Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2017 20:20 - Est medicina triplex: servare, cavere, mederi!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2017 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В превод:

Задачата на медицината е тройна: да пази, да предупреждава, да лекува.

Няма значение колко си умен - ако си хванал грешния път...

Пътят г-н Москов, пътят е грешен. Ръководите система за милиарди, която не й пука за първите две най-важни задачи: ДА ПАЗИ И ДА ПРЕДУПРЕЖДАВА.

Да не навлизам в подробности, защото като им знам пазенето и предупрежденията, се досещам за предупрежденията, че грипът "идва" и че трябва да се ваксинираме.

Хипократе, Хипократе, клетвата ти не струва! Някак си е отвлечена и остава най-важното от медицината неспоменато. Всъщност най-слабото твое писание е тъкмо клетвата. Ако беше завършил един курс по управление на писането за 1000 долара, щеше да разбереш. Ама с тази гръцка криза, откъде пари за такива подробности. А може да не си я питал ти, пък аз те пустосвам неоснователно. Но както и да е. И следствие на всичко това, съвременната медицина го е ударила през просото. Гледат да се докопат до мангизите и майната му на пациента. Да живеят Фрайзър и Фармахим. Резултатът е нито ПАЗЕНЕ. нито ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, нито ЛЕЧЕНИЕ, без да забравят да вземат от нас едни 6 милиарда на година. Хипократе, видя ли как се вземат пари, без да се върши работа и не само това - тровейки тези, от които "лекуват". И всичко това го правят в "рамките на закона". Убиват ни законно. Не като теб, да измъчваш пациентите с диети и разни треволяци. Но пък като гледам пациентите как се държат, да ти имам пациентите. Нищо в тази държава не е както трябва. На докторът не му пука за пациента. На самият пациент не му пука за него. На всички им пука за парите. На докторите повече. На пациентите по-малко. Защо на пациентите не им пука за парите? Защото ако им пукаше, щяха да четат, да питат, да разпитват, да експериментират и да търсят друго решение. Да научат как функционира тялото, какво трябва и какво не трябва да правят и накрая да разберат, основния извод: ДОКТОРИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, ЗАЩОТО НИКОЙ МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИК НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ, А ЗА СПОРНО ЛЕЧЕНИЕ. ЗАЩОТО АКО ВСЕ ПАК ИМА ТАКИВА, КОИТО СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ КАЛЪПА НА АЛОПАТИЯТА И СА ПРОГЛЕДНАЛИ, НИКОЙ НЕ ГИ ЧУВА. ЗАТОВА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ДОКТОРИ, ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е ПОЗВОЛИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ. АКО СИСТЕМАТА НЕ ПОЗВОЛИ ТОВА, НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ДОКТОРИ. НУЖДАТА Е ИЗМИСЛЕНА, ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА. ТОВА Е МАШИНА ЗА ПАРИ, ПОДКРЕПЕНА И ОТ САМИТЕ ПАЦИЕНТИ, КОИТО ВЯРВАТ НА КАЗИОННАТА МЕДИЦИНА, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

Финландците направиха реформа в медицината, дори и без да излизат извън рамките на алопатичната медицина. Просто съществено ограничиха сърдечно-съдобите заболявания с масирана просветителска кампания и профилактика на цялото население. Нищо кой знае колко сложно. Ама как да се краде при такава система?

Четивото е забранено за хора без въображение.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219127
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930