Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 12:17 - Най-тъпият пенсионен модел е да разчиташ само на два фактора - повишаване на възрастта или вноските.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2017 12:24


 Колкото се опитваш да регулираш един чисто икономически процес, толкова повече се забатачва всичко. Хиляди и хиляди хора сега се занимават с пенсионния модел и получават заплати от държавата. Каква работа ще имат тези хора, ако всеки сам се грижеше за старините си. Какво по-просто има в това, всеки сам да си внася пари за старост, безработица и безработица, във фонд, който обезпечава тези вноски със злато или подобни активи, фонд, контролиран от държавата? С наличните електронни система и банкова система, целият този процес може да бъде контролиран от не повече от 30 служители. Сега хиляди хора се занимават с това.  И бъркотията като законодателство е пълна. В никакъв случай и никой не може да формулира ПРИНЦИПИТЕ НА СОЦИАЛНОТО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ. Ако все пак има формулировка, то тя била: ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ. Така икономика не се прави. Икономика се прави на база на сблъсъци на интереси, без използване на сила. Сега пенсионният модел е СИЛОВ модел. Колкото и да ми приказват за СОЛИДАРНОСТ на системата, това си е чиста кражба, особено що се отнася за тези, които никога не са получили нищо от тази система или няма да получат нищо, защото са си отишли преждевременно от този свят.


СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА ИМА СМЕТКА ХОРАТА ДА УМИРАТ ПО-РАНО, ОЩЕ ПРЕДИ ДА НАВЪРШАТ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. Значи миловидното на пръв поглед определение на системата като "солидарна" на практика е една мракобесна система, ограбваща тези, които работят повече и подкрепящи мързеливците, неинициативните и накрая, ощетяваща семействата на тези, които преждевременно са си отишли от този свят, без да получат нищо от сисетамата, която са захранвали десетилетия. И всичко това се извършва под дулото на пистолета, на насилието и страха, с които държавата държи в подчинение милиони данъкоплатци. Та тази "солидарна" система прилича на кибуците, измислени от евреите, но за разлика от тях, където можеш да напуснеш, ако решиш, не можеш да напуснеш солидарната система, освен ако не се изпариш от държавата. Но като гледам, в повечето страни по света принципите са все същите, така че трябва да търсиш някаква друга планета, в която общността ще съществува на база на доброволността на усилията на индивидите, а не на база на насилието и страха от наказание.

Сегашната система простичко казано, е организирана по следния начин.
  1. Някой си е бръкнал в носа и е казал, че мъжете, защото са по-прости, се пенсионират на 65 години, а жените на 62;
  2. На второ място, някой друг, който също си е бръкнал в носа е казал, че работниците и служителите трябва да плащат едни 17 % от дохода за целите на социалното обезпечаване;
  3. Друг е казал, че ако парите не стигнат в НОИ, ще се вземат от бюджета. Все пак властта ще направи каквото тя смята, а не какво смятат тези, които внасят социални осигуровки. Последните са тъпи и не могат да мислят за себе си. За тях ще мисли любимата на всички държава.
  4. Ако между другото работещита намаляват и парите не достигат, започват едни пазарлъци, дали да се увеличат вноските на работещите и в краен случай, дали да се увеличат годините за пенсиониране. И цялата система започва да работи, използвайки този елементарен механизъм, но който в самата си същност е порочен, защото не отчита най-главното нещо в една икономика - ИНТЕРЕСА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ. В сегашната система, интересът е ДА СЕ ПРЕЦАКА СИСТЕМАТА. Как може да се прецака системата? Като плащаш по-малко, а след това драпаш да получиш колкото се може повече. Можеш да прецакаш системата като се грижиш добре за себе си и след това живееш доста над средното, така че да получаваш мизерната си пенсия колкото се може повече, за сметка на тези, които Господ ги е прибрал преждевременно при себе си. Нарушавайки природните закони за справедливост, а справедливост е да има честни обменни отношения и замествайки тези отношения с измислени комунистически приказки като "солидарност" например, социалистите деморализират целият икономически процес. В живота няма пенсиониран вълк или безработна сърна. Затова природата е съвършена. Всичко отива по дяволите, когато се намеси ЧОВЕКЪТ. А когато се намеси СОЦИАЛИСТЪТ, това направо става майката си е ебало.


Следва текст.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3227615
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930