беше един от тези негови критици. Сега му е съветник. Президентът на ИБМ - също. Държавният секретар ще бъде Рекс Тилертън, шеф на Ексън, приемникът на Рокфелеровия Стандарт Ойл. На високи постове ще бъдат назначени хора, които са привърженици на Айн Ранд - да, същата, според която, ако трудът на тези, които работят, зависи от тези, които разпределят благата, значи нищо добро не ни очаква. Нейни привърженици са бъдещият министър на труда и социалната политика, шефа на ЦРУ и ръководителите на още няколко ведомства.
Безпорно, Америка се нуждае от мениджър, който да оправи икономиката, защото икономиката се оправя със свободна инициатива, минимум бюрокрация, съзтезателно начало и свобода на пазара. Америка стана твърде социална, за да е ефективна. Социалистите направиха така, че ако телефоните на Епъл се произвеждаха в САЩ, щяха да струват 5 пъти по-скъпо, отколкото, ако се правят в Китай, защото те не знаеха, пък и не искаха да разберат, че китки и фитки не се гледат на едно място. Няма как да ти излезе сметката, ако държавата те кара да плащаш по 10 долара минимум на час на работници, защото те имали нужда. И какво всъщност сега се произвежда в Америка, освен скъпи и сложни обекти и съоръжения, като самолети, космически станции и атомни централи? Обувките са от Италия, плодовете и зеленчуците са от Мексико и т.н. и т.н.

Време е на управлението на държавата да се погледне от гледна точка на бизнеса. Това е като фирмата - в края на годината се изготвя баланс и се вижда кой как е работил. Гледайти балансите на Обама, няма как да си кажем, че той е управлявал ефективно Америка. Затова е нужда промяна. Затова е впечатляващо, че новият президент се огражда с хора, които са по-богати и по-успели в бизнеса от него. Това е добър знак. На милиони американци това няма да им хареса, защото ще трябва да се напънат и да учат, да четат, да бъдат инициативни и да разчитат на собствените си сили в живота. Но дали на английските миньори и стоманодобивни работници им харесваше управлението на Тачър? Не, разбира се. Но точно затова Тачър беше успешна, защото гледаше балансите и направи така, че всеки да бъде оценен в зависимост от собствените му усилия, а не в зависимост от неговите нужди, което всеки ще признае, че си е направо разтегливо социалистическо понятие.


Преди време Рос Перо се кандидатира за президент. Похарчи над 300 милиона долара собствени пари, но не успя да спечели надпреварата за Белия дом. Сега Тръмп спечели, инвестирайки значително по-малко пари. Значи Америка е узряла.


Какво да кажем ние, българите. Вижте кого избираме за президент и за премиер!!! Научен работник, който впоследствие се оказа доносник на службите, след това адвокат, който беше твърде млад и зелен, за да разбере какво се случваше около него, след това партиен секретар, който нищо не беше работил, освен да прави партийни интриги, след него неудачен бизнесмен, станал строителен министър по случайност и накрая шофьор на самолет.

Като премиери имахме мним партизанин, който се е криел от полицията, без полицията да знае, че го преследва, след това млад и корумпиран партиен активист, който е отказал да стане първи секретар на партията в Пловдив, защото е знаел, че така го прецакват за голямата игра в София, след това корумпиран адвокат, който ни караше да не купуваме, докато в същото това време той купи палто за жена си, което струваше хиляди долари, след това пишман адвокат, не стига, че е беше достатъчно млад и зелен, но и педераст и зависим, след това научен работник, който не е управлявал нищо, освен себе си, като в неговото време мафията изнасяше за Югославия цели композиции горива и всички на митниците се правеха, че цистерните са пълни с въздух и пътуват транзит за Унгария, след него един млад комсомолец, който никога нищо не е работил, та затова докара България до фалит, след това един пияница за кратко време, един пишман асистент по политическа икономия, който допълнително разграби страната, след него измислен цар, пак комсомолец, без нито един ден трудов стаж, след него шеф на охранителна фирма и за една година, един прЕПРОдавател в един ретрограден софийски икономически вуз, безхарактерен и зависим и накрая пак един охранител. Жалка картина сме, нали?



Гласувай:
2



1. podvodni - Тръмп има всички шансове да изтрие ...
24.12.2016 13:58
Тръмп има всички шансове да изтрие САЩ от картите на света и ще го направи по най-готиният начин. Все пак, да не забравяме, че той е 44 -ят президент на САЩ, и е казано, че това щеще последният.
Дали след 4 или след 8 години ще се случи това, остава да видим. И да се надяваме, че ще бъде през първият му мандат.
цитирай
2. kolevdobri - Нека да видим все пак какво ще направи.
27.12.2016 08:40
podvodni написа:
Тръмп има всички шансове да изтрие САЩ от картите на света и ще го направи по най-готиният начин. Все пак, да не забравяме, че той е 44 -ят президент на САЩ, и е казано, че това щеще последният.
Дали след 4 или след 8 години ще се случи това, остава да видим. И да се надяваме, че ще бъде през първият му мандат.


Никой не може да затрие бързо Америка, освен комунистите. А Тръмп поне не е комунист. Истинският капитализъм, предприемаческият капитализъм, направи Америка богата. Социалисти и комунисти само натрупаха държавен дълг, подкрепени от тоталитаристи. Но това не е истинската Америка. Тоталитаристите по-скоро произлизат от комунистическите схващания за обществото. Истинският капитализъм се крепи на индивидуализма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194638
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031