Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2018 22:59 - Още едно доказателство, че държавата е лош стопанин.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 210 Коментари: 0 Гласове:
0



 https://www.mediapool.bg/nai-evtinata-noshtuvka-v-darzhavna-baza-5-lv-na-chovek-news282038.html

Какво е това нещо - 5 лева за нощувка? Какво е това нещо 7,50лв. за нощувка и то на морето? Аман от привилегии, аман от субсидии, аман от преразпределителни процеси, аман от кражби, долни и гадни, на които са способни само чиновниците.

Как да си разтълкуваме тази информация - 83% от 115 държавни бази, ГЕНЕРИРАТ ЗАГУБА!!! И някой трябва да им плати сметката. От една страна, там "почиват" чиновници, които всички знаем, че не са се изтрепали от работа, а от друга страна, данъкоплатците плащат почивката на същите тези чиновници, които пък им пречат да работят и изобщо им правят живота черен. Парадокс, нали?

Привилегии. Колко сладко нещо е привилегията. Сладко и неприродно. Неприродно, като българската икономика. Неприродно като българският политически живот! Неприродно...Ама сладко дявол да го вземе. Като кафето през работно време. 

Между другото, днес минах покрай една баничарница, която се намира между Централна автогара в София и Централна железопътна гара. Видях надпис с големи букви:ТЪРСИМ ПРОДАВАЧКА. Вечерта говорих със собственик на баничарница в южните райони в София. Каза ми, че търси продавачка и не може да намери. Пуска обяви, но никой не се обажда. Дори казва, не се обаждат барем да питат за какви пари става дума и за каква работа става дума. Просто никой не се обажда. Кравеферма, построена за 2 милиона лева. Всичко механизирано, но все пак трябва и човешка намеса. Собственикът е принуден да обяви 3000 лева за работник в кравефермата и няма мераклии. Просто няма. Аз също пускам обяви за работници - няма. Или ако има, тези хора не стават за работа.

А чиновниците почиват за 5 лева на месец и така са направили работата, че ние, които се чудим как да скалъпим месеца, трябва да им платим разликата до реалната цена. Тази вечер говорих и с роднина на жена ми. Каза ми, че около 1 часа заминава за борсата за зеленчуци, някъде до южната граница, товари стока там, разтоварва една част в София, а другата е за сергия на пазара в голям областен град в Северна България. И трябва да е там най-късно до обяд. Този човек е едновременно и шофьор и закупчик и товарач и продавач на сергия. За него няма синдикати, миндикати и разни други там нещастници. Бачка яко. За да издържа една тумба чиновници и социални тарикати...За да издържа хората с привилегии. Защото за него единствената привилегия е да тръгне в 1 часа след полунощ към бортата за зеленчуци.

Каква тъжна и несправедлива картина сме направили ние в България. В какъв филм живеем! Колко пиявици имаме по телата си, които НЯМАМЕ ПРАВО ДА ОСТЪРЖЕМ И ДА ИЗХВЪРЛИМ. ИМАМЕ ПРАВО ДА ТЪРПИМ - ПРИВИЛЕГИИТЕ ИМ...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197349
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031