Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2018 10:47 - Държавата ни трябва да е СОЛИДАРНО ОБЩЕСТВО, а не "СОЛИДАРНО ОБЩЕСТВО!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.02.2018 10:49


 https://nova.bg/news/view/2018/02/10/206699/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B4-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B8/



Ето накратко историята: Младеж умира на 23 години. След навършване на пълнолетие е получавал по сметка помощ за това, че е болен. Натрупват се едни 12 хиляди лева. Неговите биологични родители нито се интересуват от него, нито нищо. Дори отказват да го погребат. Всичко е за сметка на общината. След погребението обаче се разбира, че наследниците на тези пари са....онези, които не се интересуват от него - биологичните родители. И сега възникват въпросите: Ако са се натрупали пари по неговата сметка това какво означава - че обществото харчи толкова много пари за един човек, да удовлетвори неговите потребности, че остава и печалба, от която да се възползват хора, които не само, че не заслужават да им се даде стотинка, но трябва да им се потърси и отговорност, защото няма как те да не носят вина за състоянието на този човек.


Настойниците нямат никакви права в случая. Държавата е харчила пари, за да се отгледа това дете. Харчила е пари за лечение. Отпускала е и парични помощи. Накрая парите отиват в тези, които НАЙ-МАЛКО ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ ПОЛУЧАТ. Ето на това му векам "СОЛИДАРНА ДЪРЖАВА.



Моята солидарна държава е друга. Всяко дете и всеки човек, който доказано не може да се грижи за себе си, е на издръжка на държавата. Има си институции, където децата и възрастните, които не могат да се грижат за себе си, да живеят и където някой полага грижи за тях. Тези институции се финансират от държавата. Всички права и задължения, произтичащи от това "гледане и обгрижване" са за сметка на държавата. Храна, дрехи, образование, медицински грижи - това е грижа на държавата. Всеки може да си остави детето или възрастния близък на грижите на тези институции толкова дни, колкото сметне за необходимо. Тези институции да бъдат така организирани, че да дават най-добрите възможности за отглеждане и възпитаване на децата и най-добрите грижи за хора, които не могат да се грижат за себе си сами. Отглеждал съм и деца и възрастни хора. В определени моменти домът се е превръщал в хоспис. И защо? Защото институциите и организацията, която държавата ми предлага са в плачевно състояние. Защото вместо тези, които са в трудоспособна възраст да ходят на работа, да изкарват пари и да плащат данъци, те са натоварени с функциите на ОТГЛЕЖДАНЕ, ОБГРИЖВАНЕ и т.н., което не е лошо, ако е в някакви разумни граници. Още повече, че хората нямат тази специализирана подготовка, каквато се изисква. Нито младите в семействата знаят и могат да възпитават и образоват децата си, нито порастналите деца знаят и могат да отглеждат по най-добрия начин старите си родители. Тук не става дума да гледаме на нещата като черно и бяло. Има хора, които искат сами да отглеждат и възпитават децата си и не искат да ги дават на обществено заведение. Но защо е така? Защото самите заведения НЕ ВДЪХВАТ ДОВЕРИЕ. КАК ДА СИ ОСТАВИШ ДЕТЕТО ЗА НЯКОЛКО ДНИ В ТАКИВА ЗАВЕДЕНИЯ, КОГАТО ТО Е ФИЗИЧЕСКИ МАЛТРЕТИРАНО ИЛИ КОГАТО СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ НЕЩО С "ТЪПАНАР"? КАК ЩЕ СИ ОСТАВИШ РОДИТЕЛИТЕ В НЯКОЙ СТАРЧЕСКИ ДОМ, КЪДЕТО СТАРИТЕ ХОРА ГИ ОСТАВЯТ, ЧЕ ДА УМРАТ ПО-БЪРЗО.


