Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2018 18:35 - Каква да бъде реформата в българската войска?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
0



 Имаме 30 хилядна войска. Дано не се наложи никога да разбираме, дали нашата войска става за нещо или за нищо. НО ИМАМЕ ПРАВО НА СЪМНЕНИЕ.


ВОЙСКАТА НИ Е НАЕМНА. ЗА ПАРИ. ПЛАЩАМЕ ИМ, ЗА ДА СЛУЖАТ ВЪВ ВОЙСКАТА. АКО СПРЕМ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ, ЩЕ СПРАТ И ДА СЛУЖАТ. ТАКАВА Е ИСТИНАТА.

АРМИЯТА, ПОЛИЦИЯТА, ЗДРАВЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ ДА ФУНКЦИОНИРАТ БЕЗ АКТИВНОТО ОБЩЕСТВЕНО УЧАСТИЕ. ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМАМЕ НИТО АРМИЯ КАТО ХОРАТА, НИТО ПОЛИЦИЯ, НИТО ОБРАЗОВАНИЕ, НИТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. КАКВОТО Е СЕГАШНОТО НИ ПОЛОЖЕНИЕ.

Как аз виждам българската армия?

Сега имаме 30 хиляди  служители на армията. Имаме някакви танкове, самолети, хамъри и разни там други военни вещи. Армията ни е същата централизирана структура, като самата държава. Обществото не вижда как и защо функционира българската армия, на която дава 1 милиард лева всяка година. А така, както е тръгнало с поетите от политиците ни обещания, ще трябва да даваме на армията над 2 милиарда лева годишно /2% от БВП/. И какво получаваме в замяна? Съмнявам се дали армията ни може да устои на нападението на една турска танкова дивизия от Одрин в посока София. Били сме съюзници ли? И какво от това? Какво попречи на Турция да завладее Северен Кипър?

Аз предлагам да защитаваме територията си, разбиранията си, имуществото си, идеите си ако искате, организирайки армията по различен начин, с участие на обществото.
На първо време българската армия трябва да наброява 500 хиляди души, като финансовата рамка се определи в рамките на сега съществуващата такава, тоест без да се увеличават военните разходи. Как да стане това ли? Простичко е. Ако искаш да притежаваш, да съхраняваш и да използваш оръжие, ако е огнестрелно, трябва да си член на българската армия. То и сега тези 500 хиляди души ги имаме налице. Това са всички, които са служители на различни ведомства и имат разрешително за съхранение, носене и ползване на огнестрелно оръжие - сегашните служители на армията, полицията, тайните служби и т.н. Нищо не пречи да съвместяват длъжностите, които заемат в съответните ведомства, като в същото време са членове и на българската армия. След това са всички онези, които са частни лица, но имат разрешение за съхранение, носене и ползване на огнестрелно оръжие - ловци и обикновени граждани, които имат законно оръжие.


Задавали ли сте си въпроса, ако не дай си боже нещо се случи и трябва да защитаваме България, кой какви функции ще изпълнява. Нека всеки сам да си прецени дали знае къде да отиде, на кого трябва да се обади, с кого трябва да се срещне, какво трябва да защитава, как да го направи, как да се придвижва, къде трябва да отиде и ред други логистически въпроси. Ще видите, че в главите ни е хаос. Аз си задавам тези въпроси и нямам отговори. Логично е да защитавам мястото, където живее, където живее семеството ми. Нали така? Там съм силен. Там познавам мястото, хората, местността. Там ми е "хвърлен пъпа" както се казва. Ще защитавам собствеността си, правото си на живот, правото си на свобода и правото да живея така, както аз смятам. Но някой трябва да направи съответната организация, за да може всичко да е под контрол, когато се наложи, ако изобщо се наложи. Говоря за военно време. А може и да се помисли за приложение на българската армия и в мирно време. Не е логично, когато ИМАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ЗАКОННО ВЪОРЪЖЕНИ БЪЛГАРИ, НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДА НЯМА ДОСТАТЪЧНА СТЕПЕН НА ФИЗИЧЕСКА СИГУРНОСТ И СИГУРНОСТ, ОБЕЗПЕЧАВАЩА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ИМУЩЕСТВАТА НИ.



Нека тези 30 хиляди служители на армията, КОИТО СЕГА ИМАМЕ, станат нашите военни консултанти. Нека всеки, който може да носи оръжие, образован е,  не е луд и има имущество, което да защитава и плаща данъци на тази държава и на общината, да бъде член на армията. Нека го направи за своя сметка, както и сега го правят ловците и тези, които имат законно оръжие. Не е необходимо обществото да плаща допълнително за това. Нека на всеки 10 души от армията си изберат своя десетник и всеки 100 души в квартала да си изберат своя стотник. Нека всеки знае своето място както в гражданското общетство, така и в армията, която да се превърне в стожер на вътрешната и външната ни сигурност. Нищо не ни пречи по 4 дни в годината, да бъдем обучавани как да боравим с оръжие и с друга техника, как да се организираме с цел защита на населеното място, където живеем и как да опазваме семействата и имуществата си от неканени гости - вътрешни и външни. Но дали властта има нужда от това? Властта лесно може да командва онези 30 хиляди платени служители, но ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА КОМАНДВА ЛЕСНО НАС, ОСТАНАЛИТЕ 500 ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? ЕТО ТОВА Е НЕЩОТО, КОЕТО ПРИТЕСНЯВА ВЛАСТИТЕ - ЧЕ МОГАТ ДА ИЗПУСНАТ ВЛАСТТА И ТЯ ДА ПРЕМИНЕ В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СА ИСТИНСКИТЕ Й НОСИТЕЛИ - ГРАЖДАНИТЕ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220091
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930