Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 11:53 - Инфраструктурата на София - кв. Бояна и кв. Манастирски ливади.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.08.2018 11:55


 Всички жители на София и част от жителите на България, знаят къде се намира кв. Бояна и бившата резиденция на Тато, която сега е сградата на Националния исторически музей.

От друга страна, много малко са тези, които знаят, къде се намира кв. Манастирски ливади в София. Простичко казано, кварталът се намира под кв. Бояна. Разделя ги южната дъга на Околовръстен път.

Направих една разходка с колата, която продължи 2 часа. Минах по повечето улици на квартала. Знаете ли каква е инфраструктурата на квартала? ОТВРАТИТЕЛНА. И знаете ли защо?


ЗАРАДИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО. ПРИ 20 ХИЛЯДИ ЖИТЕЛИ НА КВ. БОЯНА, ТАМ НЯМА НИТО КМЕТ, НИТО НАМЕСТНИК. КАКВОТО РЕШАТ ОТ ОБЩИНА ВИТОША И ОТ ГОЛЯМА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ТОВА ЩЕ СТАНЕ. Аз живея вече 30 години на една от улиците на Бояна. За това време вероятно сме платили данъци и такси за десетки хиляди, ако не и за стотици хиляди левове. Знаете ли какво се върна "назад" към нас, данъкоплатците от тази улица - Има няма няколко квадрата асфалт за запълване на няколко дупки и това е. ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ!!!


Типичен пример за социалистическо планиране и отношение към градоустройството. Тъй като Голяма столична община мрази боянци, изпраща към квартала най-скапаните автобуси. Лично аз знам случай, когато автобус №64 му гръмва двигателя, изкачвайки височината на бул. България. Най-скапаните автобуси, които има на разположение столичния автотранспорт пътуват по маршрута София - Бояна, Драгалевци.

Положението всички го знаем. Мръднеш ли от основните булеварди в София, попадаш в нещо като Сталинград от 1943г.


ПРЕДЛОЖЕНИЕТО:
  1. Половината от данъците върху сградите, които се плащат от живущите на даден квартал, да отиват само за нуждите на квартала, а също и половината от приходите, които общината прибира, при смяна на собствеността на имота;
  2. 25% от приходите да отиват за общината;
  3. 25% от приходите да отиват за Голяма столична община.
  4. По подобие на такива градове, които са в близост до България и имат по-добра инфраструктура от София - като Белград и Скопие, да се наложи така наречената комунална такса, която се определя на база на застроената площ, при новото строителство - примерно по 50 евро на квадратен метър застроена площ. Тези пари да отиват целево за изграждане на съответната инфраструктура - канал, вода, ток, път, тротоар и за тяхното поддържане.

Наистина, такава грозна картина, каквато вчера видях, не може да се види нито в Белград, нито в Скопие, които са столици на по-бедни от България държави. Да не говоря за Букурещ. Там имам навъртяни стотици километри, но такова чудо като в София, такава лоша вътрешно квартална инфраструктура, ей богу, не видях.

То не са едни тесни улички в тези квартали, то не е прах и мръсотия. Няма тротоари, няма канал, няма нищо. Прахоляк колкото щете. Баси и планирането имаме. И в този прахоляк вдигнали едни блокове, ум да ти се завие. Вчера беше прахоляк. Снощи валя. Стана кал.







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3229388
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930