Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2018 10:54 - Държавните институции трябва да направят много точен анализ, защо толкова много хора са стигнали до инвалидизация.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 168 Коментари: 0 Гласове:
0



 https://offnews.bg/obshtestvo/protest-s-dreskod-cherna-teniska-pred-parlamenta-dnes-685290.html

Протестите обикновено са за пари. Когато обществото дава пари на някого, то трябва да има яснота, какъв е проблема и защо се е стигнало до там, че определен индивид да е инвалидизиран. Има различни причини и те трябва да са наясно за всеки един човек:
  1. Инвалидизиране заради лекарски грешки. Трябва точна и ясно да се знае, какви са тези лекарски грешки, от кого да допуснати и дали е потърсена отговорност от лекаря или лекарите, които са допуснали тези грешки, следствие на които се е стигнало до процес на инвалидизация;
  2. Инвалидизиране, заради трудови злополуки. Тук ясно и категорично трябва да се знае, защо е настъпила инвалидността - дали заради неспазване на правилата на труд и безопасност или заради други причини. Не е логично, двата случая да се третират по един и същи параграф. Ако има явно нарушение на трудовите правила от страна на работника или служителя, тази инвалидност не може да се третира по един и същи начин с инвалидност, настъпила следствие на спазване на тези правила;
  3. Инвалидизиране, заради несъвпадение на кръвни групи и резус фактор. Трябва да се знае кой носи отговорността при това положение. Аз познавам такива хора, които са направили деца, въпреки предупрежденията на лекарите, че е възможно да им се роди дете с проблеми. Те сами са направили пред мен тези признания. Но въпреки това не са се съобразили с тези препоръки. Кой носи тогава отговорността;
  4. Инвалидизиране, следствие на катастрофи по пътищата. Ясно трябва да се каже, че обществената система не може да бъде натоварена с плащания за тези инвалидизации, защото би трябвало те да се покриват от застраховките "гражданска отговорност", застраховка на места в автомобилите или други такива. Ако парите не достигат, редно е да се администрира по-добре този процес или да се увеличат застрахователните вноски и да се въведе диференцирано плащане на застраховки, както е във Великобритания например. Именно заради тях, тази страна има най-малко загинали и увредени на пътя хора, изчислени на база на 100 000 души население.
  5. Инвалидизиране, следствие на умишлени или неумишлени действия на трети лица. Тук системата също не трябва да бъде натоварвана с плащания. Който е причинил тези увреждания, трябва да си плаща цял живот за простотиите, които е натворил.

Има и други причини за инвалидизиране. Някой решил да се прави на герой, да покорява върхове или да прави някакви други простотии, следствие на което е получил увреждания. Как обществото да процедира в този случай? 


Разбирам, че повечето българи сме негативно настроени срещу държавните институции. И имаме право. Те не работят ефективно, а в повечето случаи работят по пожарникарски...Получи се някакъв проблем и бащицата даде някакви пари от бюджета и се закърпи положението някак си. Това обаче не е решение. Така справедливост в обществото не се прави. А без справедливост, нито един отрасъл, нито една дейност, нито една сфера на това общество НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА БЪДЕ ЕФЕКТИВНА И РАЦИОНАЛНА.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196874
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031