Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2018 09:50 - В Америка, за разлика от България, можеш да забогатееш, като напуснеш училище.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2018 23:57


 Много "материал" съм прочел на тази тема. Всеки, който е любопитен, може да проучи биографията на богати американци и ще установи, че много от тях са избягали от училище и са започнали някакъв бизнес. Това наистина е впечатлително, след като нашата статистика е точно обратната - 


Значи изводът е следният: ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ УЧИЛИЩЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ Е ЦИГАНИН. Тоест, самият факт - "бягство от училище", в Америка е бягство към някаква работа, която не може да се извършва, заради ангажиментите към училище, докато тук бягството от училище е заради самото бягство. МОЖЕ БИ БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ Е СКУЧНО И НЕИНТЕРЕСНО И ЗАТОВА УЧЕНИЦИ БЯГАТ ОТ НЕГО, ПРЕДИ ОЩЕ ДА СА СТАНАЛИ УЧЕНИЦИ.

В подкрепа на гореказаното, аз си спомням за изкараното време в българско училище до навършване на 11-ти клас. АМИ БЕШЕ СКУЧНО. Учихме, учихме, ама като гледам какво станахме в живота, изглежда нищо не сме научили. Не ни научиха на основни и важни неща в живота. Не ни научиха да общуваме помежду си, да стигаме до идеи и решения, които да следваме. Не ни научиха да се обичаме - както себе си, така и останалите. Не ни научиха как да бъдем силни, здрави, предприемчиви...Не ни научиха да бъдем свободни. Да, това също е наука. Но не ни научиха. ТЕ ПРОСТО ПОДГОТВЯХА ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ДА ИМ СЛУЖАТ.

Връщам се към примера с богатият българин, Игнат Канев. Човекът не е учил, ама е забогатял. АКО БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ, ИГНАТ КАНЕВ МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ ГЕРОЙ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД И МОЖЕШЕ ДА МУ РАЗРЕШАТ ДА СИ КУПИ "ЛАДА" БЕЗ ДА ЧАКА 15 ГОДИНИ ЗА НЕЯ. НИЩО ПОВЕЧЕ. Нали разбирате разликата. Онова общество, където пазарните отношения все пак ги има в някаква степен, за разлика от при нас, предприемачеството, хъсът за работа и спестовността се възнаграждават богато. Само си представете, ако сте предприемач, имате хъс за работа и сте спестовен, как ще успеете в България! АМИ ТО АКО Е МОЖЕЛО, И ИГНАТ КАНЕВ ЩЕШЕ ДА УСПЕЕ В БЪЛГАРИЯ. ЗА КАКВО МУ Е ДА ХОДИ В КАНАДА, АКО ТУК Е БИЛО ОК?

Та целта на нашето, българското общество, целта на онези българи, които все още не са напуснали територията, наречена България, е да работят, за да се създадат условия, такива като Игнат Канев, които дори и да не са учили, да могат да станат милионери тук, в България, а не в Канада. На първо време, българското училище трябва да стане забавно и полезно за децата. Българското училище ще трябва да ПРЕСТАНЕ ДА СЛУЖИ НА ВЛАСТТА, НА ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, КОИТО МУ НАЛАГАТ ДА СЛЕДВА ПРОГРАМИ, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА ПРОИЗВЕЖДАТ ПОДЧИНЕНИ ХОРА, КОИТО СЛЕД ТОВА, ОСВЕН ДА СТАНАТ БЕЗИДЕЙНИ, СТРАХЛИВИ, УСЛУЖЛИВИ НА ВЛАСТТА И МРЪНКАЧИ, ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ.

А иначе, за онези, които сега бягат от училище, за онези де, циганите, за тях просто друго решение, освен спиране на помощите за раждане и отглеждане на деца и конфискуване на децата в полза на държавата, която да им осигури условия за развитие, друго не мога да измисля. Българското общество няма нужда от хора, които произвеждат деца, които след това правят да приличат като тях, отглеждани в гетото, възпитавани в гетото, на основата на същите принципи, на които са учени и техните родители. БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ИМА НУЖДА ОТ ХОРА, КОИТО ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЪРЖАВАТА, А НЕ ХОРА, ЗА КОИТО ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖИ.

Така както хората правят държавата, така и държавата създава хората. Трябва да променим точно това - да накараме държавата да произвежда хора, КОИТО СЛЕД ТОВА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА НЕЯ, А ТОВА СА СВОБОДНИ И ПРЕДПРИЕМЧИВИ ХОРА, ОТГОВОРНИ И СЪЗНАТЕЛНИ, ПРОДУКТИВНИ И АМБИЦИОЗНИ - ХОРА, КОИТО ПРОМЕНЯТ КЪМ ПО-ДОБРО ВСИЧКО, КОЕТО ГИ ЗАОБИКАЛЯ.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195714
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031