Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 08:59 - Държавата, в която всеки прецаква всеки и накрая всички се самопрецакваме.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 265 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.08.2018 10:08


 Ето ви няколко битови случки, в които съм участвал през последните дни.


Канализацията на блока се "издъни" за пореден път. Вече ми писва и викам тежката артилерия - лайнарка - 10 тонна със 100 атмосфери маркуч и къртица за разбиване и изваждане на предмети от каналите.

Не можаха да свършат работа с налягането. Наложи се класически метод - къртене. От канала излязоха толкова много плочи от неустановен материал, че както казах на съкооператорите, можеш да построиш селска тоалетна с тях.

Обадих се на инвеститора. Той ме препрати към изпълнителя. А той ни лук ял, ни лук мирисал - каналът се правил от човек, който изглеждал хрисим и добър. Вярно, но дали сте му платили? Защото сагата наподобява на тази от филма "Баш майстора". Аз толкова много се вживях навремето в този филм, че намразих главния герой - Кирил Господинов, гледайки номерата му със "слагането на шапката".


Та сагата с изваждането на плочи от нашата канализация ще продължи и през следващата седмица. Дотогава рискът отново да потънем в лайната си е все още много голям. Самопрецакване. Учудващо качество на българина - да се самопрецаква.



Нов случай - спирам на улицата, заключвам и се прибирам да спя в къщи. Слизам след няколко часа и виждам, че някой ми е сложил на чистачките надпис "Преместете колата - пречи!".

Никъде не става дума, че съм спрял на забранено място. Просто "пречи", за да си сложи той неговата кола. Никъде не става дума за закон. На кой му пука за закона. Важното е, че на него му "пречи". Ако имахме демокрация и децентрализация, щях да се обадя на местния полицай, да дойде и да реши проблема. СЕГА НА КОГО ДА СЕ ОБАДЯ? НА КОЛ ЦЕНТЪРА, КОЙТО Е В БУРГАС И ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА ЗА МОЯ ПРОБЛЕМ?

П.С., Преди малко говорих със Здравко, мой познат, който живее в кооперацията. Стяга си куфарите за Германия. Има апартамент от 120 квадрата и гараж, които струват не по-малко от 150 хиляди евро. Кара фолсваген СС, предпоследен модел. Има и други коли. Майстор е. Реди плочки. Не е закъсал за пари, както разбирате. Но бяга. Бъркотията и неуредицата му пречи. Неорганизирата държава му пречи. За жалост. БЯГАТ ИМОТНИ ХОРА. ЗА ЖАЛОСТ. БЕДНИТЕ ОСТАВАТ. И ЧАКАТ. ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА. ЧАКАТ НА ТАКИВА КАТО ЗДРАВКО. НО ЗДРАВКО ЗАМИНАВА. НЕ ИСКА ДА ИЗДЪРЖА ПОВЕЧЕ ХАЛОГЪЗНИЦИ, МЪРЗЕЛИВЦИ И ТАРИКАТИ, КОИТО РАЗЧИТАТ НА СОЦИАЛНИ И СУБСИДИИ. ЗДРАВКО ИСКА ДРУГ ЖИВОТ.


Още един пример. Нашата домоуправителка получи инсулт. Разбивахме вратата, за да стигнем до нея. Викаме "Бърза помощ". Тя идва бързо - след 3 часа. А Пирогов е на 800 метра от нас. Ами ако бяхме в някое село? Имало много "заявки", ни казват оттам. Всеки път едно и също. Сега бере душа в Пирогов. Надали ще оживее. Това е България! Хвани единия, удари другия.



Гласувай:
2



1. vladtepes - За неуредиците
27.08.2018 10:38
В България от юни 2015г. има компетентен служител, към когото следва да се отнасят подобни спорове и неуредици - архиереят на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян, избран преди малко повече от три години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194835
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031