Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 11:25 - Знаете ли, коя е тази държава, в която не можеш да намериш в магазина дори и едно шише дестилирана вода?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1138 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2017 23:20


 

ТУК НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ДЕСТИЛИРАНА ВОДА. Или поне аз не мога да намеря.
  1. Обадих се на шефа на снабдяването на завода, който произвежда дестилирана вода. Заводът е в Пещера. Линията не работела. Нямат дистрибутори. 
  2. Питах в няколко аптеки - няма;
  3. Проверяваме в някои от супермаркетите - няма;
  4. Поръчах на мой служител да обиколи бензиностанции в София, които са на всички по-големи вериги - Шел, Лукойл, Еко, ОМВ...Отговорът е: НЯМА;
Само се чудя, как разреждат хомеопатичните лекарства и разни там други субстанции, които изискват дестилирана вода!!!






В Хонг Конг, можете да купите дестилирана вода на улицата, в магазините, в аптеките, в баровете, в ресторантите, на летището, в музеите. Навсякъде. Просто защото те пият дестилирана вода така, както ние пием тази от чешмата или минералната, купена в бутилки от магазините.

По статистика, жителите на Хонг Конг живеят средно с около 10 години повече от нас, българите. Не знам дали е от водата или и тя помага.



Ето ви конкретен пример от днес. Поръчвам на мой служител да купи дейонизирана вода от супермаркет Хит, в Младост, София. Купува човекът срещу 2 лева и преди да я включа в употреба, реших да проверя показателите за електропроводимост и за минерализация. Знаете ли какво показаха? Същите резултати, все едно съм наточил водата от крана на чешмата в Хасково или Пловдив, които точат вода от кладенци край Марица или от язовир Тракиец - една силно минерализирана вода. Веднага наливам от крана на чешмата - в района на кв. Лозенец, София и водата показва чудесни харектеристики, много по-добри от "йонизираната вода". Казах на друг мой служител да мине през ОМВ - бензиностанция на бул. България, също в София, да мине оттам и да купи дейонизирана вода. Донася ми я и я измервам - електропроводимост 10, минерализация - 5 или обратното, не е толкова важно. Показателят на другата бутилка беше 250/430. Смятайте каква е разликата.


Ето английското наименование на показателите.
Total Dissolved Solids = TDS
Electrical Conductivity = EC



Още примери: Отивам на пазара. Харесвам си орехи. Гледам върху орехите има няколко счупени наполовина, за да може клиентът да прецени по-добре качеството. Купувам половин кило, защото нещо ме човърка и не вземам цяло кило. Вземам нож в къщии разчупвам един орех. Първият беше тотално гранясъл отвътре. Изхвърлих го. Вторият, нямаше нищо общо с онова, което видях като изложение. Едва изкарах ядката отвътра. Преди да купя орехите се вгледах в продавача. Беше циганин, като повечето продавачи на Женския пазар в София, но ако избираш продавачите по етнически състав, трябва да си намериш друг пазар за пазаруване.


Купувам ябълки и гледам купа, харесвам ми, цената е добра. Давай 4 кила. Отивам до колата и тогава съмнение ме загриза. Не го гледах как и откъде слага стоката. Слагам чантите в багажника и какво да видя - повече от половината ябълки наранени, повечето за изхвърляне. Върнах се и бях готов да му ги тресна в главата на циганина, лъжльото му с лъжло. Той усети, че работата е дебела и ми върна парите. Казах си, че ще го запомня и от този мангал не искам повече нищо да купувам. Без пари да ми дава, просто не искам и това е.

След това последва случаят с дейонизираната вода. Там не знам дали циганин я прави и продава, но че работата е циганска, в това няма никакво съмнение. Купуваш си шише с вода за 2 лева и накрая излиза, че са я наливали даже не и от чешмата, защото тази от чешмата излезе по-читава от тази в шишето. Просто нямам думи, как можем да живеем така в постоянна лъжа!!!

П.С. Търсенето на дестилирана вода продължава. Продава се чрез сайта. Цена 1,9лв. за литър. Няма проблем. Доставка - 6 лева. Отказвам се. Имало в някаква аптека в Студенски град. Ще ходим и там да проверим.

