Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2017 19:36 - Колективен трудов договор в МВР е = на колективна трудова глупост.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.12.2017 11:05


 Абе вие, не се ли научихте най-после.

  1. Националната полиция трябва да се разформирова и всеки полицай, ако иска да продължава да е полицай, нека да кандидатства за работа в квартала, в града, в който живее. Нека да се кандидатира за полицай и ако гражданите искат той да бъде полицай, той ще бъде полицай и това е.
  2. Нека заплатата на полицая в квартала да се определя от броя на жителите, за които той отговаря и това да е константна величина за заплащане за цялата страна. Ако съответната община иска да си назначи някой като Уайт Ърп, може да се заделят допълнително пари от общинския бюджет, по съответния ред. Няма лошо. Тези работи ще се решават от общината и държавата няма никакво основание да се меси в този процес. Заплащането в някаква степен над определеното от закона, ще бъде в зависимост и от търсенето и предлагането, като на всеки друг труд в тази страна.
  3. Няма категория труд, няма макегория. Има работно време и заплащане за него. Ако се полага нощен труд, то си има тарифи за него според закона. Няма 20 заплати, 30 заплати. Общината е длъжна да намери полицаи, за да свършат определена работа, свързана със сигурността на населението. Ако не може да намери кандидати при определени ценови нива и с определени качества, нека да предложи допълнително пари под формата на бонуси. Все някъде интересите ще се срещнат. Какво е това колективно договаряне? Какви са тези централизирани бюджети? И накрая дори и присъствие няма. Само пукнтиране на дейност.
  4. Курортите се охраняват на същия принцип. Институцията, управляваща курорта, трябва да осигури необходимия брой полиция, на база на заетостта на легловата база и според сезона. Там също трябва всеки курорт да се договаря за заплати и други условия на полицаите или охранителите, както искате ги наричайте.
  5. БДЖ да си плаща за охрана. Не стига, че стотици милиони от нашите пари отиват в крадливото БДЖ, но и за охраната му трябва да плащаме от нашия джоб. Какво ми пука лично на мен за БДЖ? Аз не пътувам с влак, защото е смрадливо, несигурно, бавно и размотаващо. На БДЖ дали му пука за мен? Нека всеки да си гледа работата и да си плаща сметките. Не дължа нищо на БДЖ, че да плащам за горивото, което всяка вечер някой от служителите на железницата точат и след това продават на черния пазар;
  6. Нека да си има централизирана полицейска институция, която да е към министерството на правосъдието, подобно на САЩ. Тя да се занимава с федералните престъпления и престъпници. Какво толкова сложно има, че не мога да разбера. Щели да сключват колективни трудови договори. СЕГАШНИЯ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР В МВР Е ЗА КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ КЪМ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ВИЖТЕ КАКВО Е ОДОБРЕНИЕТО НА МВР В ОБЩЕСТВОТО. НИМА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА ЩЕ НАПРАВИ ПОЛИЦИЯТА ЕФЕКТИВНА, А ГРАЖДАНИТЕ - ДОВОЛНИ?
  7. Поток от пари в посока осигуряване на сигурност. Поток от пари. И накрая нищо или почти нищо. Десетки хиляди, попаднали в тази система с едничката мисъл, да не работят, да си осигурят живуркане, за сметка на обществото, ранно пенсиониране и 20 заплати на куп. Това е тяхната мечта. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ НИТО ДУША, НИТО СЪРЦЕ ЗА ТАЗИ РАБОТА. КОЛЕКТИВНО ДОГОВАРЯНЕ НА ЗАПЛАТИ. КОЛЕКТИВЕН РЕКЕТ СПРЯМО ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ.
  8. Ние, избирателите, не сме казали дали ИСКАМЕ ДА СЕ СКЛЮЧВА ТАКЪВ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР. АЗ ПОНЕ НЕ ЗНАМ ДА СЪМ УПЪЛНОМОЩАВАЛ НЯКОЙ, ОТ МОЕ ИМЕ, ДА СКЛЮЧВА ТАКЪВ ДОГОВОР. В ТАЗИ СИСТЕМА, КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР БЕТОНИРА НЕПУКИЗМА НА СИСТЕМАТА, НЕЙНАТА КОРУМПИРАНОСТ И ВРЪЗКИТЕ Й С МАФИЯТА.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196164
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031