Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2017 12:37 - Какво представлява бандитската държава?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Някои биха казали, че държава, която се управлява от бандити е бандитска държава. Но тук веднага възниква въпроса: какво е това БАНДИТ?


Да знаете, че това е един от много сложните въпроси. Ако някой насили някой друг, знаем, че става дума за бандит. Но това насилие може да е предварително договорено и прието и от двете участващи страни в един конфликт. Например - организира се боксов мач и се знае, че самият мач е насилие. Двама се млатят, като целта на всеки един от двамата е да "трупяса" по възможност противника. Тук и двамата са се договорили да се насилват един друг и не може да се каже, че има бандитизъм. Но ако има договорка кой да бие и кой да падне, от което някой смята да спечели много пари, залагайки на "дългата клечка", е това е вече бандитизъм. Тоест насилието не е бандитизъм, когато и двете страни съзнателно влизат в този процес и за известени за последиците и рисковете.


Значи насилието е някаква предпоставка, но не винаги е задължителна предпоставка за бандитизма.

Бандитът може да е крадец и да мрази насилието. Светът познава много такива примери. Краде, но не насилва. Пак е бандит. Ненасилствен бандит, но бандит. Крадлив бандит.

Тоест крадливостта е бандитизъм, дори и да няма насилие. Крадливостта е необходимо и важно условие, за да има бандитизъм. Дори нещо повече КРАДЛИВОСТТА Е ПО-ВАЖНАТА СЪСТАВНА ЧАСТ НА БАНДИТИЗМА, В СРАВНЕНИЕ С НАСИЛИЕТО.


НО КОГАТО КРАДЛИВОСТТА И НАСИЛИЕТО СЕ КОМБИНИРАТ, СТАВА ИСТИНСКИ БАНДИТИЗЪМ.

Нека сега да вкараме и други елементи в анализа. Когато КРАДЛИВОСТТА И НАСИЛИЕТО се комбинират СЪС ЗАКОННОСТТА, Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА СУПЕР ИСТИНСКИ БАНДИТИЗЪМ. И който яхне тази комбинация от елементи, става СУПЕР ИСТИНСКИ БАНДИТИ.

Супер истиските бандити не се занимават с формирането на отделни незаконни мафии. На тях им стигат законните мафии. Супер истинските бандити ДАВАТ ЛЕГАЛНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА КАТО ТАКАВА И ПО ТАКЪВ НАЧИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАТРУДНЯВАТ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ТЯХ. Нюансите могат да бъдат различни - някои държави могат и натрупват значителни дългове, осигурявайки добър стандарт на живот катто на политическата класа, така и на фирмите, които изпълняват поръчките за харченето на парите, че чак и до обикновените народни маси, които по някакъв начин се облажват от тези пари. Типичен случай в това направление е Гърция. Писал съм статии, как става това, на база на икономически анализ и на база на интервюта. Други държави използват сила, за да си осигуряват икономически предимства. Всички стари и нови колониални страни са такива в някаква степен. ЗНАЧИ, КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА БАНДИТСКИ ДЪРЖАВИ, СПОМЕНАВАЙКИ ВЪПРОСНИТЕ СТРАНИ, ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА СТЕПЕНТА НА ТЕХНИЯ БАНДИТИЗЪМ В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРИОДИ. Похищението на цял един континент от страна на испанците и португалците си е чиста форма на бандитизъм, от която и испанският народ и португалският се е облажил по някакъв начин. Наистина е глупаво да си мислим, че само кралят на Испания или на Португалия е топнал чушката в соса. Всички са го правили, само мащабите са били различни. Същото важи и за Великата Британия и за всички други подобни държави.

Има и държави, където БАНДИТИЗМЪТ СЕ ПРОЯВЯВА ПО-СКОРО ПО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, било поради невъзможност да се краде от чужди народи и други подобни. Нашият случай е такъв. Тъй като нашите свръх бандити не могат да крадат от друг народ, какво друго им остава, освен да крадат от собствения си народ. Нали преди малко говорихме за честната сделка. Каква честна сделка са имали партийните секретари по времето на социализма, че са накарвали работници и служители да им работят за 50 марки заплата? И както се вижда, народът е бил доволен от този бандитизъм, защото в общия кюп на бедност и посредственост, никой не е могъл да бъде обект на завист!!! Бандитизмът се е изразявал в това, че си накарал един народ да живее в страна, опасана от телена ограда, на която си сложил войници, набрани от същия този народ, като си ги накарал да стрелят на месо по всеки, който е искал да избяга от този държавен бандитизъм.


И така, британския, американския или испанския бандитизъм се изразява в това, да се прецакват други народи и да се храни собствения народ. При руснаците нещата стоят малко по-объркано. Прецакването на други народи не води до забогатяване на собствения народ, ама това е друга тема на разговор.

Българският бандитизъм на държавно ниво се изразява в якото прецакване на народонаселението от страна на политическата класа и бюрокрацията. Вижте какво правят нашите политици в народното събрание и вижте какво правят в околните заведения. На едното място се мразят, а на другото се обичат, но никак не правете аналогия с Христо Ботев, че могат "силно да любят и мразят". Ботев не е казал, че това го прави по отношение на един единствен човек или обект на омраза, за разлика от нашата политическа класа.

Бандитизмът може да бъде победен само със съпротива. Спомням си как Солженицин си задава подобен въпрос в "Архипелагът Гулак". Той се пита, как така, една шепа червени тероризатори, могат да вкарат в панделата толкова много хора. Защото ги отвличат през нощта, защото тълпата е неорганизирана за съпротива и защото самите хора, които са били хващани, са вярвали, че няма да им се случи нищо лошо. Самият Солженицин казва, че нещата няма да бъдат такива, ако "сините фуражки", както нарича служителите на Берия, са били посрещани с куршуми от обвиняемите. Тогава със сигурност това, което се е случвало там - терор в продължение на десетилетия, е нямало да се случи.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МРАЗИМ ДЪРЖАВАТА СИ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКИ ШАНСОВЕ ИМА ДЪРЖАВНИЯТ БАНДИТИЗЪМ ДА МИНЕ. ПО-МЕКО КАЗАНО, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ В ДЪРЖАВАТА СИ И Я ПРИТИСКАМЕ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ТЯ ЩЕ ПРИТИСКА НАС. ОТ НАС ЗАВИСИ, ДАЛИ ЩЕ ИМА ДЪРЖАВЕН БАНДИТИЗЪМ ИЛИ НЕ. В ИСЛАНДИЯ НЯМА. В ШВЕЙЦАРИЯ НЯМА. В ХОНГ КОНГ НЯМА.... ОТ НАС ЗАВИСИ.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195113
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031