НИЕ НЕ ЖИВЕЕМ В СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВО, КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА НИ ВЗЕМА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ И ВМЕСТО ДА ОРГАНИЗИРА НАИСТИНА ЕДНА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА С ТЕЗИ ПАРИ, ТЯ СЪЗДАВА ЦЯЛАТА ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА МРЕЖА ОТ ОТВРАТИТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ, В КОИТО ДЕЦАТА НИ ПОЛУЧАВАТ ОТВРАТИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ, А СТАРИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ПОЛУЧАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗЖИВЕЯТ В ОТВРАЩЕНИЕ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДНИ ОТ ЖИВОТА. ТОЛКОВА ОТВРАТИТЕЛНИ, ЧЕ С РАДОСТ СИ ОТИВАТ ОТ НЕГО. 


Тъпоумна чиновническа държава. Това е България. Отпускат пари на децата и пенсии на възрастните хора. Нито децата знаят какво са това пари, нито възрастните. Те имат нужда от ГРИЖИ, а не от пари на ръка. Така е в условията на чиновническо безхаберие. Карат я така, защото е лесно и доходоносно. Обществото произвежда едни 100 лева на година. От тях заплатите на служителите и работниците от реалния сектор и печалбата на фирмите са около 60лева. От тези пари държавата ти взема 40 лева и те кара да живееш с останалите 20. И вместо онези 40 лева да ги разпредели както трябва, съгласно добрите практики на солидарното общество, тя допуска чиновници и политици да откраднат една голяма част от тях, а останалите ги разхвърля по малко за всеки и оставя хората да се оправят както могат. И на това му викат "солидарно общество". Солидарни са само далаверите им, а не обществото, което са създали. Създали са едно скапано общество, ПРОДУКТ НА СКАПАНИТЕ УСЛУГИ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ НАСИЛА. 








Гласувай:
2



1. kolevdobri - Под "солидарно общество" тук се разбира солидарно крадене.
12.02.2018 22:55
https://clubz/64055-bnb_bednite_obednqvat_bogatite_zabogatqvat
Според БНБ бедните стават все по-бедни, а богатите - все по-богати. Ето това е социалистическото солидарно общество. Ако някой започне да ви говори за солидарно общество, знайте, че е на хранилка на обществените фондове. ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА Е ПО-СКОРО СПРАВЕДЛИВО, ОТКОЛКОТО СОЛИДАРНО. НЕ ИСКАМ ДА СЪМ СОЛИДАРЕН С НЯКОЙ МАНГАЛ, КОЙТО ЗА ЦЕЛИЯТ СИ ЖАЛЪК ЖИВОТ НЕ Е ВНЕСЪЛ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ И ЕДИН ЛЕВ, А ОЧАКВА ОБЩЕСТВОТО ДА МУ ДАДЕ ПЕНСИЯ, КАТО НАВЪРШИ ОПРЕДЕЛЕНИ ГОДИНИ. Няма нито една народна приказка за солидарното общество. Дори и приказката за сговорната дружина, не е приказка за солидарно общество, а за добре организирано общество, разбрало силата на общността при изпълнението на определена задача. Когато говорят за солидарно общество, апологетите на тази фраза имат предвид само харченето на пари, демек краденето. Никой от тях няма предвид СОЛИДАРНОСТ при пълненето на хазната, а само при ограбването й. Хазната трябва да се ограбва СОЛИДАРНО, а да се пълни от наивници и страхливци, които не могат по ред причини да не плащат данъци. Системата е толкова несправедлива, че ако оставим бюджетът да се формира на принципа на доброволността, надали някой ще плати и един лев. Нали разбирате как се връзват двете понятия "СОЛИДАРНОСТ" и "НАСИЛИЕ". Образно казано, за да съществува "СОЛИДАРНАТА" система, няма как да се мине без НАСИЛИЕ. Тоест НАСИЛИЕТО от страна на мързеливците и тарикатите е СОЛИДАРНО спрямо онези, от които има какво да се вземе, за да се осигурят същите тези мързеливци и некадърници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217785
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930