Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 08:51 - За добрите и лошите новини в медиите.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 556 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всички знаем, че така наречените популярни медии - телевизии, вестници и радиа, са наблъскани с новини от типа на кой кого претрепал, къде станала катастрофа и колко хора загинали, кого хванали с подкуп и спрямо кого било възбудено следствие и каква била мярката за задържане на съда. Нали така.


ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ, КОЙ ГЛЕДА ТЕЛЕВИЗИЯ, СЛУЖА РАДИО И ЧЕТЕ ВЕСТНИЦИ? ПОЗНАХТЕ - ИДИОТИТЕ. ТЕЗИ НОВИНИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ИДИОТИ. Аз какъв съм ли? Също идиот. Частичен идиот, защото само от време на време гледам телевизия, но по-скоро щракам по каналите, за да не ме зарибят търговци и политици за своите нечисти цели. Минавам набързо, не влизам в детайли /ДЕ ДА ИМАШЕ ДЕТАЙЛИ, ЩЯХ ДА ГЛЕДАМ ТОГАВА ПОВЕЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ/ и се усещам, че гледам предавания за природата, животните или някое тъпо предаване на Националните Географи, как някой купува една кола, ремонтира я и я продава с печалба от 200 паунда /НАПРАВО ДА НЕ ПОВЯРВАШ/ или как купуват /ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, САМО КУПУВАТ/, контейнери, които след това никой не вижда дали продават. Тъпотия някаква, разбира се.


ТА КОИ СА ЛОШИТЕ НОВИНИ В МЕДИИТЕ. Лошите новини са от рода на тази за наводнението в Аспарухово, квартал на Варна. Идва голямата вода и помита всичко по пътя си - "хора, пътища и автомобили". И къщи разбира се. Следват едни репортажи - журналята са навсякъде - дават как граждани и селяни ринат кал, има доброволци, дошли чак от Средец и Ямбол, да помогнат на пострадалите, да изринат калта. Включи се даже и военно-морския ни флот. То иначе как ще разберем, че имаме военно-морски флот. За жалост има и жертви. И се започна едно следствие, едно изстражуване, както казват братята македонци. Всички сме в очакване, да видим, кои са виновниците и какво наказание ще понесат. Дали това са другите ни братя - циганите, които са изсекли гората над Аспарухово, дали са тези, които са построили незаконни къщи, които след това водата отнесе, дали са тези, които са им позволили да построят там, в дерето, незаконните си къщи и т.н. и т.н. И следва хепиенд, няколко години след трагедията - СВЕТИ ПЕТЪР Е ВИНОВЕН. ТОЙ Е ИЗПРАТИЛ ДЪЖДА И ТАКА, НЯМА ВИНОВНИ ХОРА. МОЖЕ БИ СЪДЪТ Е ПРОПУСНАЛ ДА ОСЪДИ РАБОТОДАТЕЛЯТ НА СВЕТИЯ ПЕТЪР - ГОСПОД ДЕ, НАЛИ СЕ ДОСЕЩАТЕ.


Това в случая е добрата новина - няма виновни хора. Боговете са виновни.


Тази случка ми напомни една подобна случка, която се е случила хиляди години преди нас. Та тръгва Ксеркс на война срещу гръцките полиси и флотата му се загнездва някъде около полуостров Касандра. Не щеш ли, боговете са гневни на Ксеркс и му изпращат една буричка, буря демек. Флотата му сериозно пострадва и той решава да накаже боговете, като им иска сметка. На следващото си нахлуване в Тракия и Елада, нарежда на своите инженери, да изкопаят провлак, който да отдели полуостров Касандра от материка. Правят го и така флотата му минава оттам. Глупаво мероприятие, защото този, който погледне картата на трите ръкава, полуостровите Касандра, Ситония и Атон и без да е специалист ще разбере, че тази операция е малоумна, но какво да се прави - решил е персиецът да се направи по-велик от боговете и да докаже себе си.


Та подобно на Ксеркс, българският съд решава да накаже боговете. Удобно и лесно. Но дали няма да последва възмездие, защото ако няма богове, работата е лесна - ще ти се размине. АМА АКО ИМА, КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА? СЪДЪТ ОБАЧЕ Е НАД ТЕЗИ НЕЩА. ЗА НЕГО НЯМА БОГОВЕ. ТЕ СА БОГОВЕТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ОБВИНЯТ ДЪЖДА, ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ.

Коя е добрата и коя е лошата новина в случая? Ами преценете вие. За някого добрата новина е, че дъждът, тоест боговете са виновни. За други, това е лошата новина. Всеки сам преценява. 


КАКВА Е ОБАЧЕ ПОЛЗАТА НИ ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ОТ СЛУЧАЯ АСПАРУХОВО И РЕШЕНИЕТО НА СЪДА? СЪЩО ВИЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНИТЕ. НАПИСАХ ХИЛЯДИ СТАТИИ ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ, НО ТАКА И НЕ ВИДЯХ ФАЙДА ОТ ТОВА УСИЛИЕ. ДАЛИ НЕ ПОПАДНАХ НА КОГОТО ТРЯБВА ИЛИ ПРОСТО ДРЪНКАМ ГЛУПОСТИ, КАТО МНОЗИНА В ТОЗИ БЛОГ!!! 



Гласувай:
0



1. vladtepes - За Аспарухово
30.08.2018 10:49
В Аспарухово са виновни група индийци, дейци на Евророма с незаконно строителство и задръстили дъждовната канализация и деретата с боклуци. Трудно е да им се повдигне обвинение, извършени са административни нарушения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230266
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930