Сега ви казвам къде на шега, къде на истина: АКО ЗА ЕДНО ШИШЕ ДЕСТИЛИРАНА ВОДА ТРЯБВА ДА ОБИКОЛИМ СОФИЯ ОТ ЕДНАТА СТРАНА, ДО ДРУГАТА, АКО ЗАРАДИ ЕДНО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЪДИМОСТ, ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ НА ДРАГАН ЦАНКОВ, В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД И ОТТАМ ДА ТИ КАЖАТ, ЧЕ СА СЕ ПРЕМЕСТИЛИ НА БУЛ. ТОТЛЕБЕН, ДО ПИРОГОВ И ТРЯБВА ДА ХОДИШ ТАМ ДВА ПЪТИ - ЕДИНИЯТ ТАЗИ СЕДМИЦА, А ДРУГИЯТ - В СЛЕДВАЩАТА, ЗА ДА ГО ПОЛУЧИШ, ВМЕСТО ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ ГОВОРЯТ ПОМЕЖДУ СИ И ДА НЕ НИ ИСКАТ ОТ НАС ДОКУМЕНТИ, КОИТО СА ОТ ТЕХНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ, РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО ИМА АВТОМОБИЛНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ. КОЛКО ИЗЛИШНИ ПЪТУВАНИЯ НАСАМ, НАТАМ. ИМАЛО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА, ИЗНЕРВЕНИ ШОФЬОРИ. И ВЕЧЕ СИ ИЗНЕРВЕН ОТ МАЛОУМИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРАВИШ ГРЕШКА И БЛЮСТИТЕЛИТЕ НА РЕДА СЕ ГЛОБЯВАТ, ЗАЩОТО ТЪРСИШ КЪДЕ ДА ПАРКИРАШ, ЗА ДА СИ ВЗЕМЕШ ТЪПОТО УДОСТОВЕРЕНИЕ. КАКВОТО И ДА НАПРАВИШ, ВСЕ СИ НАВЕДЕН, ОДУПЕН И ВИНОВЕН. НАКРАЯ СИ ПОЖЕЛАВАШ, ПОНЕ ВЛАСТТА ДА ПОЛЗВА ВАЗЕЛИН, КОГАТО ТЕ ОБЕЗЧЕСТЯВА.



Гласувай:
0



1. kolevdobri - Търсенето продължава....
27.11.2017 13:12
Проверих в Метро, Кауфланд...Търсих поне в 10 аптеки. Няма. Пак ми минава през главата, колко време ми отне да намеря дестилирана вода в Колунг, Хонг Конг. Излизам от хотела, правя завой на дясно от централния вход, пресичам улицата и на самата улица са наредени стекове с дестилирана пода, по 1,5 литра съдържание. В рамките на по-малко от половин минута след излизането от хотела, можех да си купя такава вода. Проверих и в околните магазини, да не би това да е изключение - ВЪВ ВСИЧКИ МАГАЗИНИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ И В ТЕЗИ ТИП "КИОСКИ", СЕ ПРОДАВА ДЕСТИЛИРАНА ВОДА. Като се задълбочих в проблема разбрах, че изглежда там почти не се продава друга вода, освен дестилирана.
цитирай
2. kolevdobri - Успех, намерихме дестилирана вода...
29.11.2017 08:57
Купена е от супермаркет "Хит", в кв. Младост, София. Разфасовка 2 литра на 1,40лв. за шише. Интересно обаче какво пише на опаковката: "Ползването на дестилирана вода за питейни нужди, не е препоръчително". Кажете го на жителите на Хонг Конг, които всеки ден пият само такава вода. Този 7 милионен мегалополис държи първото място не само по показателя "свобода на икономиката", но и по показателя "качество на здравеопазването", при изчисляването на който най-голяма тежест има продължителността на живота. Наред с другите фактори, които влияят на тези показатели, вероятно има място и дестилираната вода. Спомняте ли си Пол Брег? Който е чел неговите книги, разбира се. Той препоръчва да се пие дестилирана вода. А по-възрастните от вас би трябвало да се досетят за прикаските на техните баби, които са събирали дъждовна вода и са я използвали за различни цели. Може би защото са били прости, а?
Сега показателите: Минерални вещества - 0; Електропроводимост между 0-1; Алкалност 8,20, ОРП - минус 6. Досега не съм замервал отрицателен редукционен потенциал на бутилирана вода, който да е минусов. Благодаря за търпението да прочетете всичко това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219083
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930