Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2018 17:42 - Какъв корумпиран народ сме бе мама му стара!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2018 18:30


 https://offnews.bg//ikonomika/zaplaha-kam-sluzhitel-na-bdzh-razkril-fiktiven-remont-martav-si-673765.html   Служител на БДЖ сигнализирал за фиктивен ремонт, заплатен на частна фирма. В отговор получил смъртни заплати.

Че частният бизнес е корумпиран, това е ясно. Аз лично съм свидетел и в същото време, засегнат от това явление. Само си мисля, дали степента на корупция нямаше да бъде по-малка, ако не ставаше дума за сделка, страна по която е ДЪРЖАВНО предприятие. Виждам, че служителите на частните фирми също не им пука от това, дали фирмата от която получават заплати ще плати повече и ли по-малко. Хората се интересуват от това, което получават те самите. Получават заплати, но това те не го възприемат като достатъчен мотив, за да бъдат 100% лоялни към фирмата, откъдето получават заплата. Появяват се допълнителни претенции, всяка от които е различна, в зависимост от един куп обстоятелства. Лично на гърба съм го изпитал. Когато обаче става дума за отношения между две частни фирми, възможността за такава нагла далавера, за каквато става дума по-горе е вече ограничена. Въпреки корумпираността на част от служителите на частните фирми, все пак контролът на собственика, особено когато става дума за по-малките фирми, с по-малък персонал, е осезаем, за разлика от контрола, който съществува в един държавен мастодонт, като БДЖ. Вероятно такива неща с договорени и неосъществени и заплатени ремонти от БДЖ има и това не е изолиран случай. Просто сега се е намерил един свестен човек, който не е приел, че това е нормална практика и е възроптал срещу нея. Но това, както и вие се досещате, е изключение.

Не стига друго, ами БДЖ плащало заплати на...ритнитопковци!!!  Дружеството е "изяло" стотици милиона от нашия джоб, заради некадърност, политическо опекунство и превръщането му в касичка на политическите партии, та едни футболисти ли няма да издържа!!!


Вчера водих разговор със служител на една фирма, която през последните месеци получи конкурентно предимство пред останалите фирми, на базата на административно решение на производител на техника от чужбина. Тази фирма е част от международен конгломерат, който на практика е узурпирал дейността в точно определена област на точно определен производител на машини и яко сече потребителите. Потребителите пък са богати институции, които едва ли не заслужават да бъдат прецакани. Сложна ситуация. И аз му говоря на този служител, че фирмата за която работи, използва нелоялни търговски практики и отстранява от пазара конкуренти, които при една нормална пазарна среда, биха взели от него значителен пазарен дял, заради високите цени и нискокачествените услуги, които предлага. И как си мислите, че реагира този служител? И той има семейство да храни и дете да гледа. Пари трябват. Много важно, че парите които получава, са следствие на нечестни търговски практики. Това е все едно да четеш конско на килъри, които получават пари, за да убият някой човек. Ти му казваш - никой не ти е дал право да отнемаш живот, а той ти казва, че няма невинни и че парите си струват. Именно затова казвам, че както социалната и политическата среда в тази територия, наречена България е отровена, по същият начин е ОТРОВЕНА И ИКОНОМИЧЕСКАТА СРЕДА. АДМИНИСТРИРАНЕТО НА ПАЗАРА, А В НЯКОИ СЛУЧАИ И ЧРЕЗ ОТКРИТИ ЗАПЛАХИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ФИЗИЧЕСКО ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕУДОБНИТЕ Е НЕОСПОРИМ ФАКТ В НАШАТА ДЕЙСТВИЕТЕЛНОСТ, КОЙТО ФАКТ СЪЩЕСТВУВА, ЗАЩОТО ЛИПСВА ОНЗИ МОРАЛ, КОЙТО БИ СЛЕДВАЛО ДА ВОДИ КЪМ СПРАВЕДЛИВОСТ ВСЕКИ ЕДИН ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТ. ВСЕКИ, КОЙТО ИЗВЪРШВА НЯКАКВА ДЕЙНОСТ, БИЛО КАТО ОБИКНОВЕН РАБОТНИК И СЛУЖИТЕЛ ИЛИ РЪКОВОДЕН КАДЪР ИЛИ СОБСТВЕНИК НА ФИРМА, БИ ТРЯБВАДО ДА СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА, ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ДАЛИ Е ПРАВИЛНО И РЕДНО, А ТАКА СЪЩО И НАЧИНЪТ ПО КОЙТО ГО ПРАВИ, ДАЛИ Е ПРАВИЛЕН И РЕДЕН.  ДА АМА НЕ, ПРОСТИТЕ ХОРА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ ТОВА, КОЕТО ПОЛУЧАВАТ И ПРЕЗ ОНАЗИ РАБОТА ИМ Е, ДАЛИ ПАРИТЕ ИМ СЕ ЗАРАБОТВАТ ЧЕСТНО, ИЛИ НЕ.


А иначе много "знаем". Не можеш да ни затвориш устата. То е едно напъване, едно ерчене, едно големеене...Докато накрая установим, че става дума за лайно.

Хиляди и десетки хиляди хора в България работят за бандити или за фирми, свързани с бандити. Как спят тези хора, какво говорят у дома на децата си, като се върнат от работа? Ей това не мога да го разбера. Колко хора се връщат при семействата си вечерно време, могат да заявят пред децата си: Днес върших само добри дела, отказвайки да следвам лоши практики. Работех за кауза, за която си струва да се работи. Работих честно и заслужих парите, които получавам. Бях отговорен към работодателя, към обществото и към семейството си и се противопоставих на неправдата, независимо от това, че пропуснах материални облаги, независимо от това, че поставих на риск работата си, независимо от това, че поставих на изпитание волята си. Та те нали са затова?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218960
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930