Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 11:30 - Държавата моли търговците да продават хляба без надценка. Социализъм без граници.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2018 16:35


 https://clubz.bg/73372-dyrjavata_moli_tyrgovcite_da_prodavat_hlqba_bez_pechalba


Простотиите на нашето социалистическо правителтво нямат край. То социалистическо, социалистическо, ама май накрая ще изпишат вежди на големите търговски вериги.


Как ще стане това?


Много просто. Порожанов натиска Кауфланд, Била, Лидл и Фантастико да продават хляба без надценка. Кауфланд вече пуска хляб за 55 стотинки.


Народът се юрка и купува от големите вериги хляб, но разбира се, покрай хляба се изръсва с едни 20-30 лева и за други стоки. ТАКА, МАЛКИТЕ ОТНОВО ОСТАВАТ С  ПРЪСТ В УСТА.

А нашето социалистическо правителство не може да разбере, че всяка намеса в пазара деформира икономиката и носи последствия, които никой предварително не може да прогнозира с точност.

Какво направиха Борисовите правителства за последните 10 години. Пуснаха големите вериги да влязат не само в градовете, но и в центровете на големите градове. Убиха все що е въможно да се убие от малките магазини и сега с непазарните си методи, същото това социалистическо правителство, ще докара зорлем в големите супрмаркети и хора, които никога не са влизали там. РАЗБИРА СЕ, БЕЗПЛАТНИЯТ СУБСИДИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ЩЕ ПОМОГНЕ НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ОЩЕ КЛИЕНТИ.

Баси и социалистическите глупости наистина, които водят до свръхцентрализация и концентрация на търговията и убийство на малките търговци. Но това са драги зрители социалистическите ни управници - като слон в стъкларски магазин. СЛЕД ВСЯКА АКТИВНОСТ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ, С ЦЕЛ НА НАРОДА ДА МУ СЕ ПРЕДОСТАВИ ЕВТИН ХЛЯБ, ЕВТИНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ЕВТИН ТРАНСПОРТ, ЕВТИНО ПАРНО, ЕВТИНИ ПОЧИВКИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ ЕВТИНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРИКОВЕ, НА ПРАКТИКА РАЗЛЕЛЕНИЕТО В ОБЩЕСТВОТО СТАВА ВСЕ ПО-ГОЛЯМО, А ЦЕНИТЕ ВЪРВЯТ ВСЕ ПО-НАГОРЕ. ТАКА Е, КАТО БЮРОКРАТИ СЕ БЪРКАТ ТАМ, КЪДЕТО НЕ ИМ Е РАБОТА.


Много пъти съм казвал на политици, че един от факторите за упадъка на Римската империя е намесата на държавата в ценообразуването на зърното, ама кой ти чете история и кой има акъл да свърже минали събития с настоящи. Историята се повтаря, но за тези, които я четат.

П.С. Доколкото разбрах, Порожанов  натискал веригите да намалят цените и на други стоки - сирене, мляко... Надявам се да ги накара да намалят цените и на марулите, че нещо твърде скъпи ми изглеждат за лятна - есенна стока. Също така целината ми изглежда скъпа и репичките също. Мисля също така, щандът за банички в Кауфланд може да предложи по-добри цени - за гръцките банички особено, че са готини, но не ми се дават 1,6лв. за тях. 80 СТИНКИ ми изглеждат по-добре. Какъв министър е, ако не успее да намали цените и в баничарниците поне в София. В Пловдив да се оправят както могат. Там си имат министър и той се вика Иван Тотев. Бъзик да става. То друго в тази държава, освен бъзики, май няма.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218715
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930