Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 19:39 - Да идват машините, че с тези хора работа не се върши.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове:
1



 Вчера спрях да заредя на бензиностанцията на Еко, която е на южната дъга на Околовръстен път, София, точно под Бояна. Гледам, чака се за зареждане, след това не по-малко се чака за плащане.

Започвам да търся причините. Човекът, който зарежда е един и се разхожда между колонките. Вътре една мудна жена стои на касата, а движенията й приличат на тези на ленивеца, че и по-зле. Работата още повече се усложнява от клиенти, които купуват цигари - те никога не са си купили достатъчно цигари и чакат да отидат на бензиностанция, че да се възползват от тази възможност. Следват тези, които зареждат и плащат с карти - самата система е толкова бъгава, че трудно ходи - вероятно връзката е слаба, иначе няма обяснение. Гледам млади жени, които явно някой друг им дава парите, купуват някаква вода и дребни сладки - боклуци с една дума, ама доста на брой. Хабер си нямат колко голяма е надценката на българските бензиностанции, ама като друг им дава парите, какво да ги мислиш. Та цялата тази стока минава през касата, където се плаща и за горивото.

По едно време се появи още една тетка, която явно е повече в час от тази, която сега седи на поста и работи като ленивец. Въпреки това, не се втурва да обслужва клиентите. Тя си има началническа работа и говори с някакъв доставчик на стока.

Мисля си, колко нови клиенти ще привлече една бензиностанция, на която да те обслужат веднага на колоната, като си платиш всичко или чрез лоялти карта или чрез друг начин, като през телефона, без да се налага да чакаш на тези досадни опашки от хора, купуващи цигари, водичка, баничка, кафенце, шоколадче, нещо за гризкане и т.н. Те бензиностанциите се превърнаха в супермаркети и печелят повече от такива боклуци, отколкото от продажбата на бензин.

По света има вече такива търговски места, но нашите вериги все още не искат да ги въведат. Първият както казах, ще "убие рибата". Ама кой да е първият. Бизнесът в България е такъв, че едната верига е верига на комунистите и само дърти комунисти работят там, другата е на борците, третата е на една офшорка, а четвъртата е бог знае на кого. Да ти имам и собствениците и иновациите...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220530
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930