Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 14:54 - Борисов първо трябва да се погрижи за Източните Балкани и след това за Западните.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
1



 Нашият премиер и в Давос повдига въпроса за ИБ - Източни Балкани. Няма лошо. Колкото по-сигурни са Балканите, толкова по-добре за всички народи, които ги населяват. Аз обаче продължавам да твърдя, че първо трябва да се погрижим за собствената си къща, която е толкова много материално и особено много - духовно деградирала, че ако не направим нещо сега и веднага, ще плащаме скъпо и прескъпо през следващите десетилетия и столетия, ако изобщо оцелеем като нация и народ.

Алчността на българския политически елит няма край. Алчност за власт, пари, влияние... Как пък малко не им остана малко време, да направят нещо добро за България! Условия, условия за бизнес няма. Преди поне имахме работна ръка. Сега и това вече нямаме. Просто не останаха хора да работят. Кой избяга в Испания, кой в Гърция, Италия, Германия, Франция, Холандия, Британия...и къде ли още не по света. Административно определен и политически зависим бизнес, ограничена икономическа свобода и зависими от икономически и политически кръгове, медии. Блато


Няма кой да работи, няма кой да поиска властта обратно от управляващите. Желанието за промяна деградира. Хората се умориха от лъжи и измама. Те просто се оставиха на течението, като мнозинството се включи на страната на лошите, защото парите са в лошите.

И затова именно управляващите са нагли и безпардонни. Нямало кой да управлява, ако те се оттеглели от властта! Приказки за наивници.

Наблюдавам колко много енергия хвърля правителството, за да се хареса на западните партньори. Външно-политическа дейност, която надхвърля всякакви мерки и норми на нормалност. Пътуват насам, натам, а резултат - никакъв. И това е от десетилетия време. Вместо да си седнат на задниците и да работят в полза на обществото...


Сега какво прави премиерът ни в Давос? Каква държава представлява там? И колко десетки хиляди евро са платени за това участие, без никаква полза за нашето общество. Какво ще каже премиерът на тези, с които се среща? Ще им каже ли, че чуждите инвестиции заобикалят България, заради корумпираните политици и бюрократи, ръководител на които е самият премиер? Ще им каже ли, че българите вече не се юрват да работят, защото са видели, че от работа само може да се изгърбят, но не и да забогатеят? Ще им каже ли, че оценъчната система в България е пълен провал и този народ нито учи, нито работи, а само търка билетчета, с надежда да спечели милиони от лотария? Ще им каже ли, че половината от българското население на практика е маргинализирано и доведено до скудоумие от бедност и промиване на ума от социалните инженери на властта? Ще им каже ли, че показателите за развитие на страната са отчайващи и че българите като нация се стопяват с такива плашещи темпове, каквито не е имало и във времената на най-тежките войни, които е водила България през цялото си съществуване?


Въздухът, водата и храната ни са замърсени. Бизнес средата също е отровна. Администрацията е весдесъща. Никой не може да мърда без разрешение. Прецакани сме отвсякъде. Дали ще ни чукат държавните чиновници и политици, дали ще ни чукат топлофикация, водните стопанства, телефонните оператори или банките е все тая. Всички ни чукат и ошушкват. Нали сте гледали рекламите на козметика, които завършват със сентенцията:"Защото го заслужавате"?



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214843
Постинги: 6917
Коментари: 4319
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930