Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2017 14:33 - Бедни хора, а пушат цигари и пият алкохол като за световно. Кой е виновен?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.09.2017 14:40


 Кой е виновен, затова, че тези хора пушат цигари и пият алкохол? Бедността ли е виновна? Или те са бедни, защото пият алкохол и пушат цигари? Интересни въпроси нали?

Тези дни имам контакт с хора, които получават заплати, малко над минималната за страната. Да кажем това са 500 лева. Пушат средно по една кутия цигари на ден или това са 150 лева. Заедно с цигарите обикновено пият кафе, а вечерно време си сипват ракийка, като се върнат от работа. Аз обаче си задавам въпроса, как е възможно да дават по 150 лева за цигари на месец и в същото време да се оплакват от липса на пари?


Много пъти съм задавал въпрос на циганин, дали иска цигара или дали иска да го почерпя с бира. НИКОГА ДОСЕГА, НИКОЙ НЕ МИ Е ОТКАЗАЛ. А циганите като цяло, като изключим едни 10% от тях, са бедни по презумпция. Защо тогава пушат? Много удобно обяснение е това, че пушат, защото са бедни. Ба си и тъпнята е това, нали?





За да бъде класифициран един човек като "беден", той не трябва да дава пари за тютюни, алкохол и да няма излишни килограми. Трябва да става рано, да чете специализирана литература в област, в която иска да се развива и да работи, без да избира работата, докато се стабилизира. АМА ТОВА СА ВСИЧКИ ЧЕРТИ НА ЧОВЕК, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА Е БЕДЕН. Тогава защо да обвиняваме държавата, че имало бедни хора? Безработицата е 6%. Като потърсиш квалифициран персонал, не можеш да намериш. Няма и неквалифициран персонал - шофьори, работници в селското стопанство, готвачи, работници за хотелите и т.н.  За каква бедност тогава говорим? Опитвам се да намеря някой, който да се погрижи за едно място на село, да го почисти и облагороди, срещу заплащане и няма и няма хора. Не им се работи на хората. Хора, струпани на едно място на село можеш да намериш само в кръчмата или пред кръчмата. Пият бира и пушат цигари. Откъде намират пари за цигари и алкохол, ей богу, не знам. Може би и те като мой познат от село, чака старата му майка да получи пари от рентата на земята, за да ги изпие в кръчмата.





ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕОСМИСЛИМ НАИСТИНА КАТЕГОРИЯТА БЕДЕН ЧОВЕК, НЕ САМО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА НЕГОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ, НО И ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА САМОУБИЙСТВОТО, КОЕТО ТЕЗИ ХОРА САМИ СИ ПРИЧИНЯВАТ, ХАРЧЕЙКИ ОСКЪДНИТЕ СИ СРЕДСТВА ЗА ДА ПРОИЗВЕДАТ ПУШЕК ИЛИ ДА СЕ НАЛИВАТ С АЛКОХОЛ. КАК ПЪК НЕ ВИДЯХ ЕДИН ЦИГАНИН ВЪЗДЪРЖАТЕЛ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТГОВОРЕН КЪМ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ, КЪМ РАБОТАТА СИ, КЪМ СЕМЕЙСТВОТО СИ И КЪМ ОБЩЕСТВОТО.

СПОРЕД МЕН, СИМЕОНОВ ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ, ДАЛИ ДА НЕ СЕ СПРАТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПОМОЩИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕНЕРГИЙНИ, ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПУШАТ И ПИЯТ АЛКОХОЛ, ЗАЩОТО КАКТО МОЖЕМ ДА ПРЕДПОЛАГАМЕ, ТОВА ПОНЕ СЪМ ГО ЧУЛ ОТ НЯКОЛКО ДУШИ, ТЕЗИ ХОРА ПРОДАВАТ ВЪГЛИЩА И ДЪРВА, ПОЛУЧЕНИ КАТО ПОМОЩИ, ЗА ДА СИ КУПЯТ ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ. ЗАЩО ДА ИМ ПОМАГАМЕ, СЛЕД КАТО ТЕ САМИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СИ ПОМОГНАТ? 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220014
